ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:47 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Trajanje terapije  (Posjeta: 228 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ivana Gustav
PROFI

« : Prosinac 07, 2009, 03:45 »

Postovana Dr. Hrstic
Hvala vam puno na vremenu koje pruzate nama zabrinutim i isprepadanim.
Nisam puno htjela da vas zapitkujem sa svojim pitanjima o Hep c bolesti i terapiji jer moja pitanja su vjecna i beskrajna.
Javljam vam se jer sam u velikoj nedoumici i vase misljenje mi je jako bitno

U 2007 otkriven mi je hep c 1b sa jako malim brojem virusa ispod 50 IU/ml. Kroz dvije trudnoce virus je narastao oko 30.000 IU/ml. Jetra je ne ostecena po testovima Biopsije, jetrena krvna slika pretezno u granicama . Pretpostavke su da ja nosim virus oko 10 -15 godina( ispod 50 IU/ml  Shocked). Tetovaza. Trenutno sam na terapiji PEGINTRON/REBETOL puna doza , ukupno 15 sedmica. Nakon 3 doze pred samu 4 mi je uradjen virusni test metodom TMA (osjetljivost ispod 10 UI/ml). Test je negativan i moj doktor misli da prestanem terapiju sa 24 sedmice. Njegovo misljenje je da se ne potrebno izlazem duzini terapije i da su jako male sanse da virus ostane u mojoj situaciji ,skoro ne moguce. Ja se svega ovog bojim i mislim da su manje sanse da ostane virus ako zavrsim svih 48 doza iako sve teze podnosim terapiju (psihicki i fizicki). Odluka je na meni i sudnji dan je sve blize Smiley
Molim vas vase misljenje i imam jedno pitanje :
Kakva se trenutna misljenja o hep c. Dali se sakrije negdje i poslije pojavi ili je sve do osjetljivosti testa. Detektovao ili ne detektovao?

Hvala unaprijed

Evidentirano
irhrstic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Skoro profi

« Odgovor #1 : Prosinac 08, 2009, 21:24 »

danasnje preporuke su da se pacijenti, kao vi, lijece smanjenom duzinom terapije, 24 tjedna. vi stvarno imate poslazno mali broj cestica virusa i vjerujem da vi stvarno mozete prekinuti terapiju nakon 24 tjedna. druga stvar su oni "granicni" pacijenti.

da li se virus negdje "sakrije". pretpostavka je da da. ali nitko ne zna tocno gdje, odnosno ne zna sto sa tim sakrivenim virusom. on se, teoretski moze reaktivirati ako osoba dobije neku drugu tezu bolest (npr rak), pa je imunoloski sustav JAKO ostecen. no, takvoj osobi, ako ima rak, je u tom trentuku puno manje vazna eventaulna reaktivacija virusa. ne kazem da niej vazna, ali je zasigurno manje vazna. ne razmisljajte o tome.

dr hrstic
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #2 : Prosinac 09, 2009, 17:00 »

Puno vam hvala
 Kiss
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.054 sekundi uz 19 upita.