Postovana Dr. Hrstic
Hvala vam puno na vremenu koje pruzate nama zabrinutim i isprepadanim.
Nisam puno htjela da vas zapitkujem sa svojim pitanjima o Hep c bolesti i terapiji jer moja pitanja su vjecna i beskrajna.
Javljam vam se jer sam u velikoj nedoumici i vase misljenje mi je jako bitno
U 2007 otkriven mi je hep c 1b sa jako malim brojem virusa ispod 50 IU/ml. Kroz dvije trudnoce virus je narastao oko 30.000 IU/ml. Jetra je ne ostecena po testovima Biopsije, jetrena krvna slika pretezno u granicama . Pretpostavke su da ja nosim virus oko 10 -15 godina( ispod 50 IU/ml

). Tetovaza. Trenutno sam na terapiji PEGINTRON/REBETOL puna doza , ukupno 15 sedmica. Nakon 3 doze pred samu 4 mi je uradjen virusni test metodom TMA (osjetljivost ispod 10 UI/ml). Test je negativan i moj doktor misli da prestanem terapiju sa 24 sedmice. Njegovo misljenje je da se ne potrebno izlazem duzini terapije i da su jako male sanse da virus ostane u mojoj situaciji ,skoro ne moguce. Ja se svega ovog bojim i mislim da su manje sanse da ostane virus ako zavrsim svih 48 doza iako sve teze podnosim terapiju (psihicki i fizicki). Odluka je na meni i sudnji dan je sve blize
Molim vas vase misljenje i imam jedno pitanje :
Kakva se trenutna misljenja o hep c. Dali se sakrije negdje i poslije pojavi ili je sve do osjetljivosti testa. Detektovao ili ne detektovao?
Hvala unaprijed