ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:30 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: 1 [2] 3 4 ... 8   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Nista mi nece ovi dan pokvarit...... (Pocetak)  (Posjeta: 5539 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Ambo
Skoro profi

Spol: Muški

« Odgovor #30 : Rujan 24, 2009, 19:15 »

IvanaS pozdrav  Afro Smiley

Imaš sve predispozicije za uspješnu terapiju prikupila si i sve dostupne informacije.
Znaš kakav je put pred Tobom, vjere u svoju snagu imaš.
To mora biti dovoljno za uspjeh.

S Tobom smo.

Ne ustručavaj se pisati kako je.
Ma koliko mi se nekad činilo glupo vrijedi pisati, iznijeti svoj put.
Jer ostalima koji su na putu ili tek pred njim trebaju informacije. A kvalitetne informacije je teško skupiti
Kad zaškripi ovdje postoje prijatelji s istim problemima koji će Te najbolje razumjeti
Ono što sam i ja napisao, a obrisao vjerojatno ne želeći širiti tjeskobu ( mislim da si na to reagirala ), tražio sam u tjedniku terapije, ali sam to obrisao i odande, možda sam trebao ostaviti baš iz razloga koje si navela.

Dobro si naslovila temu   Nista mi nece ovi dan pokvarit. Neka bude tako tijekom cijele terapije

Pozdrav Smiley Afro
Evidentirano
bluka
PROFI

Spol: Ženski

ko hoda ne trci!

« Odgovor #31 : Rujan 26, 2009, 22:31 »

alo mala??? sta sam ti rekla??? hihihihi! tristo puta ura za negativity Smiley
a glede seanse na wx-u, hihihihi, i sama sam se znala nekoc zaglavit na solji hahaha.... prodje i to, sve je to zbog hemije kojom se sad drkas! zeno.... zao mi je sto ti ovo moram saopstiti virtuelno a ne licno, ali smatraj se zdravim! bravo macak  lud smitten Kiss
Evidentirano
Lani
Senior

« Odgovor #32 : Listopad 05, 2009, 17:58 »

O pa Ivana što reći osim jedno veliko ČESTITAM!!!
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #33 : Listopad 06, 2009, 06:07 »

Hvala hvala  smitten

Ja se pripremam za 7 porciju. Do sad sam jako dobro.
Cesce mi se pojavljuje proljev pa sad moram paziti koliko i sta jedem .Nezgodno na poslu trcati u wc. Smiley
U zglobovima na rukama mi se poceo javljati neki cudan bol. Doktorica mi rece da to hoce od nedostatka kalcijuma i stvarno na zadnjim nalazima opet nizak . Tjelo na terapiji mi koristi duplo vise vitamina i minerala. Tako da sve moram poduplati. Kaze da se to jako brzo regulise i nestane bol, stvarno ga nemam vise.
Svrabez nemam ali se i pridrzavam njihovog savjeta. Hladna voda , 4 min tusiranje sa samponima bez sapuna. Vazelin sam kupila i nosim u torbici .Posluzio je kod uboda komarca i za osusene usne hahaha
Dva dana poslije inekcije mi se pojavi crvena fleka na stomaku i nestane za sedmicu i par dana. Tako da manje vise dajem sebi 2 cm od pupka jednu sedmicu desno ,drugu lijevo.
Nekako sam navikla na terapiju ko svakodnevnicu . Kutijica za tablete me spasava , nemoram misliti jesam popila ili ne.
Ostalo rasturam se od obaveza, ne ispavana i djeca rastu i zahtjevaju svoje. Vozi u vrtic, casovi plivanja sad pocinju, Imam 4 ispita do kraja skolske. U autu provedem 4-5 sati dnevno. Kad svi zaspu trcim u nabavku hrane pa kuham za sljedeci dan i ucim. Zaspem oko 12-1 budjenje u 6-7.
Tako i ako koji dan imam napad nervoze moze biti milion i jedan razlog. Smiley

Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #34 : Listopad 06, 2009, 09:42 »

ide to dobro ivana, samo jedan prijateljski savjet.... POKUSAJ da se ne iscrpljujes toliko, znam da su obaveze velike, ali imaj u vidu da je terapija DUGOTRAJNA, i da moras cuvati snagu za kraj. pusa
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #35 : Listopad 12, 2009, 08:54 »

Ivana,
Izgleda da isto reagujemo- kod mene isto sve tako kao sto si navela, ali jos nemam bolove u zglobovima (vec cu poceti sa dodatnim vitaminima)
i sto ja nisam izgubila ni gram tezine. Drzim ti palceve da tako bude i dalje, bez velikih problema, a sa ovim sitnicama vec mozemo da se nosimo....
Zelim ti predivan dan!
Annamaria
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #36 : Listopad 19, 2009, 06:06 »

Pozdrav svima

Bluka sve ce to biti ok. Nedam se ja hahahah
Leonardo ma samo hrabro u pobjede. Na kraju nemamo sta izgubiti ako ovako nastavi.

3ci mjesec pocinje, osjecam se super bez nekih promjena uocavajucih. Danas sam bila kod mog profesora
(hcv univerzitet za istrazivanja u Australiji)
Mislim da se covjek sokira kad mene vidi na vratima. Hiljadu zasto , hiljadu zato. Smiley

U svojim knjigama mene vec vode kao izljecenu hurrrrrraaaaaaaaaaaaaa
Test koji su radili sa 4 sedmice je najosjetljiviji test TMA .... detektuje od 1.0 I/U i on je negativan. Necemo raditi vise testove za virus do kraja terapije mada mozda ni tad necemo do 6 mjeseci poslije terapije.
Terapiju nastavljam a koliko 6 mjeseci ili godinu mogu sama da odlucim.

Puno mi znaci danasnji razgovor i da je sve ovako fino proslo. Jos uvijek mi u glavi odzvanja onih 80 % sanse za izljecenje  sto su mi rekli pred sami test. Mada moj profesor tvrdi da je blize 100 % po svim njihovim statistikama i rezultatima do sad. On cak misli da smanjim terapiju na 6 mjeseci jer nema potrebe.
PCR test koji su radili prije nije toliko osjetljiv kao ovaj i od onih 20-50% ne izljecenih ovaj TMA test odmah procita
sa 4 sedmice (99,9 % non respondera su odmah reagovali na ovaj test za razliku od PCR koji ih nije prije citao). Znaci TMA test sa 4 sedmice je tacniji nego negativan PCR sa 12 sedmica.
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #37 : Listopad 19, 2009, 06:12 »

Puno se bolje osjecam neopisivo ali jos nisam svjesna niti cu se opustiti dok ne dodjem na sami kraj svih pretraga.
Puno srece i ovako lijepih momenata zelim svima
Evidentirano
Ambo
Skoro profi

Spol: Muški

« Odgovor #38 : Listopad 19, 2009, 08:26 »

Bravo Ivana_S  angel

Smiley Afro coolsmiley
Evidentirano
unikat_r
Senior

« Odgovor #39 : Listopad 19, 2009, 09:09 »

IvanaS sve čestitke i samo tako do kraja.
Ono što sam ja odmah primjetio iz tvojih pisanja jeste uređenost države u ovom slučaju zdravstva i onda je čovjeku lakše proći kroz sve nedaće sa kojima se susrećemo.
Nažalost na ovim našim balkanskim prostorima mi smo daleko od organizovanog  zdravstva i ljudskog pristupa čovjeku(pacjentu) tako da sve to dodatno opterećuje ovo našu borbu sa hep. c.
Ali ima ona "Što nas ne ubije to nas ojača" tako da će mi iz svega izaći još jači i vedriji.
Pozdrav i svako dobro!!
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #40 : Listopad 19, 2009, 10:28 »

bravo mici, tlaciteljice zmajeva  Afro
sto rece unikat, sreca tvoja da si tamo a ne ovdje, sjecam se mog ocaja na pocetku terapije (mislim da smo po predispozicijama za uspjesno lijecenje tu negdje ti i ja)... kad mi docentica rece "duso imas 48% sanse s tim genotipom, a ja ti zelim sve najbolje".... nije bilo bas mnogo optimizma u meni tog momenta, ali evo, citajuc tvoje razgovore s tvojim doktorima, shvatam da su mi sanse bile mnogo vece od tih 48%, sto se kasnije i pokazalo.... nadam se da cu i ja za petnaestak dana imati pred sobom jos jedan negativan PCR!
samo hrabro cure moje!
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #41 : Listopad 19, 2009, 13:07 »

Kakav divan dan  Afro
Neocekivani ishod i veoma brz odgovor od svega ovoga.Mislim terapija , hcv, moja suluda strepnja godinama.
Znaci jos nisam pocela sa 3 mjesecom a vec znam pozativan ishod . Iskreno i ja sam vise nego iznenadjena i imam extra vise snage i volje da nastavim sa terapijom pa mozda cak i godinu cjelu. Sto je sigurno sigurno
Nemogu ja protiv svoje tj. nase naravi i stare uzrecice. Ko se oprzi na mlijeko puse i u jogurt  Grin

Malo sam se opet nasla na netu i trazila oko ovih TMA testova i stvarno moj Profesor je u pravu Smiley

Results
Among 208 patients who were repeatedly HCV-RNA negative by PCR at the end-of-therapy, 26 (12.5%) were found HCV-RNA positive by TMA. Twenty-two of them, (96%) were PCR-relapsers after therapy withdrawal, compared to only 14% of the 182 TMA negative patients (P<0.0001). This virological profile was more frequent in HCV-1 and HCV-3 infected patients and correlated with a slower virological response during therapy.

Prevod
208 pacijenata koji su kroz terapiju bili negativni na PCR testu a ujedno testirani i na TMA .Pokazalo se da 26 pacijenata bilo pozativno na TMA .Da bi na kraju terapije 22 pacijenta bili relapseri. protiv samo 14% relapsers od 182 TMA negativnih pacijenata. Oni se satoje vecinom od hcv1 i hcv3 sporih respnders
Spori responders su pacijenti koji ne dostignu negativno sa 4 sedmice
Rani responders su pacijenti koji dostignu negativan TMA test sa 4 sedmice

LINK:
http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0168827805005751
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #42 : Listopad 19, 2009, 13:23 »

Samo svojoj sreci prepisujem sve ovo
Da zivim ovdje trenutno , Da mi je organizam ovako prihvatio terapiju i da se sve lijepo zavrsava
Zdravstvo ovdje i tamo bas i nebi trebali da uporedjujemo . Aus nikad nije imala rat , ekonomija je jako stabilna. Cak i u ovom svjetskom padu mi smo ostali stabilni. Stanovnika je trenutno oko 21 milion. Najmanja plata 30 000 godisnje .Svaki stanovnik od plate uplacuje taxu 15-30% godisnje zagade. Od toga 5-10 % ide u Medicare zdravstvo. Biznisi placaju duplu taxu a ljudi preko 150 000 godisnje zarade nemaju pravo na besplatno lijecenje niti placaju taxu zdravstva. Oni idu na privatne bolnice i placaju privatni sistem koji je isto jako skup. Bilo bi sramota da ne ulazu u novu tehnologiju. Politika je drugacija. Ovdje se mora prikazati svaki racun od politicara pa cak i kucni racuni struje i vode. Sve sve mora biti crno na bijelo i nema kradje .Posto stanovnici moraju imati uvida u bilo koje doba gdje se pare trose.
Sva sreca Moor je napravio onaj film o Americkom zdravstvo kad su nama htjeli promjeniti na Americki sistem i naravno narod se pobunio i ostalo sve isto.
Iskreno lako je nama jos dok je Lijevica na vlast .Radnicka klasa diktira
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #43 : Listopad 19, 2009, 13:38 »

Vjerujem da je moja sreca sto zivim u eriji u kojoj je glavni institut za istrazivanje nasih boljki. I sto sam pred samu Biopsiju potpisala ugovor sa Institutom za istrazivanja( zato i obilazim svog profesora). Jeste da su mi izvadili jedan komadic viska jetre i vise krvi nego ...ali su sve to prekontrolisali i koristili na savremenoj tehnologiji. Mozda i zato je ovako brz odgovor. Profesor je taj koji sve zna da mi kaze. Ostali dr i nisu bas toliko upuceni
Svaka mu cast da je sve super procjenio i da nije dao mene na testiranje ostalih terapija. Kad ovo zavrsim moracu da mu se zahvalim od srca ali kako .Ne smijem ni cokoladicu da mu predam po zakonu , ako me ko vidi odoh ja u zatvor Sad
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #44 : Listopad 19, 2009, 19:58 »

Ivana BRAVO, na konju si!
Ma mozes da odahnes devojko!!!!
Ja cu znati u petak, najverovatnije......
Tace care
Annamaria
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #45 : Listopad 21, 2009, 07:59 »

smitten Afro
Ma i ti ces biti dobro . Cekamo svi i tvoj negativan nalaz to jest pozativan ishod
Pozdrav
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #46 : Listopad 21, 2009, 21:21 »

bem mu vraga ivana, kakve to sad osjetljive i neosjetljive testove spominjes?? ja ni ne znam kakav vid PCRa meni rade, niti kolko je osjetljiv.... po ovom tvom, moze bit da nisam nikad ni bila negativna, a da PCR nije dovoljno osjetljiv da to potvrdi. zadala si me u razmisljanje  bo
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #47 : Listopad 22, 2009, 03:09 »

Panika moja draga
Opusteno .Ja stvarno nebi ni pomislila da ce poslije toliko negativnih godina virus da se pojavi. Pcr test je otprilike 25 IU osjetljiv . Da je ostao virus razmnozio bi se do sad na milione po tvojoj historiji . Ako je za par godina bio milion sad bi opet bio milion i do sad bi ti se vec pokazao na testu.
Ja onako logicno .
Izljecena si i ne trazi vise sebi problema u zivotu Smiley
Pusa
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #48 : Listopad 23, 2009, 19:13 »

Bluka
I mene si dala u razmisljanje i ponovno cackanje po netu sa pitanjem za PCR osjetljivim i ne osjetljivim.   lud
Koliko ja znam nema vise PCRs testova i vrsta.  Wink

PCR TMA test je oko 6-8 sati proces testa i osjetljivost je od 1 IU hcv virusa

PCR (polymerase chain reaction) brzina procesa test ja oko 8 sati. Osjetljivost 25 IU hcv virusa

Ostale testove zovemo Amplifier. I ima ih dosta od razlicitih kompanija. Proces testa zavisi od testa do testa obicno po 4-6 sedmica. Osjetljivost od testa do testa otprilike od 50 iu do 600 iu virusa.

To je koliko ja do sad znam i koliko sam po netu nasla o tome. Molim te ispravi me ako grjesim. Bas i mene sad to interesuje.
« Zadnja izmjena: Listopad 23, 2009, 19:22 IvanaS » Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #49 : Listopad 25, 2009, 20:37 »

na zalost, ja nemam pojma koji test koriste u sarajevu na klinici, ali ono sto znam je da na papiricu na kojem dodje rezultat, pise sljedece: metodom lancane reakcije polimeraze, PCR je detektovao: "rezultat"... iskreno, profesoricu koja je vodila moje lijecenje, nisam nikad ni pitala koja je osjetljivost testa, ali mislim da ne zaostaju mnogo za najsavremenijim metodama detekcije obzirom da je Roche sponzor projekta za lijecenje oboljelih od hepatitisa, te smo svi mi koji smo primali terapiju (koja je srecom besplatna) na pocetku lijecenj potpisali da pristajemo da u toku lijecenja i nakon njega ucestvujemo u eksperimentalnim testiranjima, pa me zato s vremena na vrijeme zovu u sarajevo da mi vade krv za kojekakve naucne studije.... nemam pojma... ma necu ni da mislim, trebalo bi za kojih par dana da idem dole da radim PCR, pa sta bude bice  lud
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #50 : Listopad 25, 2009, 23:33 »

Sve ce to biti super vidjeces . Profesori su cudo i oni znaju sta i kako treba
Smiley
Evidentirano
tarambo
Učim pisati
*

« Odgovor #51 : Listopad 27, 2009, 00:58 »

nova sam ovdje,idem na terapije 3 mj,imam 48 god.trebam pomoć!
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #52 : Listopad 27, 2009, 09:54 »

tu smo da pomognemo.... reci nam sta te muci?
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #53 : Listopad 28, 2009, 03:14 »

Tarambo
Sto Bluka kaze tu smo. Nus pojave te muce ??
Javi nam se i pisi o tome tj podjeli snama sva iskustva
Evidentirano
tarambo
Učim pisati
*

« Odgovor #54 : Listopad 28, 2009, 21:58 »

terapije sam iskoristila da uđem u svijet informatike,pa sam negdje postavila puno pitanja na koja nisam dobila odgovor
konačno sam nadošla na vas!samouka!
nisam mogla ne razmišljati o terapiji jer sam ju osjećala svakim dijelom tijela,pa eto sada mi je bolje,pa se nadam da će potrajati još ta tri mjeseca.ne znam ima li veze ali otkako mi je dr.rekao da pijem b vitamin,stanje se poboljšalo,čak što više mogu uživati u malim stvarima.
hep sam dobila najvjerovatnije još 1995.g.transfuzijom,naime to je pretpostavka nadležnih.otkriven je slučajno,sistematski pregled.
što se tiče podrške moje obitelji,imam ju i super su,ali se ne mogu oteti dojmu da su oni to gore primili od mene ,pogotovo moj sin koji je maturant,počeo se povlačiti od mene,mislim da mu je teško gledati me kako se mučim,odbija ići na testiranje,nikako ga ne mogu dobiti...suprug i kćer su negativni,pa je za pretpostaviti da je i on,ali ne mogu ga ubijediti...
zanima me ,također,koje su opcije poslije terapije?hoću li moći raditi posao koji sam do sad radila?naime prof sam tzk,u svakodnevnom kontaktu s djecom(ima i svakakvih ozljeda)a da ne govorim da im moram asistirati,podizati,a to nije baš lako.pitam to,jer iz ove perspektive,nezamislivo mi je da ću opet normalno funkcionirati.mišići su mi totalno atrofirali,gotovo da ih i nemam,oslabila sam 12 kg.jasno mi je da će to sve doć na svoje,ali da li kao prije ili neću moći sve to što i prije?prije sam vježbala,kuglala,natjecanja,putovanja,svašta nešto,uz kućne sve poslove...
naime ne volim kad me netko tješi pa sve u rukavicama,a takve odgovore dobijam od liječnika,ili nikakve.želim sve znati i biti pripremljena,a ne da na kraju dobijem hladan tuš.kad sam saznala da imam hep,prihvatila sam to kao:ok !sve ću napraviti da se izlječim i to će biti to!i bez obzira na terapiju,dalje mi je u glavi da ću se izliječiti i sve činim da tako bude.odlučila sam kako god da mi bude moram to izdržati i izdržala sam,do sada a i dalje ću!
zanima me i zašto rizične skupine odma ne daju na markere?nije li to jeftinije od liječenja?naime 2004.g.su mi alt i ast bile više nego sada,ultz jetre je pokazao da mi je jetra bijela,a na nalazu piše difuzna lezija jetre,da bi moja dr. rekla da pijem sylimarin,a znala je da sam primila transfuziju???i tako sam još onda mogla početi s liječenjem...
o!napisah se!!!pozzz svima!sretno!! Afro
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #55 : Listopad 29, 2009, 04:53 »

Tarambo
Samo da te pozdravim i dobro nam dosla. Ja ti nebi znala reci nista o zivotu poslije terapije i sama sam tek na pocetku.
Javice se neko ko je sve to prosao. Zelim ti sve najbolje i da nus nus nestanu sto prije
 smitten
Evidentirano
Lani
Senior

« Odgovor #56 : Listopad 29, 2009, 09:06 »

Ivana draga pa ti rasturaš. Još nas i opskrbljuješ informacijama iz razvijenog svijeta, ah, valjda će i kod nas biti tako jednog dana (jest da taj dan nije na vidiku).  Wink
Tarambo, pozdrav i tebi. Evo primjera kako svi različito reagiramo na terapiju, vidiš kako je Ivana puna energije. Ja nisam baš kao ona, ali ne smijem se požaliti, sve je ok. Sinoć sam se iznenadila kad sam vidjela da mi je ostalo još samo sedam tjedana, nevjerovatno kako je vrijeme brzo prošlo.
 Afro
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #57 : Listopad 29, 2009, 15:27 »

Ti mene Lani mora da zezas hahah Mozag si razbijam hahha
Muka me natjerala da trazim sebi tj. nama lijeka Smiley Kako god uvijek se vratim na isto mjesto hahahah
Gdje si bila sta si radila nista hahah
Skontam da poticem od majmuna koji isto ko i ja ima strukturu organa ,dna ,dnk i rna pa cak i taj j ... hepc.
Iduce sedmice radim test krvi da mi kazu koji geni u meni preovladavaju iz kojih zemalja ( toliko je to testiranje otislo )tj iz kojih plemena majmuna
Indija , kina, meksico, japan .... ko ce ga znati toliko smo se izmjesali hahah. Znam samo jedno da o ovim stvarima nemoze da se javno prica. Ja sam tako opterecena pa moram sa nekim to sve da podjelim.
Moje ukucane bas ne interesuje ni Interferon ni moji-nasi geni ...... oni hoce rucak hahahahah.
Pusa svima i zelim da se nasi balkanski najjaci geni brobude u nama i izbore sa ovim virusom kako ovim tako i ostalim od svinjske gripe do obicne gripe.
P.S
Nisam pukla nema veze sa terapijom Smiley
Evidentirano
tarambo
Učim pisati
*

« Odgovor #58 : Listopad 29, 2009, 15:48 »

Cheesy hvala što ste mi se javili!danas sam čak uspjela oribati dio kuće!!! Afro
izgleda da mi je sve bolje!!!osim kose,koja će narasti još ljepša,mogu reći da je sve ostalo,super!nego,čitam tu svašta,pa vidim da ste svi išli tijekom terapije ponovo brojati viruse?meni moj dr reko kad završim terapiju!kako to?Huh?
ivana,divim ti se i samo naprijed!!!pravi si borac  smitten
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #59 : Listopad 29, 2009, 16:02 »

Sve za nasu raju hahahah Malo i zezanja i pozativnosti hahh
Mjenjaju oni te sisteme sablone testiranja uvijek. Kako sta novo otkriju Smiley
Morali su ti bar jednom uraditi testove tokom prvih 12 sedmica. Kakvi su virusni nalazi bili ?
Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4 ... 8   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.126 sekundi uz 16 upita.