ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:27 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: broj virusa  (Posjeta: 677 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
renata
Gost
« : Lipanj 17, 2009, 14:02 »

Zanima me može li u kraćem vremenskom periodu( 2 mjeseca) broj virusa govorim o hepatitisu b pasti sa milijun i petsto tisuća na 300 000. spontano bez liječenja.
U stvari moje je pitanje koliko broj virusa u krvi može varirati.
Još me zanima kod pretrage HBV DNA do koje se vrijednosti smatra da ne treba liječenje???
Hvala!!!
Evidentirano
vcajic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Učim pisati

« Odgovor #1 : Lipanj 21, 2009, 18:51 »

Kronična HBV infekcija može imati različit tijek. U tipičnom slučaju kod hrvatskih pacijenata sa kroničnim hepatitisom količina virusa dosta spontano varira, 10-100 puta. Vaš primjer, u kojem je količina virusa u krvi u drugom mjerenju bila 5 puta manja, je takav, uobičajeni slučaj. Obje navedene vrijednosti spadaju u visoke. Kod HBV infekcije količine virusa od 50 tisuća i 50 milijuna nisu izrazito različite. Bitnije se razlikuju samo vrijednosti do nekoliko tisuća od onih preko 20 tisuća IU.
Vrijednost HBV DNA nije jedini kriterij za odluku o liječenju. No, općenito se pacijenti sa viremijom ispod 2.000 IU ne liječe. Kod viših vrijednosti odluka o liječenju ovisi o visini ALT, aktivnosti upale na biopsiji, dobi.
Vjeran Čajić
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.053 sekundi uz 20 upita.