Pozdrav dobri ljudi, ako je osoba godinu i pol nakon biopsije uzimala ljekove tipa za glavobolju i ostale kao da nije zarazena hep. c, ako je pusac, ako je u prosjeku jednom tjedno popila pivo, ako uopce nije pazila na prehranu (nemasno itd.), ali opcenito jela jako malo (imam svega 60kkg na 185cm visine) te da ostalo ne nabrajam.
Koliko se stanje moglo pogorsati?
Nitko mi nikada nije objasnio ovaj nalaz osim jednog mamlaza arogantnog od lijecnika koji mi je rekao da je to sto ja imam minimalan hepatitis i neka odem doma jer nemam nikakve sanse za lijecenje. Tada sam bio u strasno losem psihickom stanju i to me je dotuklo sto je dovelo do gore opisanog nemara i nepaznje. Sada kad sam se nekako iz depresije iscupao, kada sam nasao posao i vratio zivot na nekakvu stazu (svojedobno sam zbog odredenih non hep bolesti izgubio i posao i propalo studiranje), osjecam se generalno dobro i osjecam da je vrijeme da se opet pozabavim mojim problemom.
A stanje je bilo ovakvo (nakon 3 godina sto sam *saznao* da sam zarazen):
MAKROSKOPSKI OPIS:
Materijali su 3 cilindra velicine od 0.3 - 1 cm
MIKROSKOPSKI OPIS:
Loboluarna arhitektura jetre je sacuvana, vide se ponegdje blaze prosireni portalni prostori s umjerenom infiltracijom limfocita. Piece meal nekroze ne nalazim, hepatociti su eozinofilne granulirane citoplazme s rijetkom masnom promjenom. Smjesteni su pretezno u jednoj gredici s manjim znakovima regeneracije s rijetkim zarisnim nekrozama. Numericki skor za piece meal nekroze 0, za zarisne nekroze 1, za portalnu inflamaciju 1, za portalnu fibrozu 0, tako da bi ukupni numericki skor iznosio 2, tako da bi se radilo o minimalnom kronicnom hepatitisu sto se tice gradusa, a sto se tice stadija radilo bi se o prijelazu stadija 0 prema 1 odnosno iz stadija bez fibroze prema fibroznoj portalnoj ekspanziji.
Molim vas objasnite mi, je li ovo dobro ili lose? Koliku sam stetu dodatnu mogao nanjeti u 1.5 godina nepaznje? Trebam li obavezno ponoviti biopsiju sada? Zadnji PCR raden prije 2/3 godine, trebam li to ponoviti?
Sto se desava, trebam li se ja lijeciti ili mogu bez terapije jos godinama? Nisu li lijecnici tada mogli spasiti jedan mladi zivot od 16-17 godina nego pustiti da gorim u vlastitom paklu sve ove godine, najbolje godine zivota su mi prosle na teske psihoze zbog ove bolesti, pomisli na suicid i smrt i slicno.
Hocu li ja na lijecenje sa 30+ godina kada budem celav i debel i propalih zubiju sa nikakvom sansom da se ozenim i imam djecu? Steta a bio sam bas zgodan momak mogao sam imati krasnu djecu