ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:30 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Nista mi nece ovi dan pokvarit...... (Pocetak)  (Posjeta: 5539 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #180 : Ožujak 06, 2010, 15:34 »

Ponedeljak svi nalazi gotovi Jupiii
29ta doza prilazi Smiley
Evidentirano
Ameli
Junior
**

Spol: Ženski

« Odgovor #181 : Ožujak 06, 2010, 16:13 »

Superiiška!Bitno da se ti dobro osjećaš Wink
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #182 : Ožujak 06, 2010, 19:10 »

Kazu ko predje 28 da je car.
Evidentirano
Ameli
Junior
**

« Odgovor #183 : Ožujak 06, 2010, 21:18 »

Ja se nadam da ću imat samo 24,genotip 3,kako se to onda gleda?Nakon koliko se vidi ako neko ne podnosi terapiju?U pon.ću zvati da vidim jesu li gotovi nalazi biopsije,trebali bi biti,u srijedu idem psihiću,da on da svoje mišljenje,i 17.3,podnosim zahtijev za terapiju,prođe oko 2 mijeseca dok oni daju odgovar-meni odgovara.Samo još ne znam koje su procedure ako nemam dovoljno oštećenje jetre,nešto sam pitala doktora ,i on je spomenuo da mi tad bolnica može odobrit-al nemam pojma kako to ide...
Kako se ti osjećas fizički,jel radiš,normalno funkkcionraš?Vidim da si psihički jaka-skroz pozitiva
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #184 : Ožujak 07, 2010, 10:28 »

Pa ne znam kod 24 nedelje, mislim da to ide isto kao kod nas, jedino sto pre zavrsis. Ja bi rekla, po svemu onom sto sam cula, da je najkriticnije 3-4 mesec.
Inace, ja sam i fizicki super, totalno normalno zivim, radim (mozda se malo vise trudim na poslu, jer ne zelim da iko ista primeti) i postizem odlicne rezultate, spavam, jedem, malo vise setam i hodam, e jedimo sto ne idem u teretanu i ne treniram kao ranije. Mozda bih i mogla, sa malo manje strasti i zara i tegova, sa malo manje ponavljanja i setova, ali rekoh, da se ovu godinu odmorim, da ne forsiram jetru. To su mi svi rekli.
Kao sto Bluka rece, postajem kao puding, pojavljuje se celulit koji nikada nisam imala, ali ne moze sve odjednom. Da se ova terapije lepo zavrsi, pa onda krecemo sa novim ciljevima.
E,da. Jesam malo vise nervozna nego ranije i fitilj mi je kraci ali sam obavestila momka da to nisam ja nego Interferon i da sve sto ruzno kazem, nista ne shvata ozbiljno. Kad shvatim da sam preterala, ja da izljubim, izvinem se i objasnim  jos jednom.
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #185 : Ožujak 08, 2010, 13:24 »

Pozdrav svima
Ja se osjecam ok fizicki ali krvna slika je pokazala drugacije. Sve ali bas sve mi je nisko osim visokog Ast, ggt, masnoca u krvi i Stitnjaca mi ne radi kako treba.... Smrc
Preporucena kod specijaliste pa da vidimo.
Sljedeci nalazi za 3 sedmice odlucujuci .. prekidanje ili smanjivanje terapije ako se slika ne popravi.... I eto sta sad ja tu mogu

Kolesterol nizak a kako smanjiti sad smanjiti masnocu u krvi Huh???

Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #186 : Ožujak 08, 2010, 14:38 »

Kalcijum, magnezijum... opet kriticno niski. Redovno pijem multi vitamine ma uzas. Poduplacu dozu za sljedeci nalaz Smiley
Za ovu gore masnocu sam saznala da moram da se vratim na Carnitine (acid koji razlaze masnocu) i proteine za bildere i sportase koje sam pila godinama i stala pred terapiju. Idiot...ali ajde znaj ja mislila mozda moze da utice na terapiju pa da ne rizikujem....
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #187 : Ožujak 08, 2010, 14:54 »

Ivana, baš mi žao što ti je krvna slika loša. A sve bilo super. Možda da probaš sa propolisom, C vitaminom, ne znam. Ja to uzimam i pijem puno tekućine. Navodno je dobro za krv. Držim fige da se popravi i da ti ne moraju smanjivati terapiju. Možda je to i samo privremeno. A što se tiče štitnjače, kažu da je to česta nuspojava terapije. Ali sam pročitala negdje da se nakon terapije uglavnom vrati u normalu (ako je posljedica terapije). Ja od prije imam malo manje hormona štitnjače (hipotireozu), pa pijem neku tabletu svako jutro i super. Rekao doktor obavezno ih piti na terapiji.
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #188 : Ožujak 08, 2010, 18:26 »

OH Shit....
Zao mi je da to cujem Ivana
Kod mene opet drugi problem....
Ja vratila nazad 2 kg
Bila sam lepo spala na 69 i jutris se merim.....71 kg!
A juce sam hodala 4 km.
Poludela sam stvarno.
Necu ni da razmisljam o krvnoj slici nego tek kad se vratim iz Beograda.
probaj za holesterol pola grejpfruta svako jutro, to super skida holesterol
Pij vodu sa cedjenim limunom
Grejpfrut ti je super
I za kalcijum mleko, mladi sir
Ja sam pocela sa mlekom nedavno, sad moram izbaciti i Nesquick koji sam stavljala unutra....
Ajde, jos malo, bice bolje
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #189 : Ožujak 10, 2010, 13:09 »

Hvala cure
Popravilo se raspolozenje sad nazad u borbu.
hipotireozu i ja valjda imam zato su me narucili kod specijaliste. Bice to ok nadam se
Vise me nekako sikira ova masnoca i da li ce to ikad da se regulise

Nemam ja visok Holesterol 4,6 mmol/L. Visok se smatra od 5,5 ( Sramota ali vecina stanovnika australie iznad 25 godina ima 5,5)

Visok mi je Triglycerides. Koliko sam ja skontala to sve ima veze sa metabolizmom. Neznam koliko to ima veze do terapije , vise genetski ili hormonski poremecaji. Acidi koji razlazu masnocu ne rade kako treba i moji misici se stete. Tako da se kod mene sve sto pojedem slaze na tjelo. Mozda jos bolje da objasnim to su acidi koji od secera i masnoce prave energiju i misice kod normalnih osoba .Carnitine bi trebalo da te masnoce i secer posaljem u krvna zrnca i da se to koristi u svakodnevnu energiju i jacanje misica.
Eto ja sam tipicni primjer osobe koja ne jede i krece se ali casa vode se zaljepi za dupe.. Nikad nisam vjerovala u ovo kad ljudi kazu ali sad sam zivi primjer hahah. Moram se nasmijati ali to i nije toliko do estetskog izgleda koliko da sacuvamo misice uopste...
Ja se inace fantasticno osjecam sa Musashi Carnitine i proteinima ali ne bi bas voljela da moram cjeli zivot to da koristim .....
« Zadnja izmjena: Ožujak 10, 2010, 13:32 Ivana Gustav » Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #190 : Ožujak 10, 2010, 14:00 »

Kažu za trigliceride da se mogu regulirati prehranom. Dakle, ne ne jesti nego jesti prave stvari. Izbjegavati loše ugljikohidrate (tjestenina, slatkiši, sokovi, šećeri općenito). Umjesto toga smeđa riža, ječam i integralne stvari, riba- omega 3, češnjak, nemasni proteini, voće i uglavnom samo sve ono zdravo. I fizička aktivnost - malo vježbanja. A trigliceridi znaju biti povišeni kod bolesti jetre i štitnjače, ali to ništa nije trajno uglavnom. Dakle, ako ne prije vjerovatno će se sve vratiti u normalu nakon terapije i kad reguliraš rad štitinjače. Drago mi je što je prošla tuga zbog nalaza i što si opet  puna energije za borbu. Sredit će se to sve. Wink
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #191 : Ožujak 10, 2010, 15:03 »

Hvala ti puno sto si se javila
Znaci Trigliceride ima veze sa stitnjacom aaaa vidis o tome nisam ni mislila. Ja prvi put imam probleme sa stitnjacom mada sa trigliceride imam od 1og porodjaja. Mozda su se opet sad pojavili zbog terapije aj vidjecemo...
 smitten smitten
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #192 : Ožujak 10, 2010, 15:18 »

ivana, ako nisi prije terapije imala problema sa ovim sto gore pises, sanse su jako velike da je uzrok svemu tome lijek koji uzimas. meni to nista nisu ni kontrolisali tokom terapije, premda je trebalo po pravilu da mi provjeravaju i hormone stitnjace i sta ti ja znam, ali nisu. a sudeci po manifestacijama koje sam imala na tx, velika je vjerovatnoca da mi se, da izvinse, svasta nesto bilo pojebalo tih godinu dana. zato mi je i oporavak trajao mjesecima. ali sve se vratilo u nomralu. prema tome, bez panike, malo popricaj sa specjalistima, i laganini stisni zube i jos malo predeveraj do kraja!  Kiss
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #193 : Ožujak 10, 2010, 23:18 »

...ma najbolje da si kupim svecu i narucim popa, ako moram da se ovako hranim!

" Izbjegavati loše ugljikohidrate (tjestenina, slatkiši, sokovi, šećeri općenito). Umjesto toga smeđa riža, ječam i integralne stvari, riba- omega 3, češnjak, nemasni proteini, voće i uglavnom samo sve ono zdravo. e."
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #194 : Ožujak 11, 2010, 05:10 »

Leonardo meni to nije problem bar na ovoj terapiji. Ne jedem uopste. Izgubila 22 kg ali stalo, moguce da sad ovi hormoni cuvaju moju masnocu hahah

Bluka
Stitnjacu sam provjeravala i prije a ove Trigliceride neznam jesam li. Kako ja znam da od prije imam problema sa tim ,zato sto mi se na kapku oka pojavila tackica. Nema naslaga na njoj samo svjetlija boja nego moj pigment. Na netu dok sam trazila o Trigliceridima sam nasla da se te tacke pojavljuju od tih Lipid masnoca.
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #195 : Ožujak 11, 2010, 06:41 »

Kako je meni Bosanka strucnjak objasnila  2funny

Pivski stomak koji slabi misice srca po najvise.Nista preopasno ali sam u grupi osoba koji su pod riskom Srcanih udara..

Nema veze puno sa hormonima koliko sa jetrom - hepatitisima, alkoholom i balkanskom hranom Smiley
Dragi moji moj zivot a i zivot moje familije ce da se okrene za 360 stepeni samo da terapija prodje.
Nista slatko, slano, masno ,redovno trcanje i sportovi.
Pa da vidimo...
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #196 : Ožujak 11, 2010, 09:11 »

ja to uvek sebi obecavam, ali jos nije dosao dan pocetka....
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #197 : Ožujak 11, 2010, 14:32 »

leonardo, prvo terapija pa onda lagano sve ostalo, imaces vremena i vremena.... jedno po jedno!
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #198 : Ožujak 11, 2010, 22:21 »

vremena, na zalost, nema i ne zna se koliko cemo ga imati... ja sam uvek mislila bice vremena za sve, i zato mi je mnogo stvari promaklo koje sam nekada mogla i trebala, a sada je vec kasno....
U svakom slucaju, treba si staviti priorotete u zivotu, i gurati dalje...
Uvek ima vise mogucnosti i ja sam se uvek pitala, probala, ispitivala sta mi je bolje.
Na primer:
dok sam bila vitka i zgodna, placala sam visoku cenu: 4 x nedeljno 2-3 sata teretane i vezbanja, jela sam samo ono sto ne volim a ono sto volim nisam smela ni da pogledam (sladoled).
Lepo je bilo obuci size XS, ali je bilo grozno spavati sa skoro praznim zelucem, ziveti na tuni u vodici, pilecim kuvanim grudima i zelenoj salati samo sa limunom....
Sada sam ugodno popunjena, sto se hrane tice NO LIMITS - a size L.
Onako bih duze zivela 100%, ali tunu u vodici ne mogu vise ocima videti.
Mislim ipak da su stari grci imali odgovor: PAN METRON ARISTON, sto bi reklo, sve umereno je najbolje, sve u umerenim kolicinama.
Ali, ko moze da se zaustavi nad tepsijom rucno razvijene krompiruse sa vrhnjem, tek izasle iz rerne?
Ko moze pojesti samo cetvrt porcije cevapa?
Velika dilema....
Inace....
kod mene ima nesto malo novo.
Ja sam se danas posvadjala sa dve koleginice na poslu, samo sto ih nisam nalupala obadve.
I veceras sam uzela 25 Pegy.
Moze li to biti od terapije da sam toliko razdrazljiva? Ipak mislim da bi me trebale ostaviti malo na miru i gledati svoja posla, zato sam se iznervirala....

Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #199 : Ožujak 12, 2010, 09:54 »

naravno da je od terapije. vec smo o tome pisali mnogo puta. mene mrzi da se ponavljam po stoti put, ali mislim danikad necu zaboraviti osjecaj nervoze u zelucu, i ludilo u glavi koje mi je priustio pegi. proci ce, treba samo biti svjestan da je nervoza uzrokovana lijekovima, i pokusati se primiriti i iskulirati. drzi se!
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #200 : Ožujak 12, 2010, 15:03 »

Uf, mene zna udariti užasan bijes, planem u sekundi, a kasnije se rasplačem i to me iscrpi jako. Ali to je 1-2 puta mjesečno. Na svu sreću nije češće. Inače sam izuzetno smirena osoba i jako me teško nanervirati, gotovo nemoguće. Ne svađam se nikad, ni sa kim. Zato sam potpuno sigurna da je to terapija ljuta u meni, a ne ja. Ha da. Prođe. A što se tiče zdrave hrane, ona ne mora biti tako neukusna i bljutava. Treba ju znati napraviti dobro. Teško se odreći svih finih ubojica zdravlja i vitke linije... Ma,ja isto ne mogu odoljeti slatkišima, npr. Tu se ne mogu disciplinirati, nema šanse. Kad samo pomislim na Snickers cure mi sline (a on milina zdrav).Zato kombiniram, ne pretjerujem ni u čemu i šta bude, bude. Ne opterećujem se ničim.  Roll Eyes   
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #201 : Ožujak 12, 2010, 15:33 »

A Bounty?Huh?
A praline, one punjene razlicitim vocnim punjenjem?Huh?
A Kokos i Kesten dessert??? (one cokoladice od Pionir- Subotica?)
A cokolada Samo ti, sa tri vocna punjenja?Huh?
A keks Domacica....
Ja na poslu, brojim jos 2 sata do odlaska kuci, danas se nisam svadjala, nego sam iskulirala.
Bluka, uzela sam Jaknu Large, ako mi bude velika, ionako cu je prodati, i naruciti drugu, pa ko voli....
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #202 : Ožujak 27, 2010, 15:39 »

Pozdrav svima
Nisam se dugo javljala a vidim nema ni vas Smiley

Ja prekinula terapiju na svoju ruku. Zasto Huh?
Pa fino, krvna slika mi je tragicna a kod specijaliste su me zakazali tek za 2 mjeseca Sad
Kad sam sjela i poslozila dobre i lose strane mog slucaja terapije skontala sam sama da bi najbolje bilo da prekinem.
Znaci cista sam nekih 3-4 sedmice i osjecam se super
Posljedice psihicke ja ne osjecam a niko se ni ne buni Smiley. Fizickih: imam ponekad bolove u zglobovima a ostalo ok. Kako se ljepse spava a i budi. Napokon imam snage i volje za neke stvari koje se tjeram sama godinama da uradim...
Primjetila sam da mi je puno lakse da se probudim i razbistrim. Iskocim iz kreveta. Neznam razlog jeli to bilo do hepc ili... ?

Cekam sljedecu kontrolu pa da vidimo sta ce oni reci Smiley
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #203 : Ožujak 27, 2010, 17:37 »

Pa Ivana ti si ionako bila negativna posle 4 nedelje, ja bi prekinula na 6 meseci bez razmisljanja da sam bila na tvom mestu. Nije bilo razloga da se mucis dalje - vidis kako ima ljudi koji posle 6 meseci ostanu negativni i onih koji su na terapiji godinu dana pa im se vrati - nema pravila!
Javljaj nam redovno sta se desava, ja imam jos 20 komada pred sobom ali sam inace super, idem u ponedeljak na PCR
Have a nice weekend
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #204 : Ožujak 27, 2010, 20:57 »

Super što se osjećaš odlično, Ivana. Mislim da bi i ja tako napravila da sam na tvom mjestu. Negativa nakon 4 tjedna, to je genijalno. Kod nas ni ne odobravaju više terapiju od 48 tjedana ako si negativan u 4. tjednu. Kažu da nema smisla mučiti organizam. A meni prošao 16. i dobro je... Čekam da mi odobre drugi dio terapije, drugih 24 tjedna. Ja nisam bila negativna nakon 4 tjedna.
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #205 : Travanj 09, 2010, 14:32 »

Pozdrav svima
Malo sam se odmarala od terapije, foruma i hep c. Zavrsila sam 2 sedmice antibiotika za upalu. Taman uzivala sedmicu dok nisam dobila poziv iz bolnice
Nagovorili su me da odradim jos 4 mjeseca. A kako je bilo fino bez terapije, napokon normalno funkcionisanje.... socijalni zivot Smiley
Osjecala sam se ko da nikad nisam ni cula za terapiju ( sta je to? kako utice na osobe ?)...

Neznam kako ce ovo prekidanje da utice na izljecenje a nekako sve kontam odradila sam 6 mjeseci Smiley

Manuela sad mozemo brojati zajedno 15 do kraja Smiley

Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #206 : Travanj 09, 2010, 16:31 »

Eh, eto meni odgovora na moja pitanja tebi ovdje, Ivana. Znači, nastavljaš. Pa, hajde onda još malo terapijice odradi s nama. Sad si se malo odmorila, skupila snage. Vjerovatno ti je bilo teško ponovo se odlučiti nakon onih loših stanja, nedostatka energije. Ali, glavu gore. Ne mora biti da će sad opet biti tako. To se stalno mijenja. I meni je malo odlično, malo dobro, malo loše, malo uf, pa opet ispočetka. A četiri mjeseca brzo prođu.  Wink
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #207 : Travanj 28, 2010, 16:14 »

Hola svima
Dobila sam i ja danas slatke bombone za stitnjacu Smiley
Specijalista legenda.. Pregleda me i objasni sve za 10 min. Kaze: Terapija je poznata po remecenju rada stitnjace. Tabletice daju da nam pripomognu da izdrzimo terapiju do kraja. Po prijasnjim slucajevima se pokazalo da je bolje da stitnjaca pokaze ne aktivnost tokom terapije. 95% slucajeva se povrati na normalnu funkciju dok povecana aktivnost pokaze mogucu trajnu stetu.
Najsmjesnije mi bilo kad kaze treba otprilike 2 mjeseca da se pronadje prava doza lijeka za normalan rad i da se organizam izjednaci. Valjda cu dotle i zavrsiti terapiju Smiley Stas opet vrijedi pokusati mada ja ne osjecam neke promjene na sebi. Kao sto sam negdje vec rekla ja upadnem i psihicki i fizicki sa nekom upalom dok sam na terapiji.

Negdje sam se zalila da sam imala uzasne bolove u ledjima pa da se pohvalim to se regulisalo. Odma poslije toga sam dobila i M. Ciklus. Meni je ovo prvi normalan Ciklus od pocetka terapije i da traje 4 dana. Prije mi je uvijek bilo ne regularno nekad nije trajalo ni dan. Nikad duze od dva dana i jako slab.

Kako vama stvari stoje oko Ciklusa ?

Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #208 : Travanj 28, 2010, 20:28 »

Meni sve najnormalnije. jedino sa ovim popadalim leukocitima cini mi se malo obilnije.
To za stitnjacu, isto sam cula od zena koje nisu nikada imale terapiju, treba oko 2 mewseca da se sve izregulise....
Al da povecamo malo dozu da malo izgubimo neku kilu, a ne da dodajemo na vec postojece!
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #209 : Travanj 28, 2010, 21:38 »

Meni isto normalni ciklusi. Ali čitala sam da se često poremete. Sa štitnjačom bude sve o.k. kod vas 100 %. Samo malo strpljenja i sve pet. Afro
Evidentirano
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.068 sekundi uz 19 upita.