ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:29 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Lezije jetre neutvrđene etiologije  (Posjeta: 1353 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
besna
Junior
**

« : Lipanj 13, 2009, 11:58 »

Poštovana,dr.Hrstić

Ne znam da li si umišljam, je li kod mene u pitanju problem psihosomatske prirode,ali molim Vas za cijenjeno mišljenje,jer mi se čini da nalazi govore nešto drugo . Dakle:

GLUKOZA    7,7                       Kolesterol            6.33
AST           36                        HDL-kolesterol 2   1.67
ALT            55                        LDL-koleesterol 2  3.77                       
GGT            79                        Trigliceridi            1.97

Jasno Vam je da sam pretila (sram je reći koliko imam kg) i sigurno je i tu dio problema. Osim toga, imam problema s anemijom (pijem Retafer) iako nemam obilne menstruacije (sve uobičajeno, drugi dan pojačano, kao i kod većine žena).
Zadnji nalazi : 
FE       4.2
TIBC    81.8
UIBC    77.6
Zadnji nalazi s Biokemije s Rebra:      Feritin     5.23                             
                                                  Proteini    66 g/L
                                                  Albumin %  58.8
                                                  Albumin      38.8 g/l
                                                   Alfa 1 globulini    5.0%
                                                  Alfa 1 globulini    3.3 g/l
                                                   Alfa 2 globulini    11.2%
                                                   Alfa 2 globulini     7.4 g/l
                                                    Beta globulini %   14.3%
                                                    Beta globulini       9.4 g/l
                                                    Gama globulini %   10.7 %
                                                     Gama globulini       7.1 g/l
Nemojte se ljutiti,opširna sam, ali Vi ste divni (da, da laskam Vam)!!! još ovo: IgA     2.16 g/l
                                                                                                        IgG     6.29 g/l
                                                                                                        IgM     1.14g/l
Imunofiksacija (serum)   SLABO IZRAŽENA HIPOGAMAGLOBULINEMIJA.

oVO JE ZADNJE:  AMHA (IIF)                negativno titar    <1:20
                        AGLM (IIF)                negativno titar    <1:20
                        LKM-1 (IIF)               negativno titar    <1:20
Totalno sam zbunjena,što mi je činiti.Huh? Ne osjećam se dobro,stalno sam umorna i samo bih spavala
ispočetka sam mislila da je sve to psihosomatski (suprug ima Hepatitis c) ,pa Vas molim za mišljenje. Puno Vam Hvala!!!
Evidentirano
irhrstic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Skoro profi

« Odgovor #1 : Lipanj 13, 2009, 18:28 »

interesantno, kazete suprug ima hep C a nigdje ne vidim jeste li se testirala na virusni hepatiis B i C. ako jeste, i to je negativno, gotovo sigurno mogu reci da su patolske aminotransferaze (blago ALI i GGT) posljedica pretilosti - i sama kazete.
Pitanje: hormoni stitnjace?
Ovo i nije tako spektakularna anemija ako je hemoglobin u redu. Istina je, ona postoji, ali ne u nekom jako zabrinjavajucem stupnju (ne pisete koliko imate godina). Zbog anemije isplati se napraviti stolicu na okultno krvarenje i endomizijska antitijela.
testirajte samu sebe. krenite s mrsavljenjem i fiziskom aktivnosti te 1xmjesecno kontrolirajte jetrene enzime. ako za 3 mjeseca dodju prema normali nasli ste uzrok. ako ne preporuka je biopsija jetre. no, naravno, prije definitivne preporuke potreban je pregled gastroenetrologa-hepatologa.

dr hrstic
Evidentirano
besna
Junior
**

« Odgovor #2 : Lipanj 13, 2009, 21:53 »

Poštovana,dr.Hrstić!

Kao prvo,hvala Vam na brzom i detaljnom odgovoru.

Da, testirala sam se se na virusni hepatitis B i C.Komentar (citiram) "Nalaz pozitivnog anti HAV upućuje na fazu rekonvalescencije hepatitisa A,ili prokuženost virusom hepatitisa A. "
Može li Vaš kratki komentar na ovo ??
(Citiram)"Infekcija virusom hepatitisa B nije dokazana - nalaz uredan."
"Infekcija virusom hepatitisa C nije dokazana inicijalnim testiranjem."

Hormone štitnjače sam nekad davno kao mlada djevojka kontrolirala (sad imam 42god).Predlažete da pogledamo i njih??

Anemija: HEMOGLOBIN zadnji nalaz: 108L. Ako je referentni interval 119-157, je li ovo nešto što bi me trebalo brinuti??
Svakako iz ovih stopa krećem na dijetu i fiz. aktivnost kako ste mi sugerirali i pratim "stanje".Da li da onda stolicu na okultno (mala digresija:ovaj izraz OKULtno baš zvuči grdo i opako ) krvarenje i endomizijska tijela radim odmah ili da pričekam rezultate nakon promjene načina prehrane i ostalog??

Puno Vam hvala!!!
Evidentirano
irhrstic
Skoro profi

« Odgovor #3 : Lipanj 13, 2009, 22:53 »

nista opasno. antitiejla za hep A ima jako puno ljudi. znaci stanje po kontaktu s tim virusom. sto je velika vecina imala u djetinjstvu. ne uzrokuje bolest jetre.
anemija postoji, treba je obraditi.
ne trebate pricekati s dijetom. obradite anemiju. okultno krvarenje nije nista alarmantno. tako se test zove.
javite se gastroenterologu na pregled s nalazima.

dr hrstic
Evidentirano
besna
Junior
**

« Odgovor #4 : Lipanj 14, 2009, 16:36 »

Poštovana dr. Hrstić!!!

Još jednom PUNO Vam hvala!!!
Evidentirano
besna
Junior
**

« Odgovor #5 : Lipanj 30, 2009, 16:38 »

Poštovana dr.

Moja dr. opće prakse, iskreno mi kaže da nema pojma što su to ENDOMIZIJSKA ANTITIJELA I da uopće ne zna gdje se ta pretraga radi. Pa Vas molim da me uputite gdje da tu pretragu obavim (vezano uz moju anemiju).Puno hvala!. crazy2
Evidentirano
irhrstic
Skoro profi

« Odgovor #6 : Lipanj 30, 2009, 19:10 »

mozete ih zasigurno napraviti u KBC Rebro. za ostale bolnice ne znam. samo napise na uputnicu za laboratorij.
dr hrstic
Evidentirano
besna
Junior
**

« Odgovor #7 : Lipanj 30, 2009, 22:50 »

H V A L A !!!    Smiley
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.134 sekundi uz 20 upita.