ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:39 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: strah  (Posjeta: 258 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
tiina
Učim pisati
*

« : Siječanj 20, 2010, 03:37 »

hepitis c?

--------------------------------------------------------------------------------

pozdrav svima, poprilično mi je neugodno ali sam i prestrašena.
Dakle, u strahu sam od te bolesti. Nisam se nikada drogirala,tetovirala niti imala transfuzije, ali sam se ljubila sa dečkom za kojeg sam naknadno saznala da je lječeni narkoman i da je bolovao od hepatitisa c(to sam saznala preko nekog, nisam u kontaktu s njim). bio je u komuni i prošao terapiju sa interferonom prije 5,6 godina, da li se izliječio ne znam,navodno je! ugl.izgleda poprilično zdravo, konzumira alkohol.
Pročitala sam puno materijala na netu,ali ne znam što da mislim. Naime kažu da je seksualni prijenos rijedak, ali ja nisam spavala s njim već se ljubila, i to poprilično dugo i sa žestinom(možda vam zvuči smiješno ali to pišem iz razloga što mi se često prilikom pranja zubi znaju raskrvariti desni pa se to možda i tada dogodilo-cuclanje i to)..
to je bilo prošlog božića, ja sam nekoliko dana nakon toga imala gnojnu anginu. ubrzo nakon što mi je frendica rekla za njegovu bolest sumnjala sam da me boli jetra. nakon što su mu uvjeravali da ga nisam mogla tako dobiti ja se već godinu dana svako malo mučim s mislima o tome...malo zaboravim pa se opet sjetim
nakon ružione, ispijanja pivi i sl. kao da sam osjećala pritisak s desne strane rebara.
Jučer sam vježbala trbušnjake, i nakon toga me je počelo boljeti u tom predjelu,jesam isforsirala trbušne mišiće ali mene s lijeve strane ne boli. Ta bol nije stalna već recimo kad bih istegla trbuh ili jako udahnula osjetila bih probadanje.
Da napomenem testirala sam se na hepatitis b prije par mjeseci( bilo je uključeno u jednu pretragu koju sam radila) ali me je testiranja na c užasno strah.
oprostite što je dugi post, molim one koje nešto znaju o tome da se jave, ostali sorry ak sam vas zamorila
pozdrav
Evidentirano
bluka
PROFI

Spol: Ženski

ko hoda ne trci!

« Odgovor #1 : Siječanj 20, 2010, 09:52 »

hej tiina, ne paranoisi bez veze, sanse da si se zarazila na nacina na koji opisujes su uzasno male, tako da razloga za strah gotovo da ni nema. iz licnog iskustva ti govorim da je pametnije stisnuti zubice i otici se testirati, nego muku muciti sa sumnjama i strahovima. ako si se testirala na hep b, ne vidim onda u cemu je problem da se testiras i na hep c. obicno se markeri za sve hepatitise rade istovremeno.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.053 sekundi uz 19 upita.