ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:19 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Biopsija  (Posjeta: 915 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
zzeljko
Skoro profi

« : Listopad 01, 2006, 17:36 »

Dobar dan ja sam zzeljko imam 54. godine. Terapija od 01. 03. 2004. - 22. 01. 2005. Pegasys + ribavarin ( 6 dnevno - 48 tjedana) Poslije terapije negativan. Nakon 6 mjeseci Utvrđeno je 3,34x10 5. Kao prvo htio bih Vam zahvaliti na opsežnom i učinkovitom ( za mene ) izlaganju ne tribini u Europskom domu ( kao i Vaših kolega ).
Pitao bi o biopsiji ( pa ću Vam prepisati nalaz ) učinjena 23. 09. 2003. Klinička bolnica Dubrava ( doc. dr. sc. M. Kujundžić ).
09. 07. 2003. učinjena biopsija, ali je bilo premalo materijala za analizu. 
PHD nalaz: u primljenom cilindru parenhima jetre portalni prostori su široki, gusro prožeti upalnim infiltratom kroničnog tipa koji u dva portalna prostora formira limfatičke folikle. Žučni vodovi su relativno slabo zastupljeni , uglavnom se nalaze na periferiji portalnih polja. Nalaze se piecemeal, te konfuirajuće premoštavajuće nekroze kao i rijetke fokalne nekroze. Hepatociti su umjereno polimorfni  a većim dijelom  pokazuju i masnu metamorfozu, dijelom  mikrovezkularnog, a dijelom makrovezikularnog tipa.
STUPANJ AKTIVNOSTI: piecemeal nekroze: 3, konfuirajuće i premoštavajuće nekroze: 5, fokalne nekroze: 2, portalna upala: 4.
STADIJ: 4
U primljenom materijalu nalaz odgovara kroničnom aktivnom hepatitisu izražene aktivnosti ( stupanj aktivnosti 14 ) s fibroznim promjenama izraženijeg stupnja: 4.
Oprostite na opširnosti. Hvala.
Evidentirano

Ništa mi neće ovaj dan ...
irhrstic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Skoro profi

« Odgovor #1 : Listopad 04, 2006, 15:35 »

Nalaz biopsije je "srednja zalost", posebno iz razloga sto niste uspjeli terapijom virus eliminirati. Preporucam Vam da svakako izbjegavate sve eventualno stetne stvari (tipa alkohol), ukoliko imate prekomjernu tezinu (ima steatoze u preparatu) smrsavite, i pokusajte sto zdravije zivjeti. Time mozete "usporiti" progresiju fibroze. Preporuke su da se, kod bolesnika koji i dalje imaju virus, biopsija ponovi za cca 5 godina.

Pozdrav, Dr Hrstic
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.077 sekundi uz 19 upita.