tasha
Senior

|
 |
« : Listopad 15, 2008, 19:42 » |
|
Pozdrav svima na forumu,eto i ja se pridružujem, hcv mi je otkriven u 1 mjesecu,imam genotip 4, neuobičajan za ove naše krajeve,no kak kod mene nikad nikaj nije regularno tak ni ovo  , odležala sam i biopsiju jetre-nalaz ne baš sjajan 4-6 fibroza, no uvijek od goreg ima još gore,sad čekam i čekam i čekam lijek.Kak je ono išlo... u čekanju Godoa...  .Da li ko zna jel se u tom prostoru u Trnskom sastaje neke grupa za potporu?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bluka
PROFI

Spol: 
ko hoda ne trci!
|
 |
« Odgovor #1 : Listopad 16, 2008, 08:55 » |
|
cao tasha, dobro nam dosla. ako se ne varam, ceka te godina dana terapije s genotipom 4. dokle si stigla sa ganjanjem lijekova? ocekujes li uskoro da bi mogla poceti? za trnsko ti ne znam reci, mozda da posaljes ivi privatnu poruku ili mail, ona ce ti sigurno najbolje odgovoriti....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Spider
|
 |
« Odgovor #2 : Listopad 16, 2008, 09:50 » |
|
Tasha trenutno smo raštrkani tako da ni ja neznam za prostor, ali slobodno se možeš javiti ivi, tecumsehu, ivanu, meni pa pitat što te zanima. podrška je uvijek dobro došla pa i putem poruka. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tasha
Senior

|
 |
« Odgovor #3 : Listopad 18, 2008, 19:21 » |
|
Haj Bluka, da nažalost 1 godina pikanja,ma pretambala sam toliko toga pa bum i to!No zanima me o nuspojavama, da li se one javljaju samo dan dva iza inekcije ili drže non stop,jel čitam mučnine, povračanje ,proljevi ,hm nezgodno ako stalno traje.Zanima me i da li netko od vas ima povišenu temperaturu, ja kurim već godinu dana 37-37,3.Krvna slika mi je o.k. i stvarno više ne znam kaj da odem pregledati. Haj Spider hvala na dobrodošlici,šteta kaj nije na nekom drugom mjestu al kaj čemo  .Uskoro idem do doktorice Vince da pitam kaj je s ljekom,ona kaže da temperatura nije od hcv-a Ima ko ideju onda od čega je???
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
Spider
|
 |
« Odgovor #5 : Listopad 19, 2008, 14:46 » |
|
Haj Bluka, da nažalost 1 godina pikanja,ma pretambala sam toliko toga pa bum i to!No zanima me o nuspojavama, da li se one javljaju samo dan dva iza inekcije ili drže non stop,jel čitam mučnine, povračanje ,proljevi ,hm nezgodno ako stalno traje.Zanima me i da li netko od vas ima povišenu temperaturu, ja kurim već godinu dana 37-37,3.Krvna slika mi je o.k. i stvarno više ne znam kaj da odem pregledati. Haj Spider hvala na dobrodošlici,šteta kaj nije na nekom drugom mjestu al kaj čemo  .Uskoro idem do doktorice Vince da pitam kaj je s ljekom,ona kaže da temperatura nije od hcv-a Ima ko ideju onda od čega je??? kod mene je normalno da je tu oko 37 malo više  ne brini se previše i ne misli na bolest, to ti je najbolji lijek. radi, uživaj a što manje misli na bolest.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tasha
Senior

|
 |
« Odgovor #6 : Listopad 19, 2008, 18:45 » |
|
damir ma meni nošenje s bolešću nije nekaj novo, pretambala sam i nešto teže pa sam sada i malo ljuta.zadnjih 3 godine mogu reći da živim normalno i konačno sam ponovo počela slagati svoj život, ponovo upoznala nove ljude za frendove,stekla neka priznanja u onome kaj radim, čak sam i pomislila da krenem upoznat nekaj muško  , a ono paf opet po glavi, jedino je razlika kaj se ova bolest može sakriti,.kad sam se razboljela (nikakva zarazna bolest!!) od cure s brdo frendova ostala sam potpuno sama ,kaj bi i kužila da sam neki tip koji voli kukat i brbljat o simtomima bolesti.meni to sve zajedno nije bilo jasno,o.k. nisam mogla baš najbolje hodat ali sam ostala ISTA, ja!dosta sam razmišljala o tome i skužila sam da se neki ljudi jednostavno boje bolesti ,znaš ono u smislu ak se to desilo njoj može se i meni,a opet drugi se prepadnu obaveze ,u stilu kod nje sam ljetovala a sad je i bez posla i naravno bez para pa ko zna kaj može tražit ,pa je bolje da se zgubim na vrijeme  .možda zato kaj sam sve to prošla ja ovu bolest možda i ne doživljavam dovoljno ozbiljno.zamisli čak sam se priključila na iskricu i pokušala naći tipa...popiti kavu s nekim, vidjeti u nečijim očima da sam još uvijek koka za dobru juhu  , ma ,uh,a tak sam se htijela poslje toliko godina bar poljubiti  .a sad nikaj od toga..cccc...fakat ću u svetice  spider da li ti je ta temperatura tvoja klasična, znam da neki ljudi imaju povišenu temperaturu, ili je od hpv-a?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Sara2001
Senior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #7 : Listopad 19, 2008, 18:56 » |
|
Znam tocno sta mislis! Nisu samo "prijatelji", nego i rodbina ta koja se valjda prepadne da mozes zatrebati pomoc, valjda je i morala podrska previse za ocekivati danas....  Ja sam prije par godina imala takvu temperaturu mjesecima, nista nisu ustanovili i prestala je sama od sebe, kako se i pojavila...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
damir
Skoro profi

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8 : Listopad 19, 2008, 22:31 » |
|
tasha, svako zlo za neko dobro. znam da ti nije bilo lako, ali sad sigurno znas tko su ti pravi prijatelji i zasto se kaze da je netko bogat ako ima prijatelja koliko je prstiju na jednoj ruci  prosao sam kroz svoju bolest i ja takve stvari, koje su nekad bolile jako, ali sad se samo smijesim na to i gledam ih s pozitivne strane..... a od srca ti zelim da upoznas "onog pravog", a taj ce te voliti i ako imas hcv 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
iva
tapir
Administrator
PROFI

Spol: 
boo
|
 |
« Odgovor #9 : Listopad 28, 2008, 12:41 » |
|
bok tasha  točno znam kaj pričaš općenito o bolestima... ljudi ne vole bolesti, zarazne, nezarazne. ja sa svojim dijabetesom isto imala problema tipa "je zadržali bi vas, ali... vi često morate na bolovanja blabla..". al ja na to gledam kao "normalnu" selekciju. tako je bilo vijekovima  oko nuspojava imaš po forumu postova i postova. sve individulno. čak i od injekcije do injekcije drugačije. nekom ništa skoro, nekom poprilično loše  i najgore je kaj se ne zna kak će biti unaprijed. drž' se 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tasha
Senior

|
 |
« Odgovor #10 : Studeni 03, 2008, 20:20 » |
|
evo obavila sam kontrolni pregled, otišla sam da bi vidjela kaj se dešava sa odobrenjem za lječenje. sad znam da je moj zahtjev tek otišao u zdrastveno, pa me sljedi još čekanja, no i to bu prošlo.malo me zabrinulo kaj ću izgleda dobiti pegintron,ali sam sad nazvala onaj broj u splitu te mi je jedna simpa doktorica objasnila da je statistika izlječenja praktički ista, tak da mi je malo lakše. sara izgleda da čovjek nema pojma s kim živi dok ne uleti u stvarno teške probleme, tak da ona stara da treba pojesti vreću soli s nekim da bi ga upoznao, nažalost nije istinita.vidim da si imala dosta zdrastvenih problema te ti ne moram ništa dalje objašnjavat već ti šaljem jednu veliku pusu  damir ja sam kroz sve naučila uživati sama u sebi, odvesti se na kavicu, gledati cvijeće...ono kaj je najbitnije ne početi se ponašati prema ljudima onako kako se oni ponašaju prema meni, život je prekratak za zlo,ono nema ploda,truje,a sebe previše volim da bi si to dopustila  koji egocentrik!!!  hvala ti na željama! iva nažalost da, mi smo možda božji lakmus papir, eto da se vidi ko je kakav  , pusa
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Sara2001
Senior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #11 : Studeni 03, 2008, 21:37 » |
|
Hvala, hvala uzvracam istom mjerom  PS: Koliko sam cula u zadnje vrijeme se ta rjesenja ne cekaju dugo tako da vjerujem i nadam se da ces ubrzo poceti sa terapijom!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Lani
Senior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #12 : Studeni 04, 2008, 09:10 » |
|
Tasha, kad bi svi ljudi razmišljali kao ti, svijet bi bio puno ljepši. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tasha
Senior

|
 |
« Odgovor #13 : Studeni 17, 2008, 21:12 » |
|
curice hvala vam na srćekima ,stvarno mi je spas ovaj forum, ja o ovome nemam s kim razgovarati,i kad me uhvati bed pročitam tuđa iskustva i sam taj filing da nisam sama puno pomaže. inače u čekanju godoa  (čitaj terapije), počela sam ponovo meditirati (ak ugledate kak nekaj krakato leti iznad grada nemojte se prepasti-to ja levitiram!) i ponovo vježbam tai-chi, naravno jedan je minus da obmah poslje vježbe zadimim ko turčin, no bem ti čovjeka bez grijeha.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Sara2001
Senior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #14 : Studeni 17, 2008, 21:33 » |
|
Dobro je da si okupirana necim u tom cekanju da ti malo odvrati misli. Drzi se, mozemo mi to i obavjestavaj nas.  PS: Steta da nismo blize, pa da "padne" jedan kavica. Ali, nikad neznas....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Aleks
Senior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #15 : Studeni 17, 2008, 23:57 » |
|
ja bih bas volio nauciti meditirat, ne znam koliko ti to pomaze tasha, nadam se da "radi" 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ako si se uputio ka cilju i putem poceo zastajkivati da kamenjem gadjas svakog psa koji laje na tebe,nikada neces stici do cilja...
|
|
|
Sara2001
Senior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #16 : Studeni 18, 2008, 14:31 » |
|
Hm, ja sam preveliki "zivac" i temperament, mislim da bi mene tesko bilo preobratiti na takvo nesto......
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
ginger
Junior

|
 |
« Odgovor #17 : Studeni 20, 2008, 16:11 » |
|
tasha, nešto o povišenoj temperaturi - ne znam imaš li osim HCV-a kakvih drugih dijagnoza, ali ja sam prošle godine od 5. do 10. mjeseca imala tako povišenu temperaturu. Napravila sam brdo pretraga (bilo je sumnje i na lupus), ali bez ikakve dijagnoze. Nakon što sam u 10. mj. operirala endometriozu desnog jajnika, temperatura je pala i već, evo, godinu dana nije prešla 36,7. Pitala sam na imunologiji svoju dr. jel to može imati veze jedno s drugim, rekla je: naravno da može. Pratiš li još temperaturu? Možda se jedino brzo umaraš (i zbog HCV-a  ) pa je recimo ujutro nemaš i niti pred spavanje, a preko dana se mrvu povisi dok si aktivna. Baj d vej, ja sam na forumu potpora svom dragom kojemu je hep. otkriven dok smo radili pretrage za IVF, ima fibrozu 5/6, vuče ga oko 8 godina (dobio ga tetovažom, drugi način nam se ne čini mogućim, ne pripadamo rizičnim skupinama), rješenje HZZO-a je čekao nešto više od mjesec dana i nakon što smo obavili izvantjelesnu sutra kreće s prvom injekcijom pegintrona (ja sam negativna). Bravo za stav  sviđa mi se. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Sara2001
Senior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #18 : Studeni 22, 2008, 13:38 » |
|
Ej Tasha, i ja sam imala s vremena na vrijeme povisenu temperaturu po par mjeseci (dvije godine su me vodili kao Sistemski lupus suspecta, autoimuno dosta nezgodno oboljenje) pa se na kraju ispostavilo da je to sve od Hepa... Ipak je to upalni proces na jetri..... Samo da ti pocmes s terapijom pa ce se to regulirati polako sve skupa!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
ginger
Junior

|
 |
« Odgovor #19 : Studeni 27, 2008, 17:17 » |
|
Ej Tasha, i ja sam imala s vremena na vrijeme povisenu temperaturu po par mjeseci (dvije godine su me vodili kao Sistemski lupus suspecta, autoimuno dosta nezgodno oboljenje) pa se na kraju ispostavilo da je to sve od Hepa... Ipak je to upalni proces na jetri..... Samo da ti pocmes s terapijom pa ce se to regulirati polako sve skupa!!
Hej, Sara, i meni su sumnjali na SEL, ali nakon negativnog ANA titra i LAC-a navodno nije lupus. Nažalost nisu mi radili dsDNA koji je također marker za lupus (nije bilo reagensa valjda). Dr. smatraju da, kao što je to sve od hepa tebi, meni može biti od endometrioze. Tko bi znao 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tasha
Senior

|
 |
« Odgovor #20 : Studeni 27, 2008, 19:40 » |
|
da nažalost ta temperatura može biti a i ne mora biti od hepa pa si ti sad misli.ja sam još jednom otišla do doktorice pitati jel može biti to od hepa pa je rekla vjerovatno da da.s tim da sam otišla bez uputnice ko pravi prolupani padobranac i fino sam joj rekla eto ja malo prozvizdila i pitam ponovo ono kaj sam pitala prije par tjedana.srećom žena se nije previše iznenadila, izgleda da ima dovoljno iskustva s fiju-briju pacijentima. ginger držim fige tebi i tvom dragom.ljubav-ma kaj ima ljepše od toga.  kaj se tiće temperature ja ju imam non-stop 37 do 37,3.tak da su mi vaša iskustva itekako dragocijena. sara vidim da svi su radili hrpu pretraga, ha, ova moja doktorica uopće me ne šalje nikam,moram joj sama reći -želim to i to. e da naravno da može pasti kavica (moja najmilija zanimacija je kavica, cigareta i malo brbljanja-raj!)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tasha
Senior

|
 |
« Odgovor #21 : Studeni 27, 2008, 19:58 » |
|
aleks kaj se tiće meditacije to ti nije neka komplicirana radnja  , ja sam davno,davno kad je gruden bio još mlad i zgodan bila kod njega na autogenom treningu, to je dobra podloga, poslje sam kroz godine kak sam kronično znatiželjna probala razne tehnike, no na kraju sam zakljućila da se sve svodi na isto.evo opisat ću ti kaj ja radim pa možeš probati. 1. udobno se namjesti(lotos, stolac ni bitno) 2.prati disanje,udah trbuh se širi,izdah trbuh se uvlači(prati zrak kako struji),tako par puta dok se malo ne opustis. 3.opštanje tijela-kreneš od desnog stopala(moje stopalo je opušteno),pa potkoljenica, bedro...prema gore do potiljka(ak ti je teško opustiti neki dio tijela zgrči ga pa opusti,tak češ lakše uči u štos) 4.vizualiziraj broj 1-potpuno se opuštam 2-potpuno sam opuštena 3 -potpuno sam opuštena 5.to brojenje te dovodi na tvoje sigurno mjesto koje je totalka individalno,znači zamisli se na mjestu na kojem si bio najsretniji ili najsigurniji... 6.slijedi opet potpuno individualno molitva ovisi o vjeri,anđeo čuvar, isus, marija, buda, ili kaj god, tu ja zamolim a i zahvalim jer postoji onaj stih od blajka kojeg se ja držim" u svakom danu ima jedan trenutak koji vrag ne može dotaknuti",pa ako je i tren zahvalim za njega.I TO JE TO! prekrižiš se ili se pokloniš otvoriš oći i eto. Najvažnije je da u početku ne očekuješ nekaj super, misli će ti skakati za non bilivit,nek te to ne uzrujava,podsvijest je čudna stvar  , registriraj misao i nastavi dalje, meditacija nije natjecanje, nema ocjena, ne mora biti savršena već samo tvoja!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Aleks
Senior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #22 : Studeni 27, 2008, 20:32 » |
|
hvala tasha probacu ovo,sad na sta ce to da lici vidjecemo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ako si se uputio ka cilju i putem poceo zastajkivati da kamenjem gadjas svakog psa koji laje na tebe,nikada neces stici do cilja...
|
|
|
Sara2001
Senior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #23 : Studeni 28, 2008, 21:05 » |
|
Tasha, moja dok nece nista mimo prof, i salje me iskljucivo po njegovim naputcima! E sad, vidjela sam da on ima neki svoj protokol kojeg se drzi kod svih pacijenata, zavisno samo od toga u kakvom si stanju (ono ako vam bude lose dodjite za 15, inace za 30 dana). A na postovima ovdje sam naisla na par slucajeva gdje su ljude pod terapijom dosta rijetko kontrolirali, tako da je to izgleda vrlo lokalizirano, od bolnice do bolnice.... Ili pak od ljecnika do ljecnika 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tasha
Senior

|
 |
« Odgovor #24 : Prosinac 19, 2008, 15:12 » |
|
evo ja zatefterena u bolnicu poslje nove, uh,sad je sve to nekako realno, godina dana liječenja,brrr, hvata me lagano panika,pogotovo kaj zadnjih par dana stalno naletavam na neke crnjake o hcv-u, npr. uđem u trgovinu a žene raspravljaju kak je jedna mlada cura umrla jer nije dočekala transplataciju a imala hep. i tak 3 puta ovaj tjedan!!!čovječe uhvatio me totalni bed!a prije dok nisam znala da sam pozitivna nikad ali nikad uz sve moje silne boravke u bolnici nisam čula da netko priča o hepu. koma! no ma na stranu sve...svima vama na forumu želim sve naj naj bolje u novoj godini
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
ginger
Junior

|
 |
« Odgovor #25 : Prosinac 19, 2008, 16:03 » |
|
Ma pusti crnjake, tasha, ovdje vidiš da ima i dobrih vijesti. I tebi sve najbolje 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Spider
|
 |
« Odgovor #26 : Prosinac 20, 2008, 00:48 » |
|
evo ja zatefterena u bolnicu poslje nove, uh,sad je sve to nekako realno, godina dana liječenja,brrr, hvata me lagano panika,pogotovo kaj zadnjih par dana stalno naletavam na neke crnjake o hcv-u, npr. uđem u trgovinu a žene raspravljaju kak je jedna mlada cura umrla jer nije dočekala transplataciju a imala hep. i tak 3 puta ovaj tjedan!!!čovječe uhvatio me totalni bed!a prije dok nisam znala da sam pozitivna nikad ali nikad uz sve moje silne boravke u bolnici nisam čula da netko priča o hepu. koma! no ma na stranu sve...svima vama na forumu želim sve naj naj bolje u novoj godini nemoj se bedirati, nemaš svrhe od toga, samo ćeš imati crne mislim, ljudi svašta pričaju. samo ti pozitivno razmišljam i bude sve u redu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Sara2001
Senior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #27 : Prosinac 23, 2008, 13:30 » |
|
Tasha, sve najbolje i tebi i tvojima !!!! Posebno ti zelim uspjesno lijecenje uz sto manje nuspojava, a lose primjere na koje si koje si naletila zanemari, ipak su to izuzeci, pogotovo kod mladih ljudi.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
mojra
Učim pisati
Spol: 
|
 |
« Odgovor #29 : Siječanj 09, 2009, 13:37 » |
|
tasha sretno sa terapijom da ti prodje sto lakse i brze i bude uspesna na kraju! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|