|
|
tecumseh
Global Moderator
PROFI

Spol: 
One taste!
|
 |
« Odgovor #1 : Lipanj 30, 2009, 16:12 » |
|
jel netko primjetio da poslije uzimanja interferona ima problema sa pamćenjem, koncentracijom te i problemi sa kožom? Jesam  na terapiji i dvije godine nakon. Sad ponovo ali ne tako jako, problem mi je govoriti ponekad. Koža suha al tak mi je oduvijek...sada je još osjetljivija, kak da velim. Mentalne sposobnosti mi se nisu vratile skroz na staro. A i ne postajem mlađi 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.
|
|
|
|
Spider
|
 |
« Odgovor #2 : Lipanj 30, 2009, 16:22 » |
|
jel netko primjetio da poslije uzimanja interferona ima problema sa pamćenjem, koncentracijom te i problemi sa kožom? Jesam  na terapiji i dvije godine nakon. Sad ponovo ali ne tako jako, problem mi je govoriti ponekad. Koža suha al tak mi je oduvijek...sada je još osjetljivija, kak da velim. Mentalne sposobnosti mi se nisu vratile skroz na staro. A i ne postajem mlađi  hm... da svjestan sam i ja da ne postajem mlađi. frendica mi kaže da će mi kupit antisklerin 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bluka
PROFI

Spol: 
ko hoda ne trci!
|
 |
« Odgovor #3 : Srpanj 01, 2009, 08:57 » |
|
ja sam davno posala o problemima nakon terapije.... svo vrijeme sam mislila da sam izuzetak i da halcam, ali stvarno se osjecaju opasne posljedice terapije, pa vi kako hocete 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Spider
|
 |
« Odgovor #4 : Srpanj 01, 2009, 09:03 » |
|
ja sam davno posala o problemima nakon terapije.... svo vrijeme sam mislila da sam izuzetak i da halcam, ali stvarno se osjecaju opasne posljedice terapije, pa vi kako hocete  ma ja sam isto primjetio ali nisam pridavao važnosti  tek sam sad uvidio probleme 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Ambo
Skoro profi

Spol: 
|
 |
« Odgovor #6 : Srpanj 07, 2009, 16:53 » |
|
Što sam ono htio reći??? Pridružujem se, kako se ono kaže, a da zaboravljivim. Sve je više imena, pojmova i podataka koje moram prekopavati po memoriji. Vjerojatno je utjecaj i godina, prevelike količine novih informacija koje guraju stare na margine. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Sara2001
Senior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #7 : Srpanj 08, 2009, 08:42 » |
|
Jos jedan glas za ove, joooooj kako se ono kaze... A da zaboravne  Ma definitivno nista vise nije kako je bilo prije terapije. I ne samo radi godina, rekla bi....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Spider
|
 |
« Odgovor #8 : Srpanj 08, 2009, 08:43 » |
|
Jos jedan glas za ove, joooooj kako se ono kaze... A da zaboravne  Ma definitivno nista vise nije kako je bilo prije terapije. I ne samo radi godina, rekla bi.... godne sam ja više manje ovako naveo, iz šale 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Taych
Junior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #9 : Srpanj 31, 2009, 12:00 » |
|
Meni je super, jer znam, da sigurno zaboravljam ono, što nije bitno. Nema vremena, moja terapija je express voz aktivnosti i života. Nemam vremena za ništa dosadno i nebitno. Meni je to super....A ono što me zanima, to pamtim 100%! Nema starost nikakve veze. Ove godine sam završila 1. godinu fakulteta, a imam 48 godina,hehe. Od vraga je ta terapija. Ok, fizički nisam baš najbolje zbog nizkih leukocita a u glavi je sve jasnije nego ikad! Ionako je sve u glavi. Za mnom je 34. injekcija a predamnom još 19. Moj doktor kaže, da on radi tako. Čitava godina, 53 doze Pegasysa...A virusa nema već od prvog mjeseca. Ok, izdržat ću i to... A zaboravljat ću i dalje...hehehe. Nemam tako velike glave za sve budalaštine...Meni je ok! Budite dobro!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
besna
Junior

|
 |
« Odgovor #10 : Srpanj 31, 2009, 21:02 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bluka
PROFI

Spol: 
ko hoda ne trci!
|
 |
« Odgovor #11 : Kolovoz 11, 2009, 14:47 » |
|
bravo, bravo.... svidja mi se ovo sto kazes da ne pamtis ono sto nije bitno  ) mozda je i kod ostalih isto to u pitanju, a nisu skontali 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kolačić
Učim pisati
|
 |
« Odgovor #12 : Kolovoz 12, 2009, 21:16 » |
|
Bog ljudi, napokon da je netko progovorio o ovoj temi. Ja imam puno problema sa koncentracijom, pamćenje mi je slabo i pravi mi probleme pogotovo kad moram upamtiti imena ljudi zato sam razvila strategiju pa ljude zovem svakako, kao fol iz zafrkancije. Ono što me posebno muči je moje srce koje je oslabilo, nisam se baš pazila za vrijeme terapije, radila sam previše, pa sad imam malo problema. Simptomi su kao kod problema sa štitnjačom. Dr. mi je rekao da sam se preoptereila i sada imam sportsko srce. Kosa mi je dugo ispadala u ogromnim količinama, a svrab me još nekada prati iako sam na terapiji bila 2007 g. Psihički sam se dosta promjenila, na bolje naravno. Dobro je da ljudi znaju što mogu očekivati nakon terapije bez obzira na njen ishod.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tasha
Senior

|
 |
« Odgovor #13 : Kolovoz 23, 2009, 15:17 » |
|
taych ženo lavice  .ma strašna si čovječe! kaj se tiće problema s pamčenjem ja sam totalka zbrkana, jednostavno misli su u rikvercu,ali sam stalno mislila kad prođe ova terapija sve će opet doć na svoje,sad više nisam tak sigurna,uglavnom od interferona mi je otišla štitnjaća tak da sam sad na još jednom lijeku koji ću izgleda morat piti ostatak života! sa oštečenjem jetre4/6 nisam imala izbora nego početi s terapijom ali sad bi svakome sa manjim oštečenjem-1ili2 preporučila da pričeka bolju terapiju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Taych
Junior

Spol: 
|
 |
« Odgovor #14 : Kolovoz 27, 2009, 21:15 » |
|
Hoj, ja sam čitala, da su problemi sa štitnjačom reverzibilni u 50 posto primjera. Kad si završila sa terapijom? E, vidiš, tu sam malo kratka, pa sam zaboravila za svakog kako dugo mu traje i kad je počeo. Ok, možda ti se još popravi situacija na tom području. I čitala sam tu na forumu, da za dizanje leukocita pomaže kukuruz kokičar. Bilo mi je malo smešno a ujedno i praktično, jer sam kronički gladna... Iskoristila sam tu info i slistila jedan sanduk tih kokica u "Kinu pod zvjezdama"... Wauuu, super! I danas me jedna prijateljica obavijestila baš zbog toga, da joj je to rekao i jedan doktor... Možda ima smisla. Ali i ako nema, ove kokice ionako nisu štetne i čista su uživancija, kad jih slistiš npr. pod zvijezdama...Hehehe... Ok, drž'te se ljudi, meni još tri mijeseca do kraja, a činbi mi se, da već brojim sitno ( kako to kažu u vojsci, jeli?) Jaooo, umorna sam! Budite dobro!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|