ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:43 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: 1 2 [3] 4   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Pozdrav iz Nemacke!  (Posjeta: 3418 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ambo
Skoro profi

Spol: Muški

« Odgovor #60 : Listopad 27, 2009, 08:27 »

Pouzdrav Tarambo

Preporučujem Ti da prđeš kroz temu Hepatitis C - Terapija - moja terapija tamo ćeš naći puno priča sličnih svojoj

Nuspojave - rijetki sretnici ih nisu imali

Prognoza i scenariji - šareno

Moj prvi pokušaj nije uspio

Meni je 49, prognostički i statistički nisam bio u prvih 50 već u drugih 50%

I nemoj se naprijed opterećivati kakav će biti ishod

Kakav god da bude ostavit će Ti dovoljno vremena i životnog prostora

Pozdrav

Evidentirano
et
Učim pisati
*

Spol: Ženski

« Odgovor #61 : Listopad 27, 2009, 08:50 »

HELOO,TARAMBO AKO SI SE ODLUČILA  ZA TERAPIJU NEMOJ MISLITI NA NUS-POJAVE .ONE SU SAMO TU DA POKAŽU DA SE TVOJ ORGANIZAM BORI.VJERUJEM DA SI ČITALA DA JE POSTOTAK IZLJEČENJA HEP.C GENOTIP 3 80% PA ONDA NAPRIJED NA PRAVOM SI PUTU DA USPIJEŠ. Afro
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #62 : Studeni 05, 2009, 23:32 »

Drago drustvo, dobro vece
evo mene sa nekim radosnim novostima:
veceras je pala 8 doza Pegasysa ( smejacete se ako vam kazem da je sedma pala u WC-u aerodroma u Minhenu, pred samo poletanje za London, da bi bila uvek u isto vreme...)
Mrtva sam umorna, ne mogu se sastaviti, spava mi se po ceo dan.... no, ne bih to pripisala terapiji, dragi moji...
Za 5 dana u Londonu spavala sam ukupno 15 sati a hodala dnevno po 7-8 kilometara, dja po radnjama, dja po kojekakvim znamenitim mestima ili muzeju. Trc u metro- trc iz metroa, vuci kese.......U subotu 31.11 je bio Halloween party u Soho-u. Koga zanima, moze videti fenomenalne fotke ovde:
http://picasaweb.google.com/lamorevero/LondonOctoberNovember2009?feat=directlink
P.S. Nisam popila ni kap alkohola, a po slikama se moze viditi da mi je apetit odlican. Nisam oslabila ni gram.
Moj zivot se za sada odvija- posle 2 meseca terapije- bez apsolutno ikakvih promena- HVALA BOGU SAMO SE SMANJIO BROJ VIRUSA.
Sledece vadjenje krvi je 23.11 (posle 3 meseca terapije) pa cemo videti...
Pozdrav svima i zelim vam prekrasam vikend
Annamaria

Evidentirano
tarambo
Učim pisati
*

« Odgovor #63 : Studeni 06, 2009, 00:56 »

pozdrav svima,kolko vas ima!!!ne mislim na nuspojave,već ih osjetim,ali kao što već rekoh,bolje mi je,pa sam krenula i u lagane šetnjice.potpisujem da ovako ostane do kraja i sigurna sam u pozitivan ishod!!!naravno da sam puna nedoumica,strahova,kao i svi,al to nije razlog da mislim negativno!!!sve naj svima i čujemo se!!!kontrolica uskoro!!! Afro
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #64 : Prosinac 03, 2009, 12:37 »

Drago drustvo,
malopre sam pricala sa sestrom iz ambulante. Rezultati od 23.11.09 (posle desete doze Pegasys-a, tj. posle 2,5 meseca terapije) pokazuju
VIRUS UNDETECTED. Za ostalo nisam ni pitala, jos mogu da mrdam, pa ko velim, u redu je....
Ako me slagala ima da se isecem pred njom, da nju isecem i da joj kanem malo krvi na ranu- ali mislim da nije stvar za salu.
Poprilicno sam se obradovala, videcemo sad sta ce doktor reci 21.12. Danas pada dvanaesta doza, a ja imam slobodan dan i palim u teretanu da proslavim!
Makar se vuklatamo od masine do masine, bolje nego da se vucem kod kuce od kreveta do frizidera.
Momak se jos vise obradovao, pita kada ce moci bez kondoma Wink Ima li neko od vas odgovor na ovo?
Pozdrav svima
Annamaria
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #65 : Prosinac 04, 2009, 00:20 »

cestitam drugarice! na trenutak te napustila frustriranost zbog ne gubljenja kila  2funny i obvladala te sreca jer ro sto radis ima ipak onaj bitniji rezultat. a momak... reci mu da moze  Wink Wink
Evidentirano
et
Učim pisati
*

« Odgovor #66 : Prosinac 04, 2009, 09:13 »

BRAVO,KOLEGICE NA TRENUTAK SAM POMISLILA DA ĆEŠ OD SVEGA ODUSTATI KAD ONO SVJETLO NA SREDINI TUNELA.NASTAVI I DO KRAJA ĆE SE SVE LJEPO POSLOŽITI I KILE I DEČKO.SRETNO Afro
Evidentirano
Ambo
Skoro profi

« Odgovor #67 : Prosinac 04, 2009, 11:50 »

VIRUS UNDETECTED.  u redu je....

Čestitke i od mene

I ne pomišljaj skratiti terapiju
Ovo je prilika koju ne smiješ propustiti

Afro
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #68 : Prosinac 04, 2009, 15:01 »

Cestitam i valjda cemo moci nazdraviti koju kad sve ovo prodje
Cuj kondom Ja neznam sta je to a otkako sam na terapiji ni za sta sluzi hahahah
Evidentirano
Taych
Junior
**

« Odgovor #69 : Prosinac 04, 2009, 20:10 »

Čestitam, Leonardo! Dobro ti ide! Samo tako dalje! Vidim, da si napravila dobar plan: putovanja, zgodan dečko, dobra volja i osječaj za one smiješne strane života! I ja se držim toga, samo moram sad malo nadoknaditi tu godinu što se tiče onih zgodnih muških i svog socialnog života!
U zdravlje!
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #70 : Prosinac 04, 2009, 22:14 »

Ivana,
nece mi biti tesko letiti do Australije da se uvostimo kad sve ovo prodje, ili velis da se nadjemo u nekoj bosanskoj zabiti na cevape i domacu sljivu? Ne znam sta bismo pili u Australiji, ono pivo Fosters i nije neko.... Roll Eyes

Taych,
udri po deckima, tako ces se najbolje oporaviti posle terapije....
Ja bih doduse radije udarila po prekomurskoj gibanici i gobovoj juhi crazy2

..bem ti apetit, gde ga nadje!
P.S.
nema nista vise od teretane, popela se danas na drugi sprat pa kad nisam dusu ispustila - ako odem da vezbam, infarkt mi ne gine....

Evidentirano
Taych
Junior
**

« Odgovor #71 : Prosinac 06, 2009, 20:26 »

Fuf,  meni je hrana u ovo doba NAJ! Bez nje nebi preživjela. Jedem ko mašina. Ceo dan. Naveče sam tako  buck2, da prestanem oko sedam uveče, pa se onda probudim i jedva stignem, da si pripremim doručak. Ne brini sada o idealni liniji, dobro izgledaš.( slike iz Londona  Azn )
Inače sam i ja bila sportska i izdržljiva cura, ali na ovoj terapiji...fuf fuf, jedva stignem do drugog kata. Ali ništa, šta je godina dana, brzo ćemo mi sve to ponovo radit! Samo ti odmaraj, jetra troši puno energije. Ja sam počela mršavit tek sad, na kraju. Samo kilu ili dvije. Brzo ču ja to vratit. Bolje nego da visi, hehe. Ajde, idem, da legnem, počela sam da lupam, he....
Pozdrav svima, drž'te se, drugovi i drugarice!
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #72 : Prosinac 12, 2009, 12:34 »

Jedan pogled na vagu koja pokazuje 69,9 (umesto 72) moze ti pretvoriti tmurni, hladni, decembarski dan u pravi karneval i izvor srece i novih nadanja- sve iz ormara je na krevetu, sve se iznova proba
Ulazim u kuhinju sa zadovoljstvom i zobam moja tri Ribavirina (ako je uopste od toga)
Svima zelim divan vikend
Annamaria
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #73 : Prosinac 16, 2009, 14:50 »

Pozdrav svima. Već neko vrijeme čitam ovaj forum kao gost, pa sam se odlučila i registrirati napokon. Ima puno dobrih informacija koje su mi isto tako jako dobro došle. A na forumima općenito saznaš više , nego iz nekog stručnog štiva. Dakle, da se predstavim. Imam 37 godina i za posjedovanje hepa c sam saznala prije godinu dana i to u trudnoći.Krasna jedna situacija. Od tada svaki mjesec vađenje krvi i praćenje bolesti, a od prije tjedan dana i terapija. Sutra treba sjevnuti druga inekcija. Genotip sam 4, a zaražena sam po mojoj procjeni jedno petnaestak godina. Broj virusa 7,54 X 10(4), a rezultati biopsije, piše grading-3, staging-1 (što god to bilo)- ako netko zna što to znači neka se javi. Odobrili su mi terapiju u trajanju od 24 tjedna uz evaluaciju od 4 tjedna. 180 pegasysa i 800 ribavirina. Tek sam 6 dana na terapiji i za sada nemam nuspojava(osim mali umor prva 2 dana). Nadam se da će tako i ostati.  Smiley
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #74 : Prosinac 16, 2009, 17:10 »

Dobrodosla Manuela,
bilo bi mi draze da ti pozelim dobrodoslicu na nekom forumu zdravlja, lepote i zabave, ali sta je-tu je....Ovde smo u nadi da cemo ozdraviti.
Cudi me kako su ti rekli samo 24 nedelje terapija, kad svi kazu za genotip 1 i 4 se preporucuje 48 nedelja terapije (naravno ako nisi posle 4 nedelje negativna).
Zelim ti sto blaze nuspojave, ali budi spremna na sve - ovo je tip hemoterapije, interferon je otrov i svasta se desava. Pola nece da nam kazu. Oni koji su preko 26 nedelja na terapiji, vise se ne cuju, ucute se i niko ne prica sta se desava, valjda da nas ne obeshrabre.... Oni koji zavrse terapiju, vecina ima posledice.
No, mi gledamo pozitivne strane: izgubis godinu dana zbog terapije a dobijes smanjen rizik od prerane smrti zbog raka ili ciroze jetre.
Meni je vec pozitivna stvar da sam maaaalcice izgubila apetit i oslabila 2,5 kg.
Zelim ti svako dobro i drustvo na forumu je fenomenalno, informisano i rado pomognu
Annamaria
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #75 : Prosinac 16, 2009, 23:20 »

Ma, znam da može biti gadno, ali i da ne mora. Zato se nadam da ću izbjeći one najgadnije stvari. Ah, kao i svi drugi. A mislim da naše Ministarstvo zdravstva sada odobrava prvo 24 tjedna za one koji imaju nisku viremiju po nekim njihovim kriterijima, pa ukoliko je potrebno produže još. Ustvari, nisam sigurna, ali mislim da je tako. Pitat ću kad dođem na kontrolu, a to će biti za mjesec dana. U svakom slučaju, izdražat ću do kraja. U međuvremenu sam zaokupljena bebom (ima 6 mjeseci sad), pa se ne stignem bojati i misliti puno o negativnim stvarima. Ja baš nemam puno kila viška, ali dvije,tri kilice bi voljela skinuti. Ha da. A koliko si ti, leonardo, na terapiji, koji si genotip, kako to sve prolazi kod tebe sada?
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #76 : Prosinac 17, 2009, 09:52 »

Manuela, Ja sam usla u cetvrti mesec (danas krkam 14 -ti Pegi) - Genotip 1, imala sam 28.000 kopija i posle 2,5 meseca sam negativna. Nadala sam se terapiji od 6 meseci ali moram izgleda duze.
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #77 : Prosinac 17, 2009, 12:54 »

Pa, to je odlično. Ti si isto imala malu viremiju i brzo negativna... To će biti dobro. A nekako mislim da je i bolje odguliti svih 48 tjedana. Onako, da budeš sigurniji da se neće vratiti.Sretno sa 14- im tjednom.Ja danas tek drugu primila. Nuspojave za sada ništa. Kakve su tebi nuspojave?
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #78 : Prosinac 17, 2009, 13:47 »

Manuela,  da ti iskreno kazem, do 12 doze nisam apsolutno imala nikakvih problema. Samo posle prve injekcije sam imala par sati blagu temperaturu i nikada vise. medjutim posle 12 doze je pocelo: prvo strasno mi opada kosa- svuda dlake a ja imam duzu crevenu kosu. Suhe su mi oci, tako da moram stavljati kapi ili kremu da mogu spavati. Koza mi je isto jako suha, pa se posle normalnog tusiranja polijem uljem za kupanje i isperem. Nervoznija sam nego ranije. Do 12 doze sam isla u teretanu i normalno vezbala a sad prvo nemam volje a drugo zadisem se dok se popnem na prvi sprat. Znaci, krvna slika se pokvarila, nema kiseonika dovoljno. Apetit jos imam ali su mi manje porcije pa sam NAPOKON oslabila 2,5 kg. Uvek mi se spava.
I ko zna sta jos sledi i sta me ceka. Za sada - guram nekako. Mislimd a jos nemam psihickih promena, iako kolegine u kancelariji kazu da sam nekako odsutna.
Ti ces se zabaviti oko bebe (musko ili zensko) pa ce ti biti lakse. Ja imam tri macke i dobrog momka koji mi zivot cine lepsim i laksim.
Pozdrav
Annamaria

Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #79 : Prosinac 17, 2009, 17:29 »

Samo da vas pozdravim Smiley
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #80 : Prosinac 18, 2009, 09:36 »

Pozdrav, takodjer. Ah, da najteže tek dolazi. Ali kad si zamislim šta mi ti mali virusići rade dobijem odmah volju za fajt. Nadam se da tako i ostane do kraja.A moja mala curica će mi krasiti dane i bude sve o.k.Pusa svima. Da ovaj forum ne postoji, trebalo bi ga izmisliti. Ha da. Smiley
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #81 : Prosinac 28, 2009, 16:37 »

a forum opet crk'o??? gdje su svi?
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #82 : Prosinac 28, 2009, 17:02 »

pa Bluka, ja pratim non-stop, ali vidim da su ljudi zaokupljeni slavljem
E, ajmo sad istinu na videlo: ko je sta popio do sada? crazy2

Evo mene sa mojim priznanjem: malecna casica liker Limoncello (30% alc) 25.12 i pola likerske casice liker od oraha (jak, bogami) 27.12
O hrani necu da pricam, zlo mi je.
Kako ste se proveli za Bozic?
Bluka, pitanje za tebe: ti rece posle terapije da ti se telo skroz-naskroz promenilo. Mozes li mi reci u kom smislu i da li si se vratila na staro.
P.S. Ja narucila periku, pa trebalo-ne trebalo
Nocas je bila teska nesanica, ali evo ja sam na radnom mestu, pa cemo videti veceras....
Pozdrav svima
Annamaria
Evidentirano
Ambo
Skoro profi

« Odgovor #83 : Prosinac 28, 2009, 17:41 »

Prvo iskušenje je prošlo.

Alkohol ništa.
Ne nedostaje mi tih okusa.

Hrana, svega se pojelo, nešto se i nataložilo.

Još jedno iskušenje predstoji
Nakon toga rezime karaktera i kila.

Smiley angel angel angel bonk

Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #84 : Prosinac 29, 2009, 11:01 »

pa ovako.... smrsala na terapiji 10 kg, pa se naglo udebljala nakon toga, vratila te divne izgubljene kilice, a licila sam si na bezoblicnu masu pudinga.... da ne kazem da sam bila ko vreca gov...
ali, malo po malo, setnje, planinarenja, bicikl, joga... evo sad sam opet ko zmaj Smiley
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #85 : Prosinac 29, 2009, 11:40 »

Znaci tako...
ja bi sa -10 kg bila na idealnoj tezini. Terapija bi mi trebala zavrsiti pocetkom septembra, pa onda da planiram godisnji odmor u vremenu kad se vraca apetit. Mislim da je najbolje otici u zemlje kao Burma, Indija, Pakistan ili Banglades:
paz´ovo:
-Vrucina
-siromastina
-Muhe svuda
-vegetarijanci
-gadi ti se da jedes, a bojis se da se opet ne zarazis ili dobijes proliv
-hodas ko budala, da nesto vidis, kad si vec tamo

Kunem se, ako izdrzim terapiju, castim se jednim takvim putovanjem.
 Prvo sam rekla, ako terapije bude trajala 6 meseci i zavrsi dobro, kupicu si mercedes 180 C (polovan naravno), coupe, crni sa kozom.
Pisi propalo. Ko zna zasto je to dobro, ja nisam bas najbolji vozac a dobra je i moja Tigra Opel.
E, sad si moram postaviti nesto drugo kao cilj. Ima jos jedna mogucnost. Da se vratim u Grcku na jedno mesec dana, u moju staru tertanu.
Odes ko vreca gov..a a vratis se ko doberman.
Ima li neko neke slicne ideje?
Gde cete za docek N.G?
Pozd
Annamaria

Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #86 : Veljača 17, 2010, 19:32 »

Evo slika sa perikom:

http://www.imagesforme.com/show.php/977500_DSC02836.jpg
« Zadnja izmjena: Veljača 19, 2010, 16:10 leonardo » Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #87 : Veljača 18, 2010, 12:33 »

ja ne kontam sto ti toliko kukas za te tvoje kile, meni izgledas super na ovoj slici  Roll Eyes
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #88 : Veljača 18, 2010, 13:00 »

pa, perfekcionista.
Ako se uzme u obzir da imam 46,5 godina, nije strasno.
Ako se uzme u obzir da nisam radjala i da sam se stalno bavila sportom, - strasno je. Na terapiji sam skinula skoro 3 kg. Sada imam 69,2-69,4
idealna tezina bi mi bila 58, pa ti vidi!
Evidentirano
leonardo
Senior

23
« Odgovor #89 : Veljača 18, 2010, 21:26 »

Drustvo, jos jedan Pegy pa sam na pola!
Da kucnem u drvo, ide dobro i brzo. Na poslu nisam nikada imala bolje rezultate, danas upravo rekordne za celu moju grupu...
Samo da tako nastavi- drste pesnice!
U ponedeljak idem opet na vadjenje krvi a u martu PCR posle 6 meseci terapije...
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.071 sekundi uz 19 upita.