ABC Hepatitis Forum
Rujan 06, 2010, 15:29 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: svrbez nakon zavrsetka terapije  (Posjeta: 578 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
damir
Skoro profi

Spol: Muški

« : Srpanj 02, 2008, 18:07 »

Postovana doktorice Hrstic,

zavrsio sam prije nesto vise od dva mjeseca s terapijom za hcv (genotip 1b), po zavrsetku terapije negativan, svi simptomi su vrlo brzo nestali poslije zavrsetka terapije, jos me pomalo zatrese depresija (ako je to uopce od toga), ali SVRBEZ USIJU me izludjuje -:) To svrbi unutrasnjost uha pa do pocetka vanjske skoljke uha. Usi su me pocele svrbiti negdje odmah na pocetku terapije i trajalo je cijelo vrijeme terapije. Negdje prije pola godine radio sam bris uha i bio je uredan. Taj svrbez je bio protumacen da je najvjerojatnije posljedica Ribavirina. Sad me usi neprekidno svrbe i dalje vec godinu dana  Angry (probudim se u noci pa onda teze zaspim, a i ne mogu se bas cesati u svakoj prilici). Ponovno sam radio bris i opet je nagativan nalaz. Molim Vas da li je moguce da je to jos uvijek posljedica terapije (ne zna ni otorinac) ili je ipak nesto drugo po srijedi.

Puno Vam hvala i zelim Vam ugodan odmor!
Evidentirano
irhrstic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Skoro profi

« Odgovor #1 : Srpanj 20, 2008, 14:36 »

Da je posljedica terapije postepeno bi se intenzitet smanjivao. Napominjem da neke nuspojave nestaje i tek 6 mjeseci nakon zavrsetka terapije, ali im se intenzitet smanjuje. Procijenite prema tome.
Ne znam jeste li bris uha uzimali samo za bakteriologiju ili i mikoloski (gljivice) - uobicajeno je svrbez posljedica gljivicne infejcije. Sto Vam je sa srednjim uhom, cerumenom.... Nemojte moje ORL savjete shvacati doslovno jer ja nisam otorinolaringolog.
U svakom slucaju ako je to jos zaostala nuspojava na lijecenje intenzitet bi trebao biti manji!!!!

Nadam se da sam barem malo pomogla.

Srdacno, dr Hrstic
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.09 sekundi uz 19 upita.