ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:18 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Bodybilding i SVR.  (Posjeta: 781 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Sv. Franjo
Učim pisati
*

« : Listopad 05, 2006, 16:57 »

18 mj. poslje terapije pegasys i riba. sam NEGATIVAN  ( ast 24 i alt 19  normalne vrijednosti ).
Nakon sto sam poceo bodybilding i poceo uzimati whey protein 25 g porasli su mi ast koji je bio 45 i alt koji je bio 50, mjesec dana nakon započinjanja s bodybildingom. Vrlo uskoro spustili su se na 34 i 23 pa potom opet nakon dvadesetak dana na 39 i 31.
Zanima  me jesu li u kakvoj vezi taj bodybilding i rezultati nalaza i ako jesu kako se to očituje te može li UTJECATI NA SVR? Naime znamo da se osobama vratio virus i nakon dvije do pet godina od izlječenja.
Također me zanima koje su referentne vrijednosti ast i alt jer imam različite podatke pa me to zbunjuje
Najljepša hvala na odgovorima.
Evidentirano
irhrstic
Počasni, stručni i dragi nam članovi
Skoro profi

« Odgovor #1 : Listopad 11, 2006, 20:40 »

Odgovorit cu Vam vise iz iskustva, manje znanstveno dokazano.
Proteini koje uzimate mogu utjecati na poremecaj jetrenih enzima, posebno kod osoba koje imaju poznatu bolest jetre. Ne znaci nuzno da obavezno ostecuju jetru. Moje pitanje je, jesu li Vam ti proteini stvarno potrebni?Huh? Ako Vam je stalo do oblikovanog tijela (sto je pozitivno) vjerujem da slicne rezultate mozete postici i bez njih, ali Vam je potrebno vise vremena i vise truda. Nadalje, patoloske vrijednosti jetrenih enzima (AST i ALT) cesce se vidjaju kod osoba koje imaju i pridruzenu steatozu jetre (obicno na biopsiji opisuju kao "masne stanice", no to ne opisuju svi patolozi u Hrvatskoj, ne znam gdje ste ucinili biopsiju). Steatoza je cesca kod infekcije genotipom 3a. 
Znanstveno dokazana cinjenica: vjerojatnost da se virus vrati u osoba koje su negativne 6 mjeseci NAKON zavrsene terapije je manja od 5%. Dakle, mogusnost postoji ali je vrlo mala.
Moja Vam je preporuka da ucinite sve od sebe da se taj virus ne vrati. Ako Vam ti proteini nisu zivotno vazni ne uzimajte ih barem 3-5 godina nakon izljecenja od virusa.
Referentna vrijednost AST i ALT je ona koja pise na laboratorijskom nalazu (razlikuje se od laboratorija do laboratorija) ali mi hepatolozi volimo da je ona sto niza..... (dakle i puno ispod gornje granice normale). Ako je kod Vas patoloska vrijednost za to MORA postojati razlog (posebno ako su nakon terapije bili normalni): ili su Vasi proteini koje uzimate, ili masnoce (kolesterol i trigliceridi) ili ako ste uzimali alkoholna pica, ili se virus vratio (nadam se da to zadnje nije tocno)........

Dr Hrstic
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.076 sekundi uz 19 upita.