Ožujak 11, 2010, 12:56
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
Jeste li propustili
aktivacijsku email poruku?
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
ABC Hepatitis
Forum
Pomoć
Traži
Chat
Prijava
Registracija
ABC Hepatitis Forum
>
Pitajte liječnika - SAMO PITANJA O VIRUSNIM HEPATITISIMA!!!
>
dr.sc. Irena Hrstić, gastroenterolog - hepatolog
(Moderatori:
iva
,
Maja
) > Tema:
karcinom želudca
Str: [
1
]
Dolje
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: karcinom želudca (Posjeta: 185 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
dp
Učim pisati
karcinom želudca
«
:
Veljača 07, 2010, 00:56 »
evo registrirala sam se samo zbog vše stručnosti i nade da će te mi moći obasniti neke stvari i pomoći
moj tata, 59god.,ima karcinom želudca
kad ga je otkrio već je bio obuhvatio dio jetre ,slezene i limfne čvorove - otkrio je zbog tegoba koje mu je izazvala helico pilary (valjda se tako piše)
liječnici nisu bili za operaciju već samo kemoterapija
on je odlučio okrenut se fitoterapiji
i za 3 mjeseca na ct se vidjelo da se povuklo 40 %
no krvna slika mu je bila loša (hemoglobin nizak,eritrociti ...)
jedan kristaloterapeut mu je savjetovao čišćenje jetre od parazita i nećistoća što je i učinio
to je trajalo 41 dan (piju se kapi klinčića, pelin i crnog oraha , a dvaput se čisti gorkom soli i maslinovim uljem s grejpom)
par dana nakon toga slika krvi se još više pogoršala , a sada i nalaz jetre
i od tada (prije dvadeset dana) svakim danom sve gore i gore
otekla mu je i jetra i slezena - vidi se i preko majice
postao je kronični anemičar , svaki tjedan idemo na transfuziju
sada već 10 dana dobiva i infuziju jer više ne može ni jesti
ne može ni kretati se jer nema snage
smršao je strašno
kako leži samo na lijevom boku jer drugačije mu unutra u trbuhu ne štima , počele su ga boljeti kosti i ta natečena slezena
pa smo mu zaljepili flastere (2x25)
danas je počeo pričati nepovezane stvari , čak su mu se priviđali mravi na slici i kad malo dođe k sebi jer ga ja ispitujem i pokazujem da nema mravi on kaže da to stvarno nije normalno i da se osjeća kao da je u transu
po cijele dane spava
kad dobiva tu infuziju zna se znojiti iako nema povećani šećer , mokraća mu je strašno jake žute boje
propada iz dana u dan na očigled
dal se može nešto još učiniti za njega , a i voljela bi da znam što još možemo očekivati da će se dogoditi
znamo da je u božjim rukama, ali eto nije mi sve to jasno nakon tako velikog poboljšanja u 20 dana pad do dna
hvala vam unaprijed
dp
Evidentirano
irhrstic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Skoro profi
Odg: karcinom želudca
«
Odgovor #1 :
Veljača 07, 2010, 12:09 »
nazalost za sve postoji objasnjenje koje nije ugodno. pokusat cu vam objasniti najbanalnije sto mogu ovaj ocekivani patoloski tijek. jetra je bila zahvacena vec u startu. ovom "alternativnom" terapijom ste pripomogli da se "akutno iscisti" i on je tu pokazao poboljsanje nalaza jetre. ali pogorsanje osnovnme bolesti (jedan od najcescih simptoma karcinoma zeluca je anemija). dakle terapijom ste djelovali na posljedicu bolesti ali ne i na uzrok. kada se jetra "iscistila" (shvatite to stvarno preneseno jer u stvarnosti se jetra NIJE iscistila), a bolest je ostala i cijelo vrijeme napredovala, sada je vjerojatno doslo do daljnjeg ostecenja jetre i njezine funkcije. simptomi koje sada govorite jesu posljedica daljnjeg sirenja bolesti i to primarno u vidu ostecenja funckiej jetre. vrlo vjerojatno postaje encefalopatican zbog raspada stanica jetre i nemogucnosti razgradnje stetnih tvari. osjeca se kao da je u "transu" - simptomi encefalopatije..... znoji se - moguce je snizeni secer (jer jetra sluzi za sintezu secera iz rezervi a bolesna je pa nema rezervi) ili je znojenje posljedica uvecanih limfnih cvorova.
nazalost mislim po ovome sto ste napisali da je ucinjeno sve sto ste mogli i sada ostaje ono sto ste rekli "u bozjim rukama". terba mu pomoci uklanjati sve simptome koje ima. dakle, da ga ne boli, da moze spavati, da ne povraca...
sretno, dr hrstic
Evidentirano
dp
Učim pisati
«
Odgovor #2 :
Veljača 07, 2010, 21:39 »
velika vam hvala dr.hrstć , iako sam se nadala drugom odgovoru no što je tu je
molim sad još jedan savijet
danas je imao jake bolove da smo morali pozvati hitnu pa su mu dali infuziju i injekciju morfija 10 ali mu baš i nije pomoglo
rekla mi je ta dr. da postoji dr. u puli koji pored kičme ugradi neki kao spremnik u koji možemo sami davati injekcije protiv boli i da je bolje umjesto infuzije da mu se napravi "rupa" do želudca pa da mi ubacujemo hranu unutra
koliko je to sve potrebno sada
i koji lijek (tablete) su najbolje za bolove, jer rekla je ta dr. da mu je sad to prešlo i na kosti jer njega boli sve od kuka do rebara
hvala još jednom
i lijep pozdrav iz pule
«
Zadnja izmjena: Veljača 07, 2010, 21:53 dp
»
Evidentirano
tecumseh
Global Moderator
PROFI
Spol:
One taste!
«
Odgovor #3 :
Veljača 08, 2010, 13:47 »
Dp, žao mi je ali...ovdje su tema
virusni hepatitisi
.
Dr. sc. Hrstić ovdje već godinama nesebično odgovara na pitanja korisnika
u svoje slobodno vrijeme
.
Razumijem vašu situaciju i suosjećam sa vama no nije fer prema drugim korisnicima ignorirati zadanu temu i moguće kompromitirati suradnju sa liječnicima koja mnogima ovdje puno znači.
Kompromitirati suradnju, ne radi manjka dobre volje sa strane liječnika, nego to jednostavno nije red i više se neće tolerirati sa naše strane.
Siguran sam da ovaj podforum nije jedino mjesto u Hrvatskoj gdje možete doći do odgovora na Vaša pitanja.
Zaključavam temu.
Evidentirano
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.
Str: [
1
]
Gore
Ispis
ABC Hepatitis Forum
>
>
dr.sc. Irena Hrstić, gastroenterolog - hepatolog
(Moderatori:
iva
,
Maja
) > Tema:
karcinom želudca
« natrag
naprijed »
Skoči na:
Odaberite odredište:
-----------------------------
Općenito
=> Obavijesti - pravila o forumu
=> Obavijesti udruge "ABC Hepatitis"
===> Novine, časopisi, internet portali...
===> TV, radio
=> Test
Hepatitis C
=> O hepatitisu C
=> Predstavite se...
=> Terapija
=> Bez terapije
Hepatitis B
=> Hepatitis B
=> Terapija
=> dr.sc. Irena Hrstić, gastroenterolog - hepatolog
===> dr. Vjeran Čajić, infektolog
===> prof.dr.sc. Adriana Vince, infektolog
Zdrav Život
=> Prehrana i dodaci prehrani
=> tzv. "Alternativa"
=> Ostalo
Ostalo