ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:18 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Pitanje?!  (Posjeta: 718 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
et
Učim pisati
*

Spol: Ženski

« : Lipanj 27, 2009, 15:18 »

Molim vas imam jedno pitanje na koje već neko vrijeme ne mogu naći odgovor, a ovo mi se činilo kao pravo mjesto da pitam, naime mene bi zanimalo koliko dugo se čeka da Hrvatski Zavod odobri terapiju lječenja! Inače bolujem od Hepatitisa C već 16 godina!Prije sedam godina su me odbili pa sam sada ponovno predala zahtjev. Molim vas ako netko ima sličnih iskustava podjelite! Hvala! bo bo bo bo bo bo
Evidentirano
besna
Junior
**

« Odgovor #1 : Lipanj 27, 2009, 19:59 »

Može li se znati koji je razlog odbijanja??? Zašto se čekalo SEDAM godina za ponovno predavanje zahtjeva?? je li ovo previše indiskretno pitanje??? Ti odluči.
Moj Papabatak je čekao , ako me sjećanje ne vara oko 6-8mjeseci (neda mi se sad kopat po papirima).Vjerujem da to ovisi o dosta faktora (stadij bolesti, listi čekanja,tvom liječniku i nizu drugih okolnosti...)
Sretno!!! crazy2
Evidentirano
hcv1a fighter
Senior

Spol: Muški

« Odgovor #2 : Lipanj 27, 2009, 20:17 »

E, mene su prvi puta odbili! I nis, samoinciativno sam, nakon nekog vremena rekao sebi grrrrrr, nebu mene niko ..... i dobio lijek iz, tog
drugog pokusaja. ceka se koji mjesec. sretno!!!
Evidentirano
tecumseh
Global Moderator
PROFI

One taste!

« Odgovor #3 : Lipanj 27, 2009, 20:52 »

Ne bi se trebalo čekati dulje od tri mjeseca. Ako je zahtjev predalo bolničko povjerenstvo, trebalo bi biti sve u redu- Osim ako HZZO ne primijeti zarez na krivom mjestu pa vrati natrag u bolnicu na obradu  Roll Eyes
Evidentirano

Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.
tecumseh
Global Moderator
PROFI

One taste!

« Odgovor #4 : Lipanj 27, 2009, 22:29 »

6/18 je stupanj aktivnosti. A stadij fibroze? Nešto/6?

Prije sedam godina se tražilo da stadij fibroze bude 2/& ili veći plus najmanje 2x povišen ALT kroz par mjeseci. Sad je dovoljan samo stadij.

Mislim da su te prvenstveno odbili radi ne-apstinencije. Ako si sad čista ne bi trebalo biti problema. Koja bolnica?
Evidentirano

Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.
et
Učim pisati
*

« Odgovor #5 : Lipanj 27, 2009, 22:35 »

Bolnica je uPula ,a hzzo je u Pazin.
Evidentirano
et
Učim pisati
*

« Odgovor #6 : Lipanj 27, 2009, 22:44 »

Stadi fibroze je 2-6 a nisam se trebala od ničeg ¸¸ČISTITI kako ti kažeš ,ne znam kako sam se zarazila.
Evidentirano
tecumseh
Global Moderator
PROFI

One taste!

« Odgovor #7 : Lipanj 27, 2009, 23:07 »

Napisala si:
Citat:
Osiguranica boluje od k hep. gen. 1 b bioosija pokazuje da je hep. c.aktivnost 6-18 .Indikacije kron .hep c bolesnica ne apstinira od droga i alkohola najmanje 12 mjeseci nena 65 god i AST ALT GGT....

Piše da nisi apstinirala.

Upotrijebio sam čest termin za neuzimanje ovoga i onoga, nisam spominjao glagol "čišćenje"  Huh? Niti sam spomenuo kako si se zarazila...o čemu pričaš  Shocked
Evidentirano

et
Učim pisati
*

« Odgovor #8 : Lipanj 27, 2009, 23:38 »

Ja sad ponovo čitam nalaz i u njemu zaista piše da ja nisam apstinirala  od droge i alkohola .A ja to nisam nikad ni koristila .Sad sam tek vidjela kad si mi ti to rekao. Oprosti .
Evidentirano
et
Učim pisati
*

« Odgovor #9 : Lipanj 28, 2009, 11:30 »

Nalaz biopsije.stupanj aktivnosti piecemeal nekroza -3,konfluirajuće nekroze-1,fokalne nekroze 0.portalna upala 2, ukupno 6 od 18 stadij  fibroze 2-6.Da li bi na osnovu ovakvog nalaza mogla dobiti terapiju. Kiss
Evidentirano
tecumseh
Global Moderator
PROFI

One taste!

« Odgovor #10 : Lipanj 28, 2009, 15:24 »

Je, shvatio sam nalaz biopsije, prema njemu bi trebala dobiti terapiju. Moguće je da će ti preporučiti još jedno bušenje obzirom da je ovaj nalaz star 7 godina. Možda ne bi bilo glupo vidjet jel se što promijenilo. Kaj veli drica Komparić?
Evidentirano

et
Učim pisati
*

« Odgovor #11 : Lipanj 28, 2009, 17:20 »

Ovaj nalaz koji sam napisala rađen je 15. 04.2009. To sam zaboravila napisati. Dr komparić nije ni sad optimistična.Ja vjerujem da je sad taj  trenutak. Kiss
Evidentirano
tecumseh
Global Moderator
PROFI

One taste!

« Odgovor #12 : Lipanj 28, 2009, 20:54 »

Nije to uopće loš nalaz na tvoju sreću  Smiley Ima nas koji bi mahali repom od sreće da im je takav  2funny

Jesi li se raspitala o nadolazećoj (dogodine) trojnoj trapiji za nonrespondere i općenito za genotipove koji se teže liječe, poput tvog gen. 1?

Kad si naivni pacijent tj. kad ise ideš prvi put liječiti, šanse za najbolji rezultat su najveće Cool
Evidentirano

tecumseh
Global Moderator
PROFI

One taste!

« Odgovor #13 : Lipanj 28, 2009, 23:04 »

Indikacije za liječenje:

Hrvatska konsenzus konferencija, studeni 2008

Referentni Centar za dijagnostiku i liječenje virusnih hepatitisa, Referentni Centar za kronične bolesti jetre RH - preporuke:

* Dob bolesnika- liječenje bolesnika starijih od 65 godina prema “kondiciji” bolesnika
    * Biokemijski kriterij- povišen ALT u 2 uzastopna lab. nalaza, bez obzira na stupanj fibroze
    * Histološki kriteriji- liječenje bolesnika s dokazom fibroze

Liječenje kroničnog hepatitisa C-HZZO (dopuna 27.05.2008.):

* bolesnici u dobi do 65 godina koji apstiniraju od i.v. droga i alkohola najmanje 12 mjeseci uz potvrdu liječnika specijalista koji liječe bolesnika i koji zadovoljavaju slijedeće kriterije:
    * a. virološki kriteriji: anti HCVpozitivan; HCV RNA (PCR) pozitivan;
    * viremija dulje od 6 mjeseci;
    * b.biokemijski kriteriji: 2x povišen ALT u dva uzastopna laboratorijska nalaza, bez obzira na stupanj fibroze; normalan ALT sa stupnjem fibroze većim od F2;
    * c. histološki kriteriji: dokaz kronične upale, odnosno verifikacija stupnja aktivnosti i stadija fibroze (osim kod kontraindikacija za biopsiju jetre);
    * d. bolesnici prethodno liječeni konvencionalnim interferonom, koji imaju dokazani relaps bolesti pozitivnim nalazom HCV RNA (PCR metodom) u serumu;
    * e. isključiti bolesnike s prisutnim kontraindikacijama za terapiju pegiliranim interferonom.

Trebala bi dobiti terapiju, ako si spremna, inzistiraj i ne daj se!

http://www.mojdoktor.hr/default.aspx?page=43&article=4284 - o Telapreviru (uz Pegasys i Copegus - Roche)

Stiže još i Boceprevir (ide uz Pegintron i Rebetol - Schering-Plough).

Stiže kod nas najranije za godinu dana, daje bolje rezultate. Razgovaraj sa dr!!! Na tebi je da saznaš što više i doneseš odluku. Imaš PM
Evidentirano

Tazi
Junior
**

« Odgovor #14 : Srpanj 01, 2009, 11:35 »

I ja bih pričekala tu trojnu terapiju. Kad su mi već najveće šanse za izlječenje kod prve terapije, a to bi mi bila prva.

Gledam kriterije: imam teže izlječiv genotip, ali mi ALT i AST godinama nisu povišeni - zato me valjda nisu testirati na HCV pa je ostao neotkriven skoro četvrt stoljeća, iako sam ja kukala da mi nešto u iznutricama debelo nije u redu - zato i imam kompletnu krvnu sliku od svake godine, jer sam inzistirala da me pretraže i pronađu koja bolest me iznutra razara. Ali kako je ono bilo u granicama normale, nisu išli dalje po hepatitisima.

A propos one stavke: kako će ikoj dr na svijetu znati da ja 12 mjeseci nisam uzela ništa?! Može mi vjerovati na riječ, eto šta može!
...a koju kap alkohola liznem tu i tamo... evo u teglici na prozoru mi se radi liker od zelenih oraha, jest da je više vode i šećera a manje lozovače, ali bez loze se nebi otopila esencija zelenih oraha!
Recimo da svaki drugi dan liznem najmanju rakijsku čašicu nekog domaćeg likerčića, to nije puno, jelda? Više škodi ak čašu nadopunim Coca-colom.

Imam frenda koji se godinama muči s HCV-om, zaboravih mu genotip. Volio je putovati po čudnim zemljama, tipa Indonezija i Južna Amerika, a znao se tamo i razboljeti. jednom, kad se na 4 noge dovukao do Zarazne, doktor se izderao na njega da je mogao ostati tamo gdje se razbolio, jer oni tamo znaju što mu je, a on ovdje nezna.
Uglavnom prije 6 ili 7 godina otkriven mu je HCV. Nakon biopsije, koja je - kaže - bila užasno bolna i dugo se nije oporavio od nje - ODBILI su mu terapiju. Tako da sada pazi što jede, uzgaja neke gljive u teglama i to pije, i tak... nije zdrav. Stvar je u tome da on nezna zašto su mu odbili terapiju. Pa mora negdje pisati, zar ne? Javiću mu da bi ju sada najvjerojatnije dobio, neka proba opet. Što mislite o tome?
Evidentirano
tecumseh
Global Moderator
PROFI

One taste!

« Odgovor #15 : Srpanj 01, 2009, 16:17 »

Citat:
A propos one stavke: kako će ikoj dr na svijetu znati da ja 12 mjeseci nisam uzela ništa?! Može mi vjerovati na riječ, eto šta može!
...a koju kap alkohola liznem tu i tamo... evo u teglici na prozoru mi se radi liker od zelenih oraha, jest da je više vode i šećera a manje lozovače, ali bez loze se nebi otopila esencija zelenih oraha!
Recimo da svaki drugi dan liznem najmanju rakijsku čašicu nekog domaćeg likerčića, to nije puno, jelda? Više škodi ak čašu nadopunim Coca-colom.

Stavku je izmislio HZZO, ne doktori. Ali...ići na terapiju i piti alkohol ili uzimati opijate je kretenska ideja. Metadon već da ali samo na preporuku psihijatra das je osoba stabilna. Da, ne mogu doktori skroz znat sa kime imaju posla. Al da netko mulja, onda je valjda negdje poremećen jer je terapija preozbiljna stvar za išta manje od potpune iskrenosti. Postoje interakcije i može poći po zlu.

A alkohol....Isuse blagi  Roll Eyes NIŠTA! Zaboravi i na sirupe, kapi, vodice za usta sa alkoholom. Nema toga. To je instant ubojica hepatocita, kod tebe i kod svakog, kod zdravog i bolesnog. Posebno žestica, u kako god maloj koncentraciji bila. Kod oštećene jetre kojoj već fali jetrenih stanica, samo ih dodatno još ubijaš.

Da pripomenem da ti još uvijek ne znaš u kojem ti je stanju jetra police
Tak da od mene nećeš dobiti amen za autodestruktivno ponašanje  angel

Kad te zašarafi zub, jel misliš na to da i procedura kod čika zube može bolit  Huh?
Ono kaj se dogodilo tvom frendu je iznimka pri biopsiji, ne pravilo.  Smiley
Evidentirano

Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.09 sekundi uz 19 upita.