ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:41 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Brufen , Aspirin , Advil tablete  (Posjeta: 2387 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ivana Gustav
PROFI

« : Rujan 06, 2009, 16:32 »

Posto sam primjetila da puno ljudi nezna ili ne zeli da se pazi ovih tableta otvorila sam temu o tome.
Ljudi sa hepatitisima ili otecenom jetrom ne smiju da uzimaju ove lijekove ili samo u dogovoru sa doktorom pod strogom prismotrom jetre .Ovi tablete povecavaju broj jetrenih enzima . Moguc razlog zasto su vam jetreni nalazi visoki mimo virusa.

Povecavaju ili ubrzavaju ostecenje jetre cak mogu da izazovu krvarenje jetre i ostalih unutrasnjih organa ( za koju nema pomoci)

Jedini link na nasem jeziku koji sam na brzinu nasla
http://bs.wikipedia.org/wiki/Ibuprofen

Kao sto u ovom tekstu ispod pise da je dokazano da su ljudima sa hep c jetreni nalazi bili previsoki zbog koristenja brufena i aspirina . Cim su prestali nalazi su se u normalili.
If you have chronic viral hepatitis you may want to stop using ibuprofen containing pain relievers. A report in the American Journal of Gastroenterology stated that 3 chronic hepatitis patients had significant rises in their liver transaminases when they used ibuprofen. These liver transaminases indicate liver damage is occurring. When the ibuprofen was discontinued the patient's liver transaminases went back down. Maybe next time you need pain relief and you have chronic hepatitis try using acetaminophen rather than ibuprofen
« Zadnja izmjena: Rujan 06, 2009, 16:44 sydney-ivana » Evidentirano
Čupavac Sa Kokosom
Učim pisati
*

« Odgovor #1 : Rujan 17, 2009, 07:28 »

Ćao.
Meni su tokom terapije pegazisom i ribavirinom na klinici preporucili i tablete paracetamola.Mada, beše to davno, pre 4-5 godina.
Da li i paracet spada u vrstu ovih lekova koje si navela?
Mislim, meni je to sada nebitno, ali može koristiti onima koji su sada na terapiji.
Evidentirano
leonardo
Senior

Spol: Ženski

« Odgovor #2 : Rujan 17, 2009, 16:35 »

Ja sam danas pocela sa terapijom, receno mi je samo da uzimam paracetamol od 500 mg i TO PO POTREBI
Evidentirano
Čupavac Sa Kokosom
Učim pisati
*

« Odgovor #3 : Rujan 17, 2009, 21:40 »

da, po potrebi. ako ga i dalje preporučuju onda verujem da nije škodljiv.
srećno sa terapijom  Afro
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #4 : Rujan 21, 2009, 04:01 »

paracetamol - Panadol se i preporucuje

Evidentirano
y-com
Učim pisati
*

« Odgovor #5 : Veljača 12, 2010, 03:00 »

paracetamol je obavezno štivo u terapiji pegazisom,

ja ga uzmem svaki put odmah poslije inekcije, preventive radi i nemam
nikakvih nuspojava od interferona

samo jednom sam zaboravio to napravit i 2 dana od inekcije sam bio slab, usprkos
kasnije popijenih 4-5 tableta
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #6 : Veljača 18, 2010, 12:37 »

ja nisam popila ni jednu tabletu ni za sta na terapiji.  police
Evidentirano
Ameli
Junior
**

« Odgovor #7 : Veljača 25, 2010, 18:13 »

Što smijemo piti protiv menstrualnih bolova?Ja sam prije pila brufen,a sad ne smijem.Najbolje ništa,al nekad se ne da izdržat...
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #8 : Veljača 25, 2010, 22:05 »

samo paracetamol
Ako mozes naci EFFERALGAN, on ti je izvanredan, topi se u casi vode, nema narocit ukus, ali je za glavobolje, zubobolje, menstrualne bolove i umor (ja sam to pila dok sam radila kao stjuardesa, kad sletim u Ameriku mrtva umorna, popijem to da mogu ici direktno u soping)
To je paracetamol sa vitaminom C. Francuska proizvodnja, ne znam da li ima u Hrvatskoj ali znam da u Srbiji ima i da kosta 22 dinara.
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #9 : Veljača 26, 2010, 17:01 »

Ameli
Meni su strogo zabranili ove tablete 2 sedmice prije i 2 poslije Biopsije. Pu pu pu Mogucnost krvarenja jetre
A poslije jednom mjesecno ne mislim da je problem. Vise su mislili na cestu upotrebu
Evidentirano
Ameli
Junior
**

« Odgovor #10 : Veljača 26, 2010, 17:19 »

Ja sinoć nazovem odjel na kojem su mi radili biopsiju i pitam sestru,i ona kaže da smijem lupocet,onda čujem da je još nekog pitala,i taj isto kaže lupocet.Ode mi dragi u ljekarnu i kupi,još pita tamo jel se smije piti ako postoje problemi sa jetrom,i oni kažu da smije,donese i ja pročitam i na njemu piše da ne smije.I nisam ništa pila,al me u 3 noću tako zabolio trbuh,da sam grizla jastuk,i ustanem i popijem jednu,i za 15 min.mi bilo bolje...E,sad koga slušati?
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #11 : Veljača 27, 2010, 06:23 »

Taj ljek spada pod grupu Acetaminophen ljekova. 500 mg Paracetamol
Kao sto vidis gore iz prijasnjih postova siguran za nase hepatitise i svima ga preporucuju. Ja sam po 500mg Paracetamole jela zadnjih dvije sedmice. Ali bas, po 3 svakih 3-4 sata. Umnjak boliiii
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.101 sekundi uz 19 upita.