ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:45 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1] 2   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: pozz iz Splita  (Posjeta: 1165 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
y-com
Učim pisati
*

« : Veljača 11, 2010, 01:53 »

imam HCV od 2000. godine, genotip 1,  fibroza je 3

primam peginterferon alfa-2a od 5. mjeseca prošle godine

terapija se uspješno nastavlja, što znači od 48 inekcija, još 9 ih moram primit
zasad sam podnio terapiju bez većih problema

pozz svima 

Evidentirano
leonardo
Senior

Spol: Ženski

« Odgovor #1 : Veljača 11, 2010, 14:09 »

Dobrodosao na forum- pa ti se vec na kraju! Kakvi su rezultati terapije?
Pozd
Annamaria
Evidentirano
y-com
Učim pisati
*

« Odgovor #2 : Veljača 11, 2010, 17:35 »

pa nisam ih ni vidio, igrom slučaja nisam bio u situaciji... drugi su brinuli o tome,
al čim se nastavila terapija nakon prvog nalaza PCR-a, znači da je uspjela

objašnjeno mi je laički da je to slično kao antibiotik, tj. nakon nekliko tableta osjetiš poboljšanje,
al terapiju ipak moraš odradit do kraja

odlučio sam da se u početku ne imformiram dovoljno od nuspojavama
baš zbog autosugestije, iako htio, ne htio s vremenom se sve dozna  Smiley

jedino sam imao problem kod biopsije, naime uz izvađeni komadić jetre, slučajno mi je
probijena žuć, pa sam ostao u bolnici skoro 3 mjeseca
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #3 : Veljača 11, 2010, 22:07 »

O gospode Boze, mora da ti je neki "strucnjak" radio biopsiju! Jetra je povelik organ da se promasi
Dobro si ti to izgurao, nekad je bolje da se manje zna, ali ja licno nisam sugestivna, a radoznalost je beskrajna....
No, ti si skoro na kraju, ja veceras roknula 22 dozu a imam jos 26- skoro na pola!
Ipak, informisi nas o tvojoj krvnoj slici i PCR-u kad dobijes
Pozd
Evidentirano
et
Učim pisati
*

« Odgovor #4 : Veljača 11, 2010, 22:26 »

NEĆU NIKOG DA STRAŠIM,ALI PRILIKOM BIOPSIJE U 4 MJESECU PROŠLE GOD .PROBIJEN MI JE ŽUČNI KANAL.BOLOVI KOJI SU NASTALI POSLJE 30 SEC.NE MOGU SE NI OPISATI.BOLOVI SU TRAJALI 20 MIN. NISU PROŠLI NI UZ INJEKCIJU TRAMAL.BIOPSIJU JE RADIO DR. KOJI JE ISPRED SVOG IMENA IMAO I PRIM. DR. SC. REKAO MI JE DA SE TO DEŠAVA 1 OD 1000.ZAŠTO SAM TO BAŠ BILA JA .POSLJE SAM DOBILA MEHANIČKU ŽUTICU  ŽUTE OČI  SMEĐI URIN  SLABOST CIJELOG TIJELA ZAMJERAM IM SAMO ŠTO MI NISU REKLI DA ĆE MI TO BITI.A I KO SAM JA DA ZAMJERAM DOKTORIMA  OVO SAM NAPISALA SVOJE ISKUSTVO  NE ŽELIM DA IKO OD VAS IMA OVAKO ALI DA SE ZNA DA SE I TO MOŽE DESITI . Cry embarassed
Evidentirano
tecumseh
Global Moderator
PROFI

Spol: Muški

One taste!

« Odgovor #5 : Veljača 12, 2010, 01:12 »

Bu  Sad

Baš sam mislio jednog dana ponovit...khm
Evidentirano

Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.
y-com
Učim pisati
*

« Odgovor #6 : Veljača 12, 2010, 02:28 »

biopsija je kao što je svima poznato bezopasna pretraga, ali kao
kod svakog zahvata postoji opasnost

netko se bezazleno poreže, pa mu se zakomplicira

@annamaria... super što si izgurala 22 dozu, samo mi se čini da si rano počela brojat

ja iskrenu da kažem nisam brojao, možda 1 .2. i 3. i
tek od nedavna kad sam računa do kojeg datuma morat dobijat, vidim da sam pao na 10
od tada sam mahinalno počeo brojat, jer i meni se ide na odmor... negdje daleko daleko, (bar do Brazila) Smiley da zaboravim svu ovu muku
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #7 : Veljača 12, 2010, 10:25 »

Brazil nije losa ideja - ja cu posle terapije na istok, jedno mesec dana, sa rancem na ledjima. Burma, India, Tajland
Evidentirano
Ameli
Junior
**

« Odgovor #8 : Veljača 12, 2010, 15:57 »

A ja ću za 10 dana na biopsiju  Undecided Undecided
NEĆU NIKOG DA STRAŠIM,ALI PRILIKOM BIOPSIJE U 4 MJESECU PROŠLE GOD .PROBIJEN MI JE ŽUČNI KANAL..... REKAO MI JE DA SE TO DEŠAVA 1 OD 1000.ZAŠTO SAM TO BAŠ BILA JA .
uglystupid2 uglystupid2Što mislite jel prošlo tisuću biopsija od tad? Wink
Y-COM DOBRODOŠAO NA FORUM!
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #9 : Veljača 12, 2010, 22:18 »

ma nije frka Ameli, think positiv! Drzimo ti palceve i javi se cim budes mogla da nam kazes kako je bilo. Meni su radili samo ultrazvuk jetre, pitala sam treba li biopsija i rekose mi- taman posla, a sem toga ima novi aparat koji skenira jetru i ocitava fibrozu ako je ima.
Gle, gle, ja postadoh senior u odnosu na postove.....
« Zadnja izmjena: Veljača 12, 2010, 22:20 leonardo » Evidentirano
Ameli
Junior
**

« Odgovor #10 : Veljača 12, 2010, 22:36 »

E draga Leo,nema ti tog kod nas...klasična biopsija mi je zakazana.Al nije neka frka,bojaću se kad dođem tamo,pa ne bum 10 dana unapred paničila.Pa kako bude...
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #11 : Veljača 13, 2010, 13:45 »

Ma, ne brini ništa. Nećeš valjda unaprijed razmišljati o komplikaciji koja je iznimno rijetka. Ja kod nas zaista nisam čula da je itko imao komplikacije s tim. Bezbolno i brzo. Dobiješ lokalnu anesteziju i ni ne osjetiš ništa. Par sekundi i to je to. Ni kasnije nisam osjećala bol uopće. Došla u bolnicu, napravili biopsiju i ujutro me pustili kući. Spremila se i juriš kod moje bebe (koja je tada imala tri mjeseca). Eto, takvo je moje iskustvo. Pis of kejk. He.
Evidentirano
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #12 : Veljača 14, 2010, 04:27 »

Pozdrav y-com Fino sto si nam se pridruzio. Zajedno smo jaci ...

Ameli ma samo opusteno.. Ja sam prosla biopsiju budna pod narkoticima. Otspavala sam kod njih 2 sata i odvezla sama sebe kuci. Nije tako strasno...
Evidentirano
davorh1
Učim pisati
*

Spol: Muški

punk not dead yet, has cirrhosis

« Odgovor #13 : Veljača 14, 2010, 12:51 »

Dobro došao, y-com
Stari si ti borac i odrađuješ terapiju, svaka čast.
Puno ti sreće želim i u nastavku borbe sa virusom i da svoju jetru poslije dovedeš u red, a sa fibrozom 3 to nije nikakav problem jednog dana kad izbaciš uljeza.
Čuo sam za komplikacije oko biopsije, dapače bio sam upozoren prije svake koje sam učinio.
Kažu da je to bezopasan i brz zahvat koji se može izkomplicirati, ipak ulazi se sa iglom duboko u tkivo jetre. No kao što kažeš komplikacije se dešavaju i kod bezazlenijih stvari.
Obavio sam 3 biopsije i velika je vjerojatnost da ću ove godine obaviti još jednu (obavljam ih svake 2 godine), svaka ima svoju priču ali uglavnom su bile bez komplikacija.
Evidentirano
y-com
Učim pisati
*

« Odgovor #14 : Veljača 16, 2010, 00:57 »

hvala svima na lijepim željama....

stvarno mi puno znači ova potpora, pa makar dolazila iz virtualnog svijeta

eh da imam, 44 godine, nije više zajebancija   bonk
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #15 : Veljača 16, 2010, 09:52 »

najbolje godine, sta se sekiras
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #16 : Veljača 17, 2010, 10:56 »

i ja sam mislila ponoviti biopsiju, ali sad kad ovo citam, ne se igrati s vatrom, a ne ne, ne's majci vise dat' da ti dzigerice bodu  lud
Evidentirano
Ameli
Junior
**

« Odgovor #17 : Veljača 18, 2010, 22:48 »

Ma, ne brini ništa. Nećeš valjda unaprijed razmišljati o komplikaciji koja je iznimno rijetka. Ja kod nas zaista nisam čula da je itko imao komplikacije s tim. Bezbolno i brzo. Dobiješ lokalnu anesteziju i ni ne osjetiš ništa. Par sekundi i to je to. Ni kasnije nisam osjećala bol uopće. Došla u bolnicu, napravili biopsiju i ujutro me pustili kući. Spremila se i juriš kod moje bebe (koja je tada imala tri mjeseca). Eto, takvo je moje iskustvo. Pis of kejk. He.
Ma ja se šalim,nije neka velika frka(al nije ni svejedno).Kako bude-biće,ne bum baš ja taj 1000-ti... Wink
Evidentirano
Dalmatia
Učim pisati
*

« Odgovor #18 : Travanj 03, 2010, 19:37 »

Dobar dan!
Imam hepatitis C kronični genotip 1 neodredjene podvrste ocu rec nema nikakvu oznaku ni "a" ni "b" ili vec koji postoje.Viremija 9 miljuna, stupanj fibroze 2/6  na PHD, odobrena mi je terapija od 48 sedmica pegasys 180 mikrog. i 800 mg copegus.
Do sada sam uzea 5 inekcija i svaki dan 2x2 copegusa od 200mg.
Nisan ima nikakvih problema osim  jake fibre 38.5° C nakon prve doze i ponekad boli u kostima,ledjima i zglobovima, ali nista strasno.
Posli pete doze pocelo me je probadat ispod rebara di se nalazi jetra i u tom djelu kao i u stomaku osjecam vrucinu, svako popodne se osjecam umorno i ponekad imam fibru 37.2° C.Na pregledu;mjesecnoj kontroli san to uz nalaze krvi rekao i doktoru,koji je u nalazu napisao da je krvna slika u redu i da se osjecam dobro pa mi  nije bas jasno jeli to normalna nuspojava pa mi je zato napisa u nalazu  da se osjecam dobro.
Krvna slika je valjda i u redu jer AST ,ALT  i GGT  su skroz normalni a bili su i nakon druge doze.Bilirubin ukupni povecan 36 (3-20) , Monociti H 12.2 (2-12) ,Trombociti L 123 (158-424) a izgled seruma lagano ikterican , sve ostale krvne pretrage su lagano pale ali su u granicama normale.Na pocetku terapije AST H 56 (11-38) ALT H 157 (12-48) GGT normalan Bilirubin ukupni H 22 (3-20).
Druga stvar koja me buni je dali imam i hepatitis B ili nemam.
Buni me zato sta na nekim uputnicama pise da imam a na nekima ne.
Markeri ovako izgledaju: HBs Ag negativan
                                 anti HBs negativan
                                 anti HBc pozitivan
                                 anti HCV pozitivan
Pozdrav iz splita. bonk
Evidentirano
Dalmatia
Učim pisati
*

« Odgovor #19 : Travanj 03, 2010, 19:41 »

E bravo i to san zaboravia rec.
Kad san cinia biopsiju sve je bilo ok niti je sta bolilo samo je malo neugodan osjecaj ,nakon po ure san izasa vanka zapalit ali momku posli mene je bilo lose a zasto nisan uspia doznat. Afro
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #20 : Travanj 03, 2010, 22:11 »

Nemaš hep b. Imao si ga, ali si ga prebolio da nisi ni skužio. Bitno da ti je ovaj Ag negativan (antigen). Ovo drugo su antitijela koja se razvijaju kad je virus prisutan i ona su ti izubijala viruse b. To će ti vjerovatno ostati pozitivno zauvijek. Uglavnom, nemaš hep b, imaš hep c.
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #21 : Travanj 04, 2010, 08:23 »

Dobrodosao na Forum Dalmatia Splico,
i sretan pocetak terapije.
Mozes citati ovde koliko ljudi razlicito podnose terapiju i kako svako ima specifican tok terapije.
Ja imam isti genotip kao ti Hep. C genotip 1, imala sam manje kopija virusa (28.000) na pocetku a primam jacu dozu ode tebe 2 x 3 Copegusa ijedan Pegasys nedeljno. Imam 46 godina. Ne znam zasto ti primas 2x 2 Cop. Imas li neke druge zdravstvene probleme? Koliko godina imas?
Nalazim se u 29 nedelji terapije, od 48. Znaci, prevalila polovinu.
Mislim da bi trebao podhitno da zaboravis cigarete, i po svaku cenu
Zaboravi i alkohol, bar dok ti traje terapija
Hrani se sasvim normalno, pij minimum 2,5 litra vode dnevno, ublazice ti simptome.
Dok god mozes, bavi se laksim sportom, ili bar hodanjem, setnjom, bicikl, i idi normalno na posao.
Jos saznadoh da sex i masturbacija ozbiljno podizu leukocite, pa se ti organizuj.
I pozdravi mi Hajduk, ja sam bila vatreni navijac 1969-1077 i obozavateljka Surjaka i Brane Oblaka.....

Evidentirano
Dalmatia
Učim pisati
*

« Odgovor #22 : Travanj 04, 2010, 10:53 »

Ma neman nikakvih drugih problema sa zdravljen ,a zasto mi je manje tableta u terapiji neznan.Iman 36 god. a hepatitis san uvatia sa 16.
Ti u hajduka sta si ih spomenila su igrali a ovi danas neznaju da je balun okrugal nego misle da je kockast tako da mi ih se neda opce gledat bilo bi in bolje da se uvate neceg sta znaju.
Lipo bi bilo pristat pusit sta ti kazes , ma bi moga bez svega al to tesko gotovo nemoguce. fucka
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #23 : Travanj 04, 2010, 19:19 »

sve se moze kad se hoce - jako ti je bitno da sto manje toksina unosis u organizam, jos ti nikotin oduzima kiseonik i vitamin C, a tebi ce padati hemoglobin pa i mi sto ne pusimo, disemo na skrge.  Ja sam prestala pusiti pre 5 godina, bez razloga, shvatila sam da mi to ne treba vise u zivotu (a trebalo mi je 25 godina da shvatim) i da si mogu svaki mesec kupiti novi parfem ili cipele za pare koje dam na cigare. Sve to nije bitno, koliko je bitno zdravlje i da se covek oslobodi zavisnosti. Ja danas probala i rekla NE kad su mi ponudili tortu. Osecam se kao onaj spomenik POBEDNIK na Kalemegdanu - pobedila samu sebe! Privremeno, ali je ipak jedan korak napred i 500 kalorija manje.
Ovo ti je super prilika da se preispitas sta ti je vaznije - zdravlje ili cigare. Terapije NIJE NAIVNA i ne uspeva kod svih 100%. Pusenjem si smanjujes sanse da se organizam i jetra izbore sa virusom.
Pa ti vidi.....
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #24 : Travanj 04, 2010, 21:30 »

Uf, pušenje definitivno 0 bodova. Umanjuje učinak terapije, dodatno opterećuje virusom iznapadan organizam itd. Riješi se toga. Ja prestala prije 2 godine, prije toga pušila 20 godina (sada imam 38) i preporodila sam se. Nema onog ružnog osjećaja u ustima ujutro, smrada odjeće i svašta još. I dišem punim plućima. Pljuga nikad više. A što se tiče  tableta ribavirina, to se određuje prema kilaži. Ti vjerovatno imaš malo kila, pa zato 800 mg dnevno. Ja isto toliko uzimam, imam 55 kila. Ne znam koliko ti imaš. Možda je to razlog.
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #25 : Travanj 05, 2010, 11:36 »

E pa ja imam normalno oko 70 kg, ali sam se ugojila za mesec dana 5 kg (Beograd, kajmak, rostilj, pite). Da mi je samo na 2 meseca tvojih 55! Imala sam pre 5 godina 56 kila i bila sam SUPER TOP - noga model za carapu, trbuh ravan, samo misici, lice kao u devojcice.
Kada bih sa hranom mogla zavrsiti po kratkom postupku kao sa cigaretama, bila bi carica....
Ali, eto, svi imamo neku bolest zavisnosti. Nije li kod mene moglo biti, na primer,  bolest zavisnosti od sporta, trcanja, hodanja i fobija od frizidera i kuhinje?Huh?
Evidentirano
Dalmatia
Učim pisati
*

« Odgovor #26 : Travanj 05, 2010, 12:37 »

Pa ja iman uvik od 72 do 75 kg i vidia san u uputstvima kako se daju tablete po teznini.
Nebi tija ogovarat doktora al malo je povrsan jer mi je prvi put napisa da je terapija 2x180 pegasysa pa me medicinska vratila da ga pitan ponovo jer da joj je to cudno pa mi je to ispravia i falia san van rec ; nisan uzea do sada 5 inekcija nego 8 malo san se priracuna jer san dvi dobia u ambulanti pa san zaboravia , jutros san se sitia kad zan uzea inekciju.
 :bonk:Pravi san matematicar. 2funny
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #27 : Travanj 08, 2010, 11:08 »

Annamaria, ne čini se meni baš da si ti prestala izgledati top. Vidjela sam onu tvoju sliku što si stavila na forum i izgledaš odlično. A sad... svi bi mi htjeli nešto još više, još više... Samo ti papaj i ostani takva pozitivka kakva jesi. Ne beri brigu za koju kilu viška. A meni danas evo 19 pegaz potrošen, osjećam se o.k. Od nuspojava još uvijek  kosa strašno ispada i koža suha, suha. Sa kožom nekako izlazim na kraj, a ako kosa postane presmiješna ošišam ja to sve i dobro. Ha nekad sam voljela imati obrijanu glavu kao klinka u srednjoj školi i čak su mi govorili da mi super stoji, pa valjda ne bi ni sad bilo tako loše. Dalmatia, jel se ti dobro osjećaš? Bilo bi najbolje da pitaš doktora zašto ti je prepisao tako malo Copesusa.
Evidentirano
Dalmatia
Učim pisati
*

« Odgovor #28 : Travanj 08, 2010, 12:48 »

Fala na pitanju Manuela osjecan se dobro ponekad lagano  zafibrin i boli me u predjelu jetre al kazu da je to od interferona koji izazove upalu jetre da je to sve normalno jer se na taj nacin jetra bori kontra virusa, a za copegus necu ni pitat valjda je u redu kad su se ALTovi i ASTovi unormalili.Jeli ti imas kakvih komplikacija ili je OK.
Evidentirano
manuela
Senior

« Odgovor #29 : Travanj 08, 2010, 18:22 »

A ja nemam nekih komplikacija. Ništa me ne boli, temperaturu nisam imala, jetreni enzimi su mi bili u normali i prije. Nikad se nisam osjećala bolesno, nikad nisam pazila što jedem i pijem, a i sad se ne osjećam kao da sam na nekoj gadnoj terapiji. Imam nekih sitnih nuspojava s vremena na vrijeme, ali to brzo prođe. Meni se nakon 4 tjedna broj HVC- a smanjio sa 27000 na 56 komada, pa se nadam da ga sad više nema i da ga neće biti više nikad. To se nadam za sve nas ovdje.  Afro
Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.074 sekundi uz 19 upita.