ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:39 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: koncentracija virusa  (Posjeta: 387 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
diana
Učim pisati
*

« : Studeni 06, 2008, 15:22 »

Poštovani,

mojoj mami dijagnosticiran je Hepatitis C, HCV RNA prije 6 mjeseci i imala je 185.000 jedinica virusa što su lječnici okarakterizirali kao blagu formu bolesti. Na ponovnoj pretrazi prije nekoliko tjedana ustanovljena je 301.000 jedinica. Ona se užasno birne radi povečanja a liječnik će je primiti na konzultacije za 10tak dana.

Molim info je li spomenuto povećanje kritično.

Također me zanima procedura za dobivanje lijeka. U Zagrebu mi je rečeno da bolničko viječe odobrava lijek i da to ide vrlo brzo dok su mojoj mami u Splitu rekli da bolnica podnosi zahtjev HZZO-u u Zagrebu i da to traje.

Ne znam što je točno.

Molim vas informaciju.
Unaprijed zahvaljujem,

Diana
Evidentirano
irhrstic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Skoro profi

« Odgovor #1 : Studeni 06, 2008, 20:15 »

Nije uobičajeno kontrolirazi broj kopija virusa svako malo jer on varira (ali je uvijek oko slicnih vrijednosti). Dakle, to ne treba nista zabrinjavati. Procedura dobivanja terapije je da se proslijedjuje zahtjev HZZO-u za lijecenjem. Procedura traje oko 2 mjeseca (prosjecno), ako je sve idealno, odnosno ako se prilozi sva potrebita dokumentacija. Ne znam kako je sa Splitom. Cini mi se da se zahtjevi rjesavaju u lokalnim podruznicama HZZO-a a ne u centrali u zgb. No, tu mogu biti u krivu. Taj podatak vam tocnije zna lijecnik koji Vasu majku kontrolira.

Dr Hrstic
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.054 sekundi uz 19 upita.