ABC Hepatitis Forum
Ožujak 11, 2010, 12:55 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: pitanje  (Posjeta: 268 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
bluka
PROFI

Spol: Ženski

ko hoda ne trci!

« : Prosinac 29, 2009, 11:10 »

pozdrav za vas draga doktorice. zanima me da li ste u svojoj praksi imali slucaj da je pacijent postao ponovo pcr pozitivan nakon vise godina negativnog rezultata, a da se ne radi o ponovnoj infekciji virusom, vec da je u pitanju nagli relaps? puka znatizelja....
hvala unaprijed za odgovor!
Evidentirano
irhrstic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Skoro profi

« Odgovor #1 : Siječanj 04, 2010, 16:08 »

iskreno, jesam, cca 3 godine nakon dobrog odgovora na terapiju (onu raniju terapiju konvencionalnim interferonom). infekcija istim genotipom. cinjenica 1 pacijent od mnogobrojnih kod kojih NIJE zamjecen povrat bolesti.
ove "novije" pacijente koji su lijeceni oegiliranim interferonom jos nisam imala s relapsom, tako vise godina nakon sto je bolest uvedena u remisiju. ali pegilirani IFN je na trzistu "tek" 8 godina......

srdacbo, dr hrstic
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #2 : Siječanj 08, 2010, 01:02 »

hvala za odgovor. ako sam dobro razumjela, i ovaj jedan pacijent o kojem govorite, nije relapser vec mu se dogodila ponovna infekcija? postoji li protokol po kojem pacijenta koji je godinama nakon terapije PCR negativan smatramo izljecenim? ja upravo ocekujem rezultate PCR, 38 mjeseci nakon terapije, pa sam znatizeljna! hvala na strpljenju!
Evidentirano
irhrstic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Skoro profi

« Odgovor #3 : Siječanj 09, 2010, 23:10 »

ne mozete nikada biti sigurni je li to relaps ili nova infekcija. tek ako se dogodi infekcija NOVIM genotipom sigurni ste da je NOVA infekcija. odluka o re-terapiji je ovisno o tome koju i koliko dugo je pacijent dobio RANIJE terapiju.

sretno, dr hrstic
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #4 : Siječanj 10, 2010, 18:45 »

hvala!
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.088 sekundi uz 19 upita.