Autor Tema: nalazi  (Posjeta: 2301 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bluka

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 2100
  • Karma: +82/-16
  • Spol: Ženski
  • ko hoda ne trci!
nalazi
« : Prosinac 21, 2006, 22:46 »
dobila sam danas saso mange papira, nalaza, svega, jos pcr nije gotov grrrrr :uglystupid2:
AST 26 (0-31)
ALT 39 (0-36)  :idiot2: :idiot2: hm.... malo me ovo tripuje, mada...
gama Gt 66 (9-35)  :idiot2:
amilaza 71 (0-220)
ALP 98 (54-153)
CK 76 (0-175)
LDH 317 (230-460)
ostalo je manje vise ok, jedino u urinu imam 0.5 proteina iako je referentno da bude neg i p(*H) je 5.0 (5.5-6.5)
KKS i DKS u uzlaznoj putanji  :D
AFP 4.43 (0-13.4)
itd itd...

komentari su mi dobrodosli  :-\

Offline santiago

  • Skoro profi
  • ****
  • Postova: 287
  • Karma: +19/-10
  • Spol: Muški
Odg: nalazi
« Odgovori #1 : Prosinac 21, 2006, 23:00 »
ti si zdrava...sta ti radis na ovom forumu? ;)

Offline iva

  • tapir
  • Administrator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 1868
  • Karma: +72/-10
  • Spol: Ženski
  • boo
    • ABC Hepatitis
Odg: nalazi
« Odgovori #2 : Prosinac 22, 2006, 01:07 »
hm, alt maaaalo viška.
a gamaGT... = BLUKAAAA, JESIL TI TO PILA MOŽDA ALKOHOLA, HAAA? :knuppel2: :knuppel2: Znam da si pisala da ti se zalomi, no, no!!!  :tickedoff:

ma sad će taj pcr... koliko još, nešto više od tjedan dana? dobro će bit, dobro će bit O0 O0

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: nalazi
« Odgovori #3 : Prosinac 22, 2006, 01:11 »
Ako ti i slijedećih par nalaza budu ovako dobri  :) (što mora biti, zapovijedam) pali sviću zahvalnicu  Sv. majci Božjoj Trsatskoj , ti si ok. !!!  :) O0
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Offline bluka

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 2100
  • Karma: +82/-16
  • Spol: Ženski
  • ko hoda ne trci!
Odg: nalazi
« Odgovori #4 : Prosinac 22, 2006, 08:42 »
iva, nisam laznula alkohola, kunem se, od onda... ovaj gama je kod mene jos od prije terapije stalno malo povisen, ko zna... hm, ne znam ima li to neke veze, ali dan prije nego sto sam vadila krv, sarajevski hahari su mi pokusali ukrast tatin auto, pa me to isprepadalo da sam se tresla... hm, ko zna... ajd, vidjecemo. pcr ce biti 28.12.  >:(
tec, palim ja svijece i za zive i za mrtve, i za tebe,  i za sve svece ovog svijeta....  :angel:
dace dragi Bog  O0

Offline iva

  • tapir
  • Administrator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 1868
  • Karma: +72/-10
  • Spol: Ženski
  • boo
    • ABC Hepatitis
Odg: nalazi
« Odgovori #5 : Prosinac 22, 2006, 12:06 »
Ma to ja za gama kažem jer on jako ima veze s alkoholom. Znam neke hepose koji su imali i 500 i prestali piti skroz i za mjesec dana bio normalan ggt.
a sigurno još ima veze s nečim (žuč ::)), al se ne mogu sad sjetiti :buck2:...

Offline bluka

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 2100
  • Karma: +82/-16
  • Spol: Ženski
  • ko hoda ne trci!
Odg: nalazi
« Odgovori #6 : Prosinac 23, 2006, 11:27 »
 :knuppel2: :crazy2: ovako cu ja sebe namlatiti za koji dan.... brojim do 28...

Offline roka

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 706
  • Karma: +32/-6
Odg: nalazi
« Odgovori #7 : Prosinac 23, 2006, 22:14 »
Ajme Iva , a moj GGT je UVIJEK u normali i ti cak prema donjoj granici  :angel:

Offline bluka

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 2100
  • Karma: +82/-16
  • Spol: Ženski
  • ko hoda ne trci!
Odg: nalazi
« Odgovori #8 : Prosinac 24, 2006, 11:48 »
ma kazem vam, kod mene je taj gama uvijek bio blago povisen, e sad, ne znam da li zbog hepatitisa ili zbog "zivota".... valjda i sama terapija blago djeluje na povecanje jetrenih enzima, jer ipak, svi ovi ljekovi motiviraju jetru da malo "brze" radi.... pa eto, tjesim se  :-\

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: nalazi
« Odgovori #9 : Prosinac 25, 2006, 18:06 »
Sve te vrijednosti su ipak referentne, od -do, možda je tebi normalno ggt takav. Znaš kako neki lljudi imaju "nenormalno" nizak tlak ili ono s kolesterolom, te granice nisu tako čvrste? Samo nagađam :angel:
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Offline bluka

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 2100
  • Karma: +82/-16
  • Spol: Ženski
  • ko hoda ne trci!
Odg: nalazi
« Odgovori #10 : Prosinac 26, 2006, 20:29 »
hej tec, tvoja draga mi je poslala citavu tablicu sa tvojim nalazima kroz terapiju, pa sam ovih dana sva bila u uporedjivanju tebe i sebe... znas da sam pisala kako me zabrinjava "losa" krvna slika, jer zapravo nisam znala koliko je losa ili ne.... vidim da smo vrlo slicno podnosili terapiju, s tom razlikom sto sam ja ipak izgurala do kraja. mislim konkretno na nalaze kks i dks, kod tebe su transaminaze uvijek povisene, ali ipak se razlikujemo po stanju jetre znatno, tako da.... valjda se budem popravila kroz neko vrijeme. moram priznati da se sad, 20 dana po prestanku terapije, osjecam puno losije i iscrpljenije nego ikad za vrijeme terapije.... da li sam se napokon malo opustila i dozvolila svom tijelu da bude umorno, ili je pak u pitanju neka nepopravljiva steta koju mi je terapija nanijela, ne znam... kako si se ti osjecao kad si prestao uzimat terapiju, odnosno, koliko ti je otprilike trebalo da se "naspavas' i vratis se u "normalu"???? ovo za gama me ne brine pretjerano, vise me brine blago povisen alt... al jos 2 dana i vidjecemo....

Offline iva

  • tapir
  • Administrator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 1868
  • Karma: +72/-10
  • Spol: Ženski
  • boo
    • ABC Hepatitis
Odg: nalazi
« Odgovori #11 : Prosinac 26, 2006, 20:38 »
Evo "glasnogovornica" će sad pisati, jer tecu se ne da ni komp upaliti!
NIJE mu još dobro! Zadnje vrijeme ima nesanice = živčan je posljedično... Kaže iste kao i na terapiji... Ono, spava mu se, zaspi, probudi se za par minuta k'o ćuk!
Ehh, treba vremena izgleda. I umor je tu, sad jel' to od tx, jel' to od same bolesti ili od nespavanja?! :uglystupid2: :uglystupid2:
I tako... Ni ja, naravno, ne spavam onda, pa smo u duetu :buck2: :buck2: :crazy2:!
Valjda će odmor nešto popraviti :-\...

A inače, to uspoređivanje "tablica", nemoj se previše s tim zamarati, samo ćeš poluditi od toga, a kod svakog čovjeka je DRUGAČIJE... Njegova KKS je bila sasvim ok, mislim smanjili se leuko, trombo, eritrociti, Hb, ali ne strašno (kod nekih je to puno drastičnije - pa se smanjuju doze).

Sad nije ponovo otišao vaditi krv, jer je sve nakon terapije i operacije podviljalo (gore nego prije terapije), tako da je bolje da ni ne gleda jer te samo baci u depru... Nakon odmora će valjda vaditi ???

Offline bluka

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 2100
  • Karma: +82/-16
  • Spol: Ženski
  • ko hoda ne trci!
Odg: nalazi
« Odgovori #12 : Prosinac 26, 2006, 20:55 »
ma morala sam ja to do detalja uporediti, vec citavu sedmicu sta radim samo gledam hrpe brojki i slova i kontam hocu li umrijet il' ne... i meni su sve te vrijednosti konstantno kroz terapiju bile nize od referentnih, ali znamo svi da su leukopenija, neutropenija, trombocitopenija, limfopenija i ostala hrpa "penija" "normalne" nuspojave, i da se to valjda kod vecine pacijenata normalizuje po prestanku tx. al' kad te udari panika, onda se opteretis i poludis... ja idem u petak konacno po pcr, to je jos manje od dva dana i siznucu do tad... pa sationda ipak predostroznosti radi uraditi i kks i dks... bas me zanima kako to sad izgleda nakon 20 dana od prestanka tx. ja spavam solidno, cak ni za vrijeme terapije nisam imala bog zna kakvih problema sa nesanicom, samo povremeno. cak, pretjerano spavam u zadnje vrijeme, sudeci po tome da sam inace radoholicar i da mi projecan san traje 5-6 sati, zadnej dve sedmice spavam i po 10 sati na noc. vince mi je odgovorlila kako je potrebno 2-3 mjesse strpiti, al' neca da se organizam vrati u normalu... pa valja mi e mogu si pomoci kad sam luuuuuuuuuuudaaaaaaaaaaaaaaaa  :'( :'( :'(
citala sam i za stitnu zlijezdu, eritemski lupus, i ostale strasne stvari koje te mogu zadestiti u toku terapije, al' valjda sam to mimoisla... ponekad pozelim da sam nepismena, i da nam Bog nije podario blagodeti interneta, mozda bih bila puno opustenija i mirnija, al' tako je kako je.... veliki pozdrav za tebe i teca naravno, zelim mu sto skoriji oporavak u svakom smislu! pusa iz bl  :-*

Offline rajvosa

  • Skoro profi
  • ****
  • Postova: 267
  • Karma: +10/-1
  • Spol: Ženski
Odg: nalazi
« Odgovori #13 : Prosinac 26, 2006, 22:29 »
Ma bice sve oki doki:)