ABC Hepatitis Forum
Rujan 04, 2010, 00:17 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: štitnjača  (Posjeta: 1774 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
tasha
Senior

« : Kolovoz 05, 2009, 13:22 »

Dr. Čajić poslali ste me endokrinologu zbog povišenog TSH-16, uglavnom jučer sam bila, doktoricu uopče nije zanimalo na kojim sam lijekovima, te me nije pitala ni za jedan simptom, prepisala mi je euthyrox 25. Meni su se doslovno upalila crvena svijetla pa ne budi lijena zasjela sam na internet da doznam malo više. Uglavnom uopće se ne nalazim u simtomima hašimotovog tiroiditisa dok kod subakutnog granulomatoznog tireoirditisa da. U 6 mj sam zakurila na 38, no mislila sam da je uzrok kupanje u jarunu plus ova terapija, uz to imala sam kak sad mislila upalu umnjaka te me je dugo bolilo čak i kod gutanja sline. Kako vidim da se za ovaj oblik ne koristi lijek malo mi je ludo piti euthyrox sljedeća dva i po mjeseca jer sam na pregled na anti tpo i ultrazvuk naručena tek polovicom 10 mjeseca. A uz to makar je doktorica rekla da ovakvo stanje nemre biti od lijekova a ja sam pronašla  cijeli niz lijekova koji mogu izazvati simtome a među njima i interferon alfa!
No da skratim vidim da mi ne preostaje drugo nego otići kod privatnika, kaj mi je u mojoj financiskoj situaciji  blago rečeno koma! Zapravo nemam neko konkretno pitanje već eto kukam  Smiley ,ak imate kakav savjet bila bi vam zahvalna.
Evidentirano
vcajic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Učim pisati

« Odgovor #1 : Kolovoz 06, 2009, 16:31 »

Hipotireoza je poznata nuspojava liječenja interferonom alfa (u 4% liječenih) i kod vas je autoimuni tireoiditis gotovo sigurno posljedica terapije s obzirom da ste imali uredne hormone štitnjače prije započinjanja liječenja. Dok traje terapija interferonom potrebno je nadomjesno liječenje Euthyroxom prema stupnju hipotireoze. Nakon prekida terapije hormonalni se status može normalizirati (u oko 50% slučajeva). Subakutni tireoiditis je drugi tip upale štitnjače praćen dugotrajnim febrilitetom, ubrzanom sedimentacijom, bolom u području štitnjače (koja je daleko od umnjaka) i hipertireozom. Kod vas se vjerojatno ne radi o tom obliku upale štitnjače. Preporučio bih da uzimate te male doze Euthyroxa jer je jasno da vaša štitnjača izlučuje manjak hormona, da učinite UZV kad ste naručeni (zaista se ne radi o hitnoj pretrazi) i da se ne uzbuđujete previše oko toga jer se radi o relativno čestoj reakciji koja se može dobro kontrolirati. Privatnik vam u toj situaciji ne može ništa više pomoći.
Kao dodatak rekao bih da je hipotireoza općenito česta pojava, posebno kod žena i dobar dio onih koji ju razviju na liječenju interferonom bi ju vjerojatno razvili i inače, ali kasnije.
Nadam se da sam vam barem nešto pomogao.
Vjeran Čajić
Evidentirano
tasha
Senior

« Odgovor #2 : Kolovoz 08, 2009, 11:18 »

Hvala vam brzom odgovoru  Smiley
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.132 sekundi uz 20 upita.