Autor Tema: NONI  (Posjeta: 9227 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tazi

  • Junior
  • **
  • Postova: 85
  • Karma: +1/-0
  • Spol: Ženski
Odg: NONI
« Odgovori #30 : Svibanj 17, 2009, 13:43 »
Meni je Noni odličan, fantastičan, pila bih ga litru dnevno samo... toliko košta da ga nisam vidjela već par godina... Zaista meni i cijeloj obitelji daje energije, podiže imunitet, fin je za poludit - nemoš' ga odvojit od usana! Čujem da ima i nekih Nonija koji su fuj - to su oni u plastičnim bocama koji se prodaju po apotekama, ljudi ga probali pa izlili u WC, vele - neće pit nekaj tak gadno. Ovaj moj je u tamnoj staklenoj boci, na etiketi je Crnac koji ga pije iz valjda školjke, piše: Tahitian Noni Juice. Bio je prodavan prek neke firme u Savskoj, sada kažu da se firma odselila u Ilicu ali neznam gdje, zadnje što sam čula bio je 300 i sitno kn. Tko ima: blago njemu!

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: NONI
« Odgovori #31 : Svibanj 17, 2009, 15:25 »
Pustite marketing, da nam noni treba, rastao bi u Dugopolju.

Kupite centrifugalni sokovnik i derite po svježim sokovima od voća i povrća svaki dan. Štogod ovi iz MLMa tupili, noni NE MOŽE imati više živih, aktivnih enzima od svježe iscjeđenog soka.  >:D
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Offline HCV1afighter

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 500
  • Karma: +10/-3
  • Spol: Muški
Odg: NONI
« Odgovori #32 : Svibanj 17, 2009, 21:35 »
Tazi, mislim da znam di se preselio taj shop. Tamo negde prema Trgu s strane Matosa. Znaci Ilica--ides od Trga i s desne strane.. bumo se culi, jos.

svakako se liječiti

Offline Tazi

  • Junior
  • **
  • Postova: 85
  • Karma: +1/-0
  • Spol: Ženski
Odg: NONI
« Odgovori #33 : Svibanj 18, 2009, 09:18 »
Tecumseh: koje domaće svježe voće i povrće? Meni je povrće, iako ga pripremam otkad se može, tek niklo - dobro, ima ih iz plastenika, iako neki "na injekciji rastu"-tu u nekim plastenicima zagrebačke općine- ali voćke su tek ocvale. Načekaćemo se mi domaćega svježeg voća do jeseni... Meni se neda u sokovniku iz nečeg što izgledom sliči na jabuku (savršenu, lepu kak da je umjetna) izbacit ono kaj još vredi-kocen i koru-i iscijedit iz nje vodu punu kemikalija. Jer umjetna gnojiva (a tko još radi sa prirodnima?) jednostavno naprave biljku užasno žednom, i jadnica pije sve što joj daju, a daju joj druge kemikalije da naraste čim veća, da bude čim ljepša... pa prskanje insekticidima, protivbolesticidima (a jasno da je bolesna), životcidima 7, 8 i više puta u sezoni, recimo možda neznate da se jedne od najpopularnijih jabuka Golden/ Zlatni Delišes uopće nemogu uzgojiti ako ih se ne prska svakih 7-10 dana? ...a bolje da neznate sa čime ih se sve prska... Zadnje 3 godine, umjesto u centru prestolnice, živim na selu pa se samo zgražam šta rade, i profi uzgajivači i obični seljaci. A tko ne prska sve mu propadne, jer su i zemlja i drveće već skroz bolesni i neotporni, a bolesti i insekti mutirali. Da samo znaš koliki su završili u bolnici zbog trovanja povrćem od bakica s placa! Jer neprskano voće&pov. već dugo ne izgleda "dovoljno lijepo" da bi se prodavalo na placu, dućane da ne spominjem!

Još uvijek bolje to od hrane sa polica hipermarketa. Nadam se da imaš provjereni izvor svog voća i povrća, Tecumseh! Ima oaza po Hrvatskoj, recimo ja liječim svoj voćnjak, a znam i gdje su dugo napuštene kuće sa svojim starim voćkama. Ne izgleda lijepo, al kak je to FIIIIIIINOOO!

A i Noni će rasti ovdje: živim nedaleko Dugopolja i naručila sam sjeme.

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: NONI
« Odgovori #34 : Svibanj 18, 2009, 21:33 »
Kaptol 9 knjižara Sv. Ante. Dr, Norman Walker. Knjižice 20 - 30 kuna. Pesticidi i otrovi zadržavaju se u staničnoj membrani. Inače biljke ne bi preživjele. Zato sokovi. Provjereno brojnim studijama i važnije, na milionima ljudi tijekom proteklih 50 godina. Imaš i eko - sever i još proizvođača ak te tak zabrinjava kvaliteta. Znaj da te više truje zrak, voda i ostali utjecaji iz okoliša. U svakom slučaju pametnije je piti sokove nego ih ne piti.

Jesam ja to dobro vidio da bez problema piješ varikinu? A zabrinjava te kakvoća povrća  ::)
« Zadnja izmjena: Svibanj 20, 2009, 08:26 tecumseh »
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Offline bluka

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 2100
  • Karma: +82/-16
  • Spol: Ženski
  • ko hoda ne trci!
Odg: NONI
« Odgovori #35 : Svibanj 19, 2009, 18:03 »

Jesam ja to dobro vidio da bez problema piješ varikinu? A zabrinjavaju te kakvoća povrća  ::)
:lud: :uglystupid2: :2funny:

Offline Tazi

  • Junior
  • **
  • Postova: 85
  • Karma: +1/-0
  • Spol: Ženski
Odg: NONI
« Odgovori #36 : Svibanj 20, 2009, 12:17 »
 :D Ne pijem ja varikinu "bez problema", jako mi je FUJ al se prisiljavam  :D

Otrčaću na Kaptol čim uzmognem, ionako sam tamo često, samo ako: "Pesticidi i otrovi zadržavaju se u staničnoj membrani." - kakvi su to sokovnici koji izdvajaju stanice voća i povrća od njihove membrane koja se baca?!

Kako sam friška na selu i u povrtnjaku, jasno da čitam provjerene knjige provjerenih autora; iako vam ne mogu izrecitirati formule i postupke, jednostavnorazumski vidim da se svi slažu u tome kako su biljke uzgojene na umjetnom gnojivu i isprskane -cidima pune toga, a naročito su otrova puni njihovi sokova.

Evo u čemu se apsolutno slažem sa Tecumseh:

"U svakom slučaju pametnije je piti sokove nego ih ne piti."

Ah, pretpostavljam da sam ipak pretjerala sa svojom opreznošću glede&u svezi hrane (možda i nisam...?) ali malo me lupilo to preseljenje na selo, pa malo dijete, pa moje zdravlje i tako to. Evo vam još jedan podatak, supatnici: sve kuham&pečem na masti, domaćoj naravno (lično poznajem svinju od koje je i čime se svinja hranila: sve zdravo i domaće, bez kemije), i nakon ručka na masti meni je MANJE mučno i MANJE sam umorna nego nakon tog istog na ulju!!! Sada u mojoj kući ni nema ulja! To isto bolje osjećanje nakon (obilatog, svečanog) obroka potvrđuju i ostali (ispitanici  ;)). A i u tim istim gorespomenutim knjigama su navođene opasnosti od konzumiranja rafiniranog ulja i blagodati masti.
Dobar je NONI ali meni je najviše pomoglo nakon obroka pojesti par listova maslačka i peršina, onako odmah iz vrta (a i pobere mi mast iz želuca  ;D)

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: NONI
« Odgovori #37 : Svibanj 20, 2009, 16:06 »
Centrifugalni sokovnik. Ništ posebno mudro. Dobiješ sok, suha pulpa ostane u sokovniku.

Zdravorazumski, znanstveno nit praktično se nitko ne slaže da su sokovi puni pesticida, ili su autori nedovoljno obaviješteni.

Khm... kuhanje, pečenje, svinjska mast  ::) ::) Svinjetinu izbjegavati (!!!) kao i općenito pripravu hrane na mastima (bilo kojima). Na kraju kuhanja dodati neko hladnoprešano ulje.  Jer je jasno dokazano da je jedan od najgorih otrova i za jetru - trans i cis-masne kiseline. To dobiš kada kuhaš masnoću (kako se pravi svinjska mast?)

To su osnove. Bez uvrede, ali čini mi se da ne znaš neke bitne stvari o prehrani dok s druge strane nekritično trošiš sumnjive pripravke.

Na kozmetiku, sredstva za pranje isto paziš, kvalitetu vode itd.? Paranoja je grda stvar, ali to ti je stoput gore od bilo koje količine tretiranog povrća ili voća kojeg uopće možeš pojesti.

Da ne spominjem da je to sve nula za bolesnu jetru prema stresu tj. negativnim emocijama - ljutnji, tjeskobi, nervozi i tako to. Čak i pozitivne emocije su stres. Mir i dobro  :)


« Zadnja izmjena: Svibanj 20, 2009, 16:08 tecumseh »
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Offline Tazi

  • Junior
  • **
  • Postova: 85
  • Karma: +1/-0
  • Spol: Ženski
Odg: NONI
« Odgovori #38 : Svibanj 21, 2009, 12:25 »
Hvala na savjetima; zapamtiću, primijeniću.
Samo na nekakvoj masnoći moram kuhat, a svi smo ustanovili da nam ulje (ono obično, iz dućana) šteti puno više od masti. I ne želim da pati moja zdrava familija.
a što se tiče hladnoprešanog ulja  ::) eee da mi je para za to!!!

Voda, detergenti: DA, jako pazim!!!
Najjače antibakterijsko sredstvo, jedino sredstvo koje uništava grinje i sto drugih zala je - SUNČEVO SVJETLO. Prije nego su izmislili... onaj dezinficijens,sterilizator, kak se zove... no, prije su se kirurški instrumenti sterilizirali pred UV lampama. Tako da ja par puta godišnje iznesem čitavu kuću van na sunce. Čitala sam također, nemogu se sad sjetiti gdje ali bilo je vjerodostojno, da su pronašli kako pobiti HIV u krvi - bolesniku stave iglu u venu, krv ide kroz prozirnu cjevčicu ispred UV lampe i vraćaju mu krv natrag kroz drugu iglu. I to mu očisti krv od svih virusa i bolesti!!! Pa si mislim: taj postupak bi morao uništiti i naš virus, zar ne?!

Offline besna

  • Junior
  • **
  • Postova: 67
  • Karma: +2/-0
Odg: NONI
« Odgovori #39 : Svibanj 21, 2009, 18:19 »
Tazi,na čemu si ti ,dušo??? Daj i meni malo toga,da i meni bude bolje!!!Živio PLACEBO!!!! :crazy2:

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: NONI
« Odgovori #40 : Svibanj 21, 2009, 20:58 »
Je, radili su si to i naši, poučeni Keithom Richardsom. Nažalost, iradijacija krvi koječime neće riješiti virus osim onog koji se trenutno nalazi u krvi. Ali kao terapija održavanja -  čišćenja i pomlađivanja je skroz ok.

HCV živi unutar stanica jetre i to se ne da tim postupkom riješit.

Noviji postupci su filtriranje krvi nanofilterima, obećavajuća stvar!

Ok, kuhaj na masnoći, "jestiva ulja" su bimba, slažem se. Ali ti to nastoj izbjegavati jesti. Posebno pečenu&prženu hranu  :knuppel2:

Za čišćenje kuće soda bikarbona, ocat, sol.

Sunce, da. I ja sunčam robu itd. Ak nisi alergična na grinje, ko ih šljivi, nek žive, ne da se njih nikako riješit osim nabavit xtra madrace.

Meni i Ivi litra maslinovog traje par mjeseci i to je skroz dovoljna količina za zdravlje.

Potraži po forumu ili po onom prvom hepac.forumer.com (tako nekako), puno smo pisali o prehrani. Jedite pomalo, raznoliko i nema problema.  :)
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Offline besna

  • Junior
  • **
  • Postova: 67
  • Karma: +2/-0
Odg: NONI
« Odgovori #41 : Svibanj 21, 2009, 23:04 »
"FILTRIRANJE KRVI NANOFILTERIMA!!...",Fakat zvuči obećavajuće i impresivno.javascript:void(0);Još samo da to doživimo ...!! Vjerujem da je to genijalna stvar!!!NANOTEHNOLOGIJA!!!Wauuu!!! Kad bi to bilo moguće kroz 2-3godine,bilo bi to fantastično. Mislim da je to još uvijek u domeni SF-a,budimo realni,voljela bih jako da me razuvjerite... :crazy2:

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: NONI
« Odgovori #42 : Svibanj 22, 2009, 21:36 »
Evo link, ne mogu pronači bolji ovaj čas (na drugom kompu je negdje):

http://www.azom.com/news.asp?newsID=7810

nanofilteri se već koriste pri proizvodnji imunoglobulina - čiste IVIG od hcv, hbv, priona...
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Offline bluka

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 2100
  • Karma: +82/-16
  • Spol: Ženski
  • ko hoda ne trci!
Odg: NONI
« Odgovori #43 : Svibanj 23, 2009, 12:16 »
treba li im pokusnih kunica? ja bih se rado profiltrirala, pocevsi od mozdanih stanica  :crazy2:

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: NONI
« Odgovori #44 : Svibanj 23, 2009, 12:26 »
Samo se ti javi meni, isisat ćemo ti krvcu  :D
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Offline HCV1afighter

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 500
  • Karma: +10/-3
  • Spol: Muški
Odg: NONI
« Odgovori #45 : Svibanj 23, 2009, 13:58 »
Zivjela medicinska revolucija! To filtriranje mi je mljac. Ja nisam od onih sto misle kako je to nesto od cega ce doci nove nuspojave i odobravam sva moguca i poznata lijecenja, pogotovo ona iz uobicajene medicine-zlatne standarde. Ali bas me zanima kaj ostane u tom filteru osim virusa  :2funny: kisik hihihiihhihi
svakako se liječiti

Offline bluka

  • PROFI
  • *****
  • Postova: 2100
  • Karma: +82/-16
  • Spol: Ženski
  • ko hoda ne trci!
Odg: NONI
« Odgovori #46 : Svibanj 23, 2009, 15:37 »
evo javljam se za isisavanje  :lud:

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: NONI
« Odgovori #47 : Svibanj 24, 2009, 17:50 »
evo javljam se za isisavanje  :lud:

Ostane svakojakog smeća valjda...i ne bi trebalo biti nikakvih nuspojava. Iako, jednom se pokazalo da nanopremaz sa neke odjeće ulazi u interakciju s organizmom...ne znam ništa više. Svakako će se napretkom tehnologije i to riješiti, kada je u pitanju filtracija, filteri su valjda izvan tijela pa ne bi trebalo biti problema  :bo:
« Zadnja izmjena: Svibanj 24, 2009, 17:52 tecumseh »
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Offline Tazi

  • Junior
  • **
  • Postova: 85
  • Karma: +1/-0
  • Spol: Ženski
Odg: NONI
« Odgovori #48 : Lipanj 10, 2009, 11:46 »
Ovdje smo pričali o kupovnom voću i povrću, i iz dućana i nažalost od možda i većine kumica s placa. Evo odakle, između ostalog, mi podatak o nezdravosti:
Darko Znaor: Ekološka poljoprivreda, Globus, zagreb, 1996.
D. Znaor, u Nizozemskoj magistrirao, te postao prvi magistar ekološke poljoprivrede u Evropi. Ima hrpu referenci sa raznih fakulteta, istraživanja itsl., tak da sumnjam da se zeza s podacima.

citiraću ga:
str. 392.:
"Ukratko, u poljoprivrednim proizvodima krupnog izgleda, danas jedemo uglavnom vodu u kojoj su često otopljene i agrokemikalije. U krupnim je plodovima, naime, obično samo povećan volumen stanica (voda), dok je njihov broj i dalje ostao isti.

"Kako je nakon gnojidbe mineralnim gnojivima biljka zbog pojačane koncentracije mineralnih iona oko korijenove kape, često naprosto prisiljena uzimati otopljena hraniva iz mineralnih gnojiva, ovime se remeti njihova ravnoteža u samoj biljci."

gledam ovdje na selu kako ljudi doslovce šakom grabe NPK (mineralno gnojivo) i meću pod biljku, ne matrajući to uopće otrovom. malo više paze koliko prskaju insekticidaim, fungicidima i drugim biocidima, ali NPK uopće ne smatraju otrovom, njega meću i u vrtove za sebe i u one za prodaju bez ograničenja, jer im je onda biljka "ljepša", "krupnija", ne vene itd. A već su i bunari i izvori, kod nas u hrv., puni nitrata, kažu u zavodu za javno zdravstvo.

Znaor, str. 390.:
"Nitrati u hrani i vodi predstavljaju veliku opasnost za zdravlje ljudi. Nitrati se naime pri procesu probave pod određenim uvjetima mogu pretvoriti u nitrite. Ovi oksidiraju željezo u hemoglobinu, te tako sprečavaju normalnu opskrbu krvi kisikom."
itd.... kao reakcija s ostacima pesticida dolazi do formiranja kancerogenih nitrozamina (...)

Tak da nisam izmislila. I zaista, moje voće i povrće u usporedbi s okolnim izgleda malo, suho, tvrdo, a njihovo sočno, vlažno, veliko.
Ali moj krumpir je prvi koji nemoram sušiti na krpi prije prženja (opet ja s prženjem!) on je već suh, a kako je fin - kao kesten!!! Zaista ne želim jesti vodu punu kemikalija. Ima tisuće referenci za ovo, ali eto čim sam našla onu rečenicu požurila sam da vam kažem (barem jedan) izvor.

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: NONI
« Odgovori #49 : Lipanj 11, 2009, 10:57 »
Jel znaš za http://www.coolinarika.com/clanak/ortoreksija  >:D

Stoji to što mr priča al stoji i da niš na ovom svijetu nije tako jednostavno i jednoznačno. Naravno da će izvuć i te podatke da podrži svoju tezu. Al to je ipak zdravstveno dozvoljena prihrana. Drugo, isto tako je problem iscrpljena i nekvalitetna zemlja. Loša zemlja - plod slabe kvalitete.

Problem ekološke poljoprivrede su proizvodi koji su često prepuni mikotoksina, aristolohične kiseline, cijanobakterija. Prouči malo, pogotovo u kontekstu jetrenih bolesnika.

Ja nastojim shvatit i jedne i druge argumente, po latinskoj "audiatur et altera pars". Nit branim ekstenzivnu poljoprivredu, nit nasjedam eko propagandi koja je isto big biznis  :angel:

Za primjer, u Americi se prije 50 god nije baš pazilo pri proizvodnji povrća, niti je bilo ekoloških proizvoda. Sokove je od tada pilo više desetaka miliona ljudi. Nitko se nije otrovao. Nikada nije dokazano da bi u njihovoj krvi bilo onoga o čemu mr govori.

Osim toga, Walker je bio i ostao strahovit autoritet na polju nutricionizma.

Osim toga, jesi li znala odakle potječe famozna piramida prehrane :rigooo: ? Try George Oshawa.

Ova dva linka posebno za tebe, Tazi  :coolsmiley: Stvarno ne razumijem paranoju oko gnojiva kad si milion puta veću štetu činiš načinom pripreme hrane! O oksidaciji masti sam već pisao, to je jedno od najvećih zala za tijelo.

http://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Istine-zablude-hrana.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Acrylamide
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Offline Tazi

  • Junior
  • **
  • Postova: 85
  • Karma: +1/-0
  • Spol: Ženski
Odg: NONI
« Odgovori #50 : Lipanj 12, 2009, 11:41 »
Hvala, proučila sam.

Evo ovo je prva stvar koja mi nije jasna, niti je objašnjena: otkud u povrću (i mesu) NITRATI  :bo: ?

Toliko sam čitala o sastavu pojedinih namirnica, i NITRATI nigdje nisu bili spoemnuti, OSIM u člancima o štetnosti umjetnih gnojiva, popularnih NPK.
Konvencionalna poljoprivreda se temelji na prokletim NPK gnojivima, nažalost i seljaci sami sebi (a pogotovo za prodaju!) meću NPK otrov u povrtnjake. Uzalud se izumitelj mineralnih gnojiva, Justus von Liebig, drugi dio života borio protiv njih, uzalud se kajao i opominjao: kada je vojna industrija otkrila kako, osim na ratovima, još bolje može zaraditi na prozivodnji umj.gnojiva, a do ekspanzije je došlo nakon 2.svj.rata kada su vidjeli kako svoje već proizvedene bojne otrove mogu uvaliti u poljoprivredu.

Mi smo, sasvim slučajno (a opet - da li?!) kupili staro imanje na vrhu brega, i cijela jedna strana tog brijega je naša, tako da nam nitko ne može zasipavati NPK odozgo. Bio je tu povrtnjak prije 20-ak godina, ali sumnjam da je Stara metala NPK, raspitaću se, sin joj je još živ, uvijek je spominjao samo stajski gnoj i malo kreča. Voda je naša, bunarska, provjerena u Zavoda za javno zdravstvo - potpuno čista od nitrata i bilo čega takvoga. Krave i konji čiji gnoj rasipavamo zasigurno (poznajem ih sve osobno) nisu hranjeni ničime što bi sadržavalo "kemiju". Dakle, da si poklopim ono što sam rekla na početku: jedini nitrati u moje biljke mogu doći "odozgo" - kišom. Ali valjda su to, u ovim šumama, zanemarive količine?
Ovu zemlju popravljam, pretežno po Štajnerovim metodama, evo baš sam sa Sljemena donijela vreću kremenja pa ću ga usitniti i rasuti po vrtu, prave mi se uvarci od koprive, preslice i ostalog. Nisam opsjednuta, nego me veseli: gradska cura se dočepala livade pa eksperimentira. Pred 3 godine ja nisam znala kako krumpir izgleda, pitala sam Susedu da kaj je tu krumpir, ona je otišla do neke zelenjave, digla grmić a dolje su bili krumpiri. Sjećam se kako sam te jeseni pričala svojima u Zagrebu, a oni me zadivljeno slušali: kako iskopaš jamicu, u nju staviš jedan krumpir, pokriješ i zaliješ, a najesen iščupaš tu biljku a dolje - 10, čak 20 istih takvih krumpira!!!
Jučer sam nabrala gljive u šumi, i ispohala ih u masti  :smitten: jaj fino za krepat! Iako, moram priznat, još me proganja faca tog dečkića, i kako je jurio livadama i veselo rovao i roktao, i umiljato dolazio do nas radostan jer se interesiramo baš za njega  :'( od svih drugih prasaca.

Oprostite na podužem skretanju s teme (Noni) ali tu smo već odavno na zdravoj prehrani. Onaj članak s linka bi bio OK da su napisali kako se u određenim vrstama konvencionalno uzgojenog povrća i voća sakupljaju nitrati, a ne - u kupusu ima toliko nitrata, u grašku toliko.
Čitala sam o eksperimentima, kada su domaćim i divljim životinjama ponudili 2 hrpe hrane, jednu sa NPK jednu ekološku, i najčešće je NPK hrpa (to je ono što nam prodaju u dućanima i na placevima) ostala netaknuta. GMO hrpa je ostajala netaknuta čak i ako su životinje bile gladne. A mi to jedemo zato jer jedemo očima, a ne nosom i okusom.
Takve eksperimente sam radila i ja, i to na ljudima: dođu mi gosti pa im iznesem na stol i svoj krumpir (i ostalo) i kupovni, oba pripremljena jednako. I jasno, svi se natrpaju a kupovno jedva da su takli. (nisam ja kupovala, nego ono - netko mi donese pa iskoristim za eksperiment). Onda im kažem u čemu je štos.

Tak da ja NEBIH ni u najboljem sokovniku cijedila kupovno voće. Što mogu kad nevalja.

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: NONI
« Odgovori #51 : Lipanj 12, 2009, 14:03 »
Samo ti prži...kao ne jedeš nosom i očima...odustajem... :bo: na većinu što sam napisao nisi ništa odgovorila...NPK ti je najmanji problem u životu...a o sokovima ne znaš ništa.
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Offline Tazi

  • Junior
  • **
  • Postova: 85
  • Karma: +1/-0
  • Spol: Ženski
Odg: NONI
« Odgovori #52 : Lipanj 14, 2009, 23:11 »
oprosti ak nisam odgovorila - pročitala sve jesam i to ozbiljno

kaj se sokova tiče - preferiram da neznam ništa, ali da ih radim iz voćaka sa svojih stabala koja ne poznaju kemiju nego iz kupovnih zatrovanih.
...a kak se naredi sok iz nečeg drugog osim iz jabuka i krušaka? Tek su se zametnuli plodovi, ko će ih dočekat... Može li iz salate i luka, tog sad imam na vagone? (i graška i graha, iz tog se valjda ne rade)

Offline tecumseh

  • Global Moderator
  • PROFI
  • *****
  • Postova: 998
  • Karma: +75/-9
  • Spol: Muški
  • One taste!
Odg: NONI
« Odgovori #53 : Lipanj 15, 2009, 00:02 »
Voće natašte ujutro ima snažan alkalizirajući (detoks) učinak + žive enzime.

Povrće izgrađuje, hrani + živi enzimi. Važnost živih enzima je...pa recimo od životne važnosti.

Jednom sam procentrifugirao poriluk i bilo je jao pomagaj, to je nevjerojatno jako. Inače sve se centrigugira (ili tijesti ali to su još skuplji aparati i nema ih kod nas. Svako povrće ima svoje, kao različite i kombinacije. Za cijeli niz bolesti, poremećaja ili jednostavno za održavanje i unapređenje zdravlja.

salata - kopnena alga - to je jako fino, puno klorofila i čudesno osvježava. Natašte obavezno za puni efekt, popodne umjesto obroka....dodaj krastavac ili mrkvu, kelj...eksperimentiraj kao ja  ;D

Radi se od komušina graška i graha, (mislim) jedno od tog dvoje genijalna stvar za dijabetes tipa II.
Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.