ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:42 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Dojenje i prijenos C hepatitisa  (Posjeta: 1113 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ivana_bralić
Gost
« : Rujan 01, 2006, 18:40 »

Imam kronicni C hepatitis, rodila sa i onda su mi u rodilistu dali informaciji da posto imam hepatitis C nesmijem dojiti. U velikoj sam dilemi sto da napravim jer sam prvo dijete dojila.
Citala sam da se hepatitis C ne prenosi dojenjem?
Molom vas za savjet!
Evidentirano
sara
Gost
« Odgovor #1 : Rujan 02, 2006, 09:26 »

Kada sam se raspitivala o djeci pa tako i o dojenju sve informacije su bile da se dojiti moze, ali nesmije doci do toga da te dijete ugrize sto neznam kako sprijeciti ili da imas nekakvu ranicu od sisanja na bradavici sto nije rijetki slucaj. Nadam se da sam ti malo pomogla a ti se svakako jos savjetuj sa strucnjakom. Pozdrav
Evidentirano
Lani
Senior

Spol: Ženski

« Odgovor #2 : Rujan 04, 2006, 20:20 »

Meni je slično rečeno nakon što sam rodila svoje prvo dijete, pedijatri su bili ti koji su zabranili dojenje jer je njihovo mišljenje kako virus postoji i u majčinom mlijeku. U drugoj bolnici, u kojoj bih trebala roditi svoje drugo dijete, mi je rečeno kako su to 'gluposti', te da bi kod majki koje boluju od hep c trebalo poticati dojenje. Postavlja se pitanje tko ima pravo.
Zanima me što su vam rekli glede načina poroda? Meni su kod prvog poroda napravili carski rez, radi hep c, no praksa je u mnogim zemljama drukčija.
Evidentirano
irhrstic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Skoro profi

« Odgovor #3 : Rujan 07, 2006, 23:13 »

Iskreno receno najteze mi je odgovarati na pitanja o nacinu prijenosa jer toliko ne znamo (ne samo ja) o tome.
Moje misljenje je da bolesnice s hepatitisom C ne bi trebale dojiti jer je nemoguce zastiti dojke od eventualnih ragada. Opet, s druge strane dojila ste prvo dijete i, koliko pretpostavljam niste prenijeli infekciju (a moguce ste i tada imala virus?).
Americko drustvo za kontrolu bolesti NE zabranjuje dojenje kod majki s hepatitisom C ukoliko ne postoje ragade na dojkama. Vjerujte mi, nema jedinstvenog stava jer nisu provedene klinicki kontrolirane studije.

Pozdrav, Dr Hrstic
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.062 sekundi uz 19 upita.