ABC Hepatitis Forum
Kolovoz 01, 2010, 07:20 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 6 7 [8]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Pozdrav iz Uzica!!!  (Posjeta: 13315 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
dzonik82
Senior

Spol: Muški

« Odgovor #210 : Kolovoz 07, 2009, 17:21 »

Cao, Voleo bihy da mi neko kaze, ukoliko ima saznanja sta znaci Hypochromia? Na nalazu mi pise Hypochromia +++. I naravno ALT nastavlja da raste. Presao sam stotku. ALT - 104  Tongue  bo.
Gabol, ne znam tacno naziv mesta na kom sam bio, ali evo samo malo da docaram, kako mi je bilo....  Afro

POZDRAV ZA SVE!!!  smitten
Evidentirano

unikat_r
Senior

« Odgovor #211 : Kolovoz 07, 2009, 17:58 »

Džonik odlične slike vidim da si se baš dobro proveo a gabol nam je ima odličan produženi vikend, svaka čast momci samo tako!!
Ja sam zadnji put prije sedam dana bio na Trebeviću(standardno) i od tada  nisam baš nigdje išao.
Ovdje je zadnjih četiri-pet dana kišovito tako da me to naj više omelo da negdje ne ispalim, valjda će nedelja biti bez kiše pa ću negdje da se maknem iz grada.
Pa mi je još draže kad vidim da je neko bio aktivan.
Pozdrav pa se čujemo!!!!
Evidentirano
Gabol001
Senior

« Odgovor #212 : Kolovoz 07, 2009, 20:34 »

Au Džonik, ti si baš imao puni hedonizam na tom Zlataru. Dobro imao sam i ja opuštajućih momenata, ali ipak je akcija preovladala. Evo sad sam u jeku spremanja za sutrašnje pentranje po Kučaju, samo pršti Grin
Unikat, šta se dešava sa ostalim planinama oko Sarajeva. Da li može da se ide po njima a da ne naletiš slučajno na neku zaostalu vojnu napravu. Ima tu dosta toga: Jahorina, Igman, Bjelašnica, već spomenuti Trebević, Treskavica, Romanija, Visočica, Bitovnja, Bukovik, Crepoljsko. Ih kad bi oko Beograda imao bar pola toga, gde bi mi bio kraj. Ajde piši, a u nedelju će garantovano biti lepo vreme, tako da ćeš moći da šibaš negde.
Evidentirano

Pozdrav, Gabol001
Gabol001
Senior

« Odgovor #213 : Kolovoz 07, 2009, 20:40 »

Cao, Voleo bihy da mi neko kaze, ukoliko ima saznanja sta znaci Hypochromia? Na nalazu mi pise Hypochromia +++. I naravno ALT nastavlja da raste. Presao sam stotku. ALT - 104  Tongue  bo.

Našao sam jednu definiciju na netu za ovo i u slobodnom prevodu to ti je kada su crvena krvna zrnca bleđa nego li što je normalno kada se gledaju pod mikroskopom. To nastaje obično kada nema dovoljno pigmenta koji nosi kiseonik (hemoglobina) u crvenim krvnim zrncima. U SAD najčešći uzrok tome je nedotatak gvožđa.
Eto toliko, pa ako sam nešto pomogao...
Evidentirano

Pozdrav, Gabol001
dzonik82
Senior

« Odgovor #214 : Kolovoz 08, 2009, 11:14 »

Ih kad bi oko Beograda imao bar pola toga, gde bi mi bio kraj.

Dodji da zivis u Uzice!!!  Azn

Našao sam jednu definiciju na netu za ovo i u slobodnom prevodu to ti je kada su crvena krvna zrnca bleđa nego li što je normalno kada se gledaju pod mikroskopom. To nastaje obično kada nema dovoljno pigmenta koji nosi kiseonik (hemoglobina) u crvenim krvnim zrncima. U SAD najčešći uzrok tome je nedotatak gvožđa.
Eto toliko, pa ako sam nešto pomogao...

Bio sam kod svoje doktorke, nakon sto sam cuo i video vise misljenja. Jeste to smanjeno gvozdje, ali kada je videla nalze, prosto je rekla da ne mora nista da znaci dok se ne uradi analiza gvozdja, jer svi parametri koji bi trebali da idu uz to su vise nego dobri( i eritrociti i hemoglobin i netrofili - 4,35 - 134 - 61,9 ). KKS mi je potpuno u redu. Hvala Bogu.
Videcu u ponedeljak sa Delicem, kada odem na kontrolu.
Evidentirano

Taych
Junior
**

Spol: Ženski

« Odgovor #215 : Kolovoz 08, 2009, 18:11 »

Ufffff, koje fotografije.... Ja sam bila prošlu subotu, na ušću Soče i Tolminke...Volim prirodu, šetanje po šumi.... Duboko dišem tamo i pravim vježbe jogijskog disanja, prvo naduvam trbuh, pa onda osrednji dio pluća, i na kraju se naduvam i do vrhova pluća, sve u jednom dahu. Po istoj metodi i izdah, itd. Da si malo izkisikujem krv, hahaha.
Ej, Džonik, čista lepota kod vas! Samo ti uživaj, diši i bit će sve ok. Malo ćemo škripit, pa če se posle terapije sve popravit!
Evidentirano
unikat_r
Senior

« Odgovor #216 : Kolovoz 08, 2009, 21:20 »

Unikat, šta se dešava sa ostalim planinama oko Sarajeva. Da li može da se ide po njima a da ne naletiš slučajno na neku zaostalu vojnu napravu. Ima tu dosta toga: Jahorina, Igman, Bjelašnica, već spomenuti Trebević, Treskavica, Romanija, Visočica, Bitovnja, Bukovik, Crepoljsko. Ih kad bi oko Beograda imao bar pola toga, gde bi mi bio kraj. Ajde piši, a u nedelju će garantovano biti lepo vreme, tako da ćeš moći da šibaš negde.

Ma idem ja sveremena na vrijeme i na Jahorinu i Bjelašnicu ali su mi one za šetnju, pogotovo kad je toplo, onako gole sa vrlo malo šume, Treskavica je baš zanimljiv sa puno jezera i šume ali su se tamo baš vodile žestoke borbe, Romanija je bezbjedna ali baš taj dio i neznam dovoljno a i Crepljsko bi bilo zanimljivo.
Trebević je naj idalniji zato što je od mog stana na nekih dvadesetak minuta a i staze su označene i idealan je za šetnju a još uvjek nisam istražio sve djelove, zasad sam našao tri izvora i baš ima dosta staza koji vode u raznim smjerovima.
Ljudi sa kojima se ja družim su uglavnom kućni ili kafanski tipovi tako da uglavnom idem ili sam ili sa suprugom, tako da je sam vrlo teško praviti neke vratolomij.
Evo sad nagovaram suprugu da spucamo jedne nedelje na Zelengoru (ja sam u maju krenuo i naišli smo na jedan smet pa nismo mogli dalje) a i zeza me to što sam svaki drugi dan na dijalizi pa me to dodatno ograničava.
Ma samo da ostane ovakva krvna slika a onda ćemo već nešto smisliti(trombociti su mi sad pali na 88).
Pozdrav za sve pa se čujemo.
Evidentirano
Gabol001
Senior

« Odgovor #217 : Kolovoz 10, 2009, 19:26 »

Ma idem ja sveremena na vrijeme i na Jahorinu i Bjelašnicu ali su mi one za šetnju, pogotovo kad je toplo, onako gole sa vrlo malo šume, Treskavica je baš zanimljiv sa puno jezera i šume ali su se tamo baš vodile žestoke borbe, Romanija je bezbjedna ali baš taj dio i neznam dovoljno a i Crepljsko bi bilo zanimljivo.
Trebević je naj idalniji zato što je od mog stana na nekih dvadesetak minuta a i staze su označene i idealan je za šetnju a još uvjek nisam istražio sve djelove, zasad sam našao tri izvora i baš ima dosta staza koji vode u raznim smjerovima.
Ljudi sa kojima se ja družim su uglavnom kućni ili kafanski tipovi tako da uglavnom idem ili sam ili sa suprugom, tako da je sam vrlo teško praviti neke vratolomij.
Evo sad nagovaram suprugu da spucamo jedne nedelje na Zelengoru (ja sam u maju krenuo i naišli smo na jedan smet pa nismo mogli dalje) a i zeza me to što sam svaki drugi dan na dijalizi pa me to dodatno ograničava.
Ma samo da ostane ovakva krvna slika a onda ćemo već nešto smisliti(trombociti su mi sad pali na 88).

Zahvaljujem na kratkom izveštaju o planinama oko Sarajeva. Išao bi ja svuda samo gde sam siguran da je čisto od raznih z......cija. Volim da idem i na nepoznate i nemarkirane terene zahvaljujući korišćenju GPS-a. Ucrtam u aparat par mogućih putanja i onda na terenu gledam gde sam i kako mogu da prođem do željene tačke. Izuzetno zanimljiva rekreacija Grin
Žao mi je što imaš taj hendikep sa prijateljima koji su nepokretni, ali zar ne postoji nešto organizovano u Sarajevu poput nekog planinarskog društva ili kluba. To bi ti dosta pomoglo jer tu možeš da upoznaš puno ljudi sa kojima bi mogao da se dogovoriš o svim kombinacijama boravka u prirodi.
Što se tiče Zelengore, pre par godina smo bili u tim krajevima (splavarenje Tarom i penjanje na Trnovačko jezero i Maglić) i imali smo još više od pola slobodnog dana za neki treking. Tražili smo od vođe puta da idemo na Zelengoru, ali on se nije usudio da ide tamo iz raznoraznih razloga (nedostatak vremena, nepoznavanje terena itd, itd...). Žao mi je što tada nisam video i Zelengoru, ali nema veze, biće dana  Smiley
Sad u subotu sam opet bio na Kučajskim planinama koje su toliko prostrane, da bez obzira koliko puta čovek ode tamo, uvek ima nešto novo da vidi i da prođe novim i nepoznatim stazama. Fenomalan kraj!
Što se tiče krvne slike i trombocita, nemoj da se brineš oko toga. Pa i meni non stop padaju i skaču kao blesavi (čas su 50 i nešto a čas 107), pa evo guram dalje bez problema. Sve će to biti OK, samo napred!
Evidentirano

Pozdrav, Gabol001
Gabol001
Senior

« Odgovor #218 : Kolovoz 10, 2009, 19:32 »

Dodji da zivis u Uzice!!!  Azn

Bio sam kod svoje doktorke, nakon sto sam cuo i video vise misljenja. Jeste to smanjeno gvozdje, ali kada je videla nalze, prosto je rekla da ne mora nista da znaci dok se ne uradi analiza gvozdja, jer svi parametri koji bi trebali da idu uz to su vise nego dobri( i eritrociti i hemoglobin i netrofili - 4,35 - 134 - 61,9 ). KKS mi je potpuno u redu. Hvala Bogu.
Videcu u ponedeljak sa Delicem, kada odem na kontrolu.

Eh da stvarno vi ste tamo blaženi u planinskom okruženju pa stvarno možete da birate na koju stranu da se denete.

Nikako da ukačimo da se sretnemo bar kod Delića na kontroli. Ja imam zakazanu tek sledeći ponedeljak, ali mislim da ću ovog puta da pomerim još sedam dana unapred jer imam u izgledu opet neko putovanje baš u periodu kada je kontrola. Pa i ja sam živ čovek, ne mogu sve da postignem u isto vreme, jel tako Huh?
Evidentirano

Pozdrav, Gabol001
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #219 : Kolovoz 11, 2009, 14:49 »

a jest ti lose dzonik  coolsmiley
Evidentirano
unikat_r
Senior

« Odgovor #220 : Kolovoz 11, 2009, 19:52 »

Žao mi je što imaš taj hendikep sa prijateljima koji su nepokretni, ali zar ne postoji nešto organizovano u Sarajevu poput nekog planinarskog društva ili kluba. To bi ti dosta pomoglo jer tu možeš da upoznaš puno ljudi sa kojima bi mogao da se dogovoriš o svim kombinacijama boravka u prirodi.

Ma naravno da ima planinarskih društava, ja znam za četir-pet, ali me onda zeza to što svaki drugi dan sam na dijalizi a obično su svi ti pohodi organizovani na više dana.
A pegazis primam subotom tako da mi je vikend poremećen.
Reci mi gabole kako ti tako dobro poznaješ ove dijelove oko Sarajeva je li upitanju internet ili nešto drugo?
Ja sam u Begradu bio sigurno više od desetak puta, bio sam naj više oko Zelenog Vjenca a i bio sam i u parku Košutnjaku,
poslje rata sam nešto radio sa nekim ljudima iz BG tako da sam često dolazio u SKC.
Juče sam ponovo krenu put Trebevića a kao što ti reče uvjek nešto novo možeš vidjeti i upoznati.
Ruta mi je bila prema jednom izvoru koji se zove "Krčmarica" a onda sam krenu prema jednom djelu koji se zove "Puhova ravan"
od prilik do tamo je oko 60 min. i sve je bilo ok sa ove strane sve je obilježeno ali u povratku sa te zaravni nigdje oznaka i kad sam ušao u šumu promašim put, skontam da sam otišao skroz nisko a pošto je to tolika strmina da se jedva penješ ostavio sam
40 min. dok sam pronašao put.
Na kraju je to sve ispalo zanimljivo ali pošto sam bio sam kad bolje razmislim nije baš bezazleno(uvjek se nešto može desiti)
kad sam se vrati bio sam poprilično iscrpljen.Uglavnom organizujem se kako najbolje mogu.
Pozdrav i za Bluku nije te  odavno bilo.
Evidentirano
Gabol001
Senior

« Odgovor #221 : Kolovoz 12, 2009, 10:50 »

Ma naravno da ima planinarskih društava, ja znam za četir-pet, ali me onda zeza to što svaki drugi dan sam na dijalizi a obično su svi ti pohodi organizovani na više dana.
A pegazis primam subotom tako da mi je vikend poremećen.
Reci mi gabole kako ti tako dobro poznaješ ove dijelove oko Sarajeva je li upitanju internet ili nešto drugo?

Juče sam ponovo krenu put Trebevića a kao što ti reče uvjek nešto novo možeš vidjeti i upoznati.
Ruta mi je bila prema jednom izvoru koji se zove "Krčmarica" a onda sam krenu prema jednom djelu koji se zove "Puhova ravan"
od prilik do tamo je oko 60 min. i sve je bilo ok sa ove strane sve je obilježeno ali u povratku sa te zaravni nigdje oznaka i kad sam ušao u šumu promašim put, skontam da sam otišao skroz nisko a pošto je to tolika strmina da se jedva penješ ostavio sam
40 min. dok sam pronašao put.
Na kraju je to sve ispalo zanimljivo ali pošto sam bio sam kad bolje razmislim nije baš bezazleno(uvjek se nešto može desiti)
kad sam se vrati bio sam poprilično iscrpljen.Uglavnom organizujem se kako najbolje mogu.

Uh ti baš imaš problem sa tom subotom jer to je tačno da se sve što je interesantno dešava upravo vikendom. Ja primam terapiju petkom pa je čak i to neki put problem. Ja sam pokušao da promenim taj dan na neki drugi, ali nisam uspeo. No dobro, nije ni ovako loše izguraću ja to do kraja bez nekih većih problema.

Što se tiče poznavanja krajeva oko Sarajeva, ne znam ti ja baš toliko mnogo o tome. Jedan period mog vojnog roka sam proveo na Jahorini tako da sam tu otprilike video kako sve to izgleda. Možda sam tada u sklopu neke vežbe posetio Igman i još neku planinu, ne sećam se više. Najbolji izvor informacija je razgovor sa ljudima koji su tamo već bili, skupljanje podataka preko interneta, a i obožavam da buljim u karte (kojih stvarno imam dosta i to sve u elektronskom obliku) i u GoogleEarth, pa na osnovu toga da pravim raznorazne planove.

U pravu si kada kažeš da nije bezazleno ostati sam u planini a još ako se izgubiš ili promašiš put onda zna da bude nezgodno. Znam za situacije kada su ljudi bili primorani da prespavaju u planini jer nisu mogli na vreme da dođu do željenog odredišta. Treba biti oprezan, ja obično idem sa još nekim u društvu (moja saputnica obavezno i eventualno još neko od prijatelja) i nosim navigaciju, tako da bar sa te strane imamo kakvu-takvu sigurnost. E sad ako se baš nešto desi, šta da se radi, rešiće se i to na neki način.

OK, sada u nedelju bi trebalo da odem jedno 4 dana na Kopaonik. To mi je iskrslo sasvim slučajno jer ionako nisam imao neku konkretniju ideju gde da provedem još jedan deo odmora (tj. ideja uvek imam čak i previše ali finansijskih sredstava za njihovu realizaciju uvek fali pa onda moram da biram najoptimalnije varijante). U pitanju je grupa ljudi koji idu po planini, uživaju, beru gljive, šumsko voće i lekovito bilje i naravno sve to se na kraju dana sprema i konzumira u svom najčistijem i najsvežijem obliku. Mislim da će biti veoma interesantno, opuštajuće, inspirativno i edukativno. Jedva čekam Smiley
Evidentirano

Pozdrav, Gabol001
unikat_r
Senior

« Odgovor #222 : Kolovoz 12, 2009, 14:34 »

OK, sada u nedelju bi trebalo da odem jedno 4 dana na Kopaonik. To mi je iskrslo sasvim slučajno jer ionako nisam imao neku konkretniju ideju gde da provedem još jedan deo odmora (tj. ideja uvek imam čak i previše ali finansijskih sredstava za njihovu realizaciju uvek fali pa onda moram da biram najoptimalnije varijante). U pitanju je grupa ljudi koji idu po planini, uživaju, beru gljive, šumsko voće i lekovito bilje i naravno sve to se na kraju dana sprema i konzumira u svom najčistijem i najsvežijem obliku. Mislim da će biti veoma interesantno, opuštajuće, inspirativno i edukativno. Jedva čekam

Sretan put gabole i samo uživaj !!!!!!
Evidentirano
Gabol001
Senior

« Odgovor #223 : Kolovoz 12, 2009, 15:51 »

Sretan put gabole i samo uživaj !!!!!!

Hvala, hoću, uživaću Smiley
Evidentirano

Pozdrav, Gabol001
dzonik82
Senior

« Odgovor #224 : Rujan 03, 2009, 21:23 »

Narode,
Jos set komada. Javljam sutra najnovije rezultate.
Pozdravljam vas puno sve!!!
Evidentirano

dzonik82
Senior

« Odgovor #225 : Veljača 07, 2010, 02:33 »

Cao svima,
Ivinjavam se sto se odavno nisam javljao. Video sam da je mnogo vas uspelo da izbaci skota! Cestitam svima a ostalima zelim da se rese toga!
Ja sam po drugi put posle terapije pozitivan. Sad ne znam da li sam i koliko odgovorio na terapiju, jer nisam radio PCR pre pocetka terapije. Oni su se vodili rezultatima iz 2007 na kom sam imao 11.205.000 kopija, ali sam posle terapije Roferonom imao 2.500.000 kopija. (februar 2008. godine), a sada posle Peg. i Rib. sam imao 1.115.000 kopija. tako da stvarno nemam pojma. Pa sam i pomislio da mi nije lepo uradjena genotipizacija i svasta mi je padalo na pamet.
Sredio sam se. Sad cekam neku sledecu sansu.
Veliki pozdrav svima!!!
Evidentirano

unikat_r
Senior

« Odgovor #226 : Veljača 07, 2010, 10:06 »

Cao svima,
Ivinjavam se sto se odavno nisam javljao. Video sam da je mnogo vas uspelo da izbaci skota! Cestitam svima a ostalima zelim da se rese toga!
Ja sam po drugi put posle terapije pozitivan. Sad ne znam da li sam i koliko odgovorio na terapiju, jer nisam radio PCR pre pocetka terapije. Oni su se vodili rezultatima iz 2007 na kom sam imao 11.205.000 kopija, ali sam posle terapije Roferonom imao 2.500.000 kopija. (februar 2008. godine), a sada posle Peg. i Rib. sam imao 1.115.000 kopija. tako da stvarno nemam pojma. Pa sam i pomislio da mi nije lepo uradjena genotipizacija i svasta mi je padalo na pamet.
Sredio sam se. Sad cekam neku sledecu sansu.
Veliki pozdrav svima!!!
Dzonik drago mi je da si se javio, ja sam vec neke ljude pita za tebe!
Prije svega mislim da moramo ovdje na forumu stvoriti realnu sliku svega onoga što nam se dešava a pogotovo za ljude koji tek treba da krenu na terapiju ili da donesu odluku o terapiji.
A šta reci za tvoju, drugu, neuspjelu terapiju jednostavno sam ostao bez riječi.
Kako se fizički osjećaš jesi li se tu uspio oporaviti za ovo kratko vrijeme od prestanka terapije?
Kako si to sve psihički podnio?
I da čovjek mora uvjek biti optimističan i nastaviti sa životom onako kako ga najbolje može organizovati.
Želim ti svu snagu ovog svijeta i da u novije vrijeme bude uspostavljena neka nova terapija koja će biti pobošaljna i puno bolje istražena.
Pozdrav i svako dobro!
Evidentirano
Ambo
Skoro profi

« Odgovor #227 : Veljača 07, 2010, 13:30 »

posle terapije pozitivan.

Pozdrav Džonik82

I ja sam  član tvog kluba

Ima nas, nažalost puno
Nastavljamo tražiti dalje, nećemo stati

Moj ishod napisao sam na http://www.abchepatitis.hr/forum/index.php/topic,1393.0.html

Evidentirano
Gabol001
Senior

« Odgovor #228 : Veljača 07, 2010, 13:32 »

Gde si Džonik!!!
Dugo te nije bilo. Drago mi je da si se sredio i da već razmišljaš o daljim koracima.
Interesuje me jedno! Koliko dugo si čekao na rezultate PCR-a. Meni je prošlo već skoro tri nedelje od uzimanja krvi, a rezultati još nisu gotovi. Zvao sam u petak odeljenje i rekoše mi da nema ništa. Da li je moguće da to zaobiđe odeljenje i da ode direktno dole u kliniku? Da li znaš nešto o tome.
Pozdrav
Evidentirano

Pozdrav, Gabol001
dzonik82
Senior

« Odgovor #229 : Veljača 07, 2010, 14:23 »

To sam vec jednom prosao, pa mi je koliko toliko bila "olaksavajuca okolnost", samo sto sam od ove terapije mnogo vise ocekivao. Pa je zbog toga bilo bolno. Jos jedan razlog vise da nikako ne preporucim drugima da prihvate terapiju Roferonom. Kada sam pocinjao sa tom terapijom ljudi su mi rekli da ne pozinjem, jer ako ne uspe, postacu imun na interferon. Sto se dokazalo i u mom i u jos dv-tri slucaja za koje znam. Tako da:  NARODE NIKAKO NE PRISTAJTE DA NA LECENJE ROFERONOM! SACEKAJTE MOMENAT KADA CETE MOCI DA PRIMATE PEGAZIS I RIBAVIRIN!!!
Pa iskreno, od terapije mi je trebalo da se oporavim nekih mesec, mesec i po, ali mnogo krace od sazananja da sam i dalje pozitivan. Dva - tri dana mi je bilo kao da me neko udario maljem u glavu i posle nekolio dana malo bolje. Ali nisam se predao. Samo sam stavio zarez do nastavka i nove sanse. Ne zelim da zvucim skromno, ali sve sto je bilo u prethodnom periodu mi je dalo neku novu sliku i novi smisao zivota. Stoji da sam bolestan, ali to me postice da zivim kvalitetnije. Mnogo sam aktivniji nego i pre terapije. Mogu opusteno reci da ZIVIM! Zvuci ludo, ali tako je. Jednostavno sam taj proiblem stavio na drugo mesto i pustio ga da se odmori!  Wink
Gabol, ja sam poceo da zovem vec sedam dana nakon davanja krvi ( ponedeljak ) i u petak sam dobio informaciju da je PCR gotov. Znaci nekih 15 dana. A desava se i to da se rezultat ceka i po mesec dana. Mada ti nemas potrebu da brines. Bio si negativan i sada si 100%. Sad se okreni nekim drugim sverama sa spoznajom da si sa tim zavrsio. Kad budes stigao javi se pa cemo pricati. Ja nemam odakle da te pozovem.
Ambo, sta da ti kazem. Moramo ici dalje i cekati neku novu sansu i ne okretati se za onim sto je bilo. Samo tako mozemo uspeti.
Evidentirano

unikat_r
Senior

« Odgovor #230 : Veljača 07, 2010, 19:49 »

Pa iskreno, od terapije mi je trebalo da se oporavim nekih mesec, mesec i po, ali mnogo krace od sazananja da sam i dalje pozitivan. Dva - tri dana mi je bilo kao da me neko udario maljem u glavu i posle nekolio dana malo bolje. Ali nisam se predao. Samo sam stavio zarez do nastavka i nove sanse. Ne zelim da zvucim skromno, ali sve sto je bilo u prethodnom periodu mi je dalo neku novu sliku i novi smisao zivota. Stoji da sam bolestan, ali to me postice da zivim kvalitetnije. Mnogo sam aktivniji nego i pre terapije. Mogu opusteno reci da ZIVIM! 

Dzonik hvala na iskrenom odgovoru i mislim da je to potrebno i onda kad nije sve kako bismo mi željeli.
Drago mi je da si se brzo digao i da si uspio da živiš punim plućima.
Evidentirano
Ambo
Skoro profi

« Odgovor #231 : Veljača 07, 2010, 19:58 »

Meni je prošlo već skoro tri nedelje od uzimanja krvi, a rezultati još nisu gotovi. Zvao sam u petak odeljenje i rekoše mi da nema ništa.

Ja sam vadio krv za PCR nalaz 12.01. danas je 07.02 a nalaza još nema
Prošli put, u devetom mjesecu, vadio krv 1. a nalaz stigao 16. znači 15 dana.

Ne znam o čemu to ovisi

Pozdrav!  Smiley
Evidentirano
unikat_r
Senior

« Odgovor #232 : Veljača 07, 2010, 21:21 »

Meni je prošlo već skoro tri nedelje od uzimanja krvi, a rezultati još nisu gotovi. Zvao sam u petak odeljenje i rekoše mi da nema ništa.

Ja sam vadio krv za PCR nalaz 12.01. danas je 07.02 a nalaza još nema
Prošli put, u devetom mjesecu, vadio krv 1. a nalaz stigao 16. znači 15 dana.

Ne znam o čemu to ovisi

Pozdrav!  Smiley

Gabole to ti ovisi o tome koliko imaju krvnih uzoraka za PCR, oni moraju da skupe određen broj da bi uradili analize pošto je to kao skupa analiza, tako da sam ja nekad čekao i po dvadeset dana a jednom se potrefilo da sam dobio nalaz za sedam dana.
Ništa se ne nerviraj, znam da je malo nezgodno čekati ali nema druge.
Pozdrav.
Evidentirano
Ameli
Junior
**

« Odgovor #233 : Veljača 07, 2010, 21:47 »

...Idem nogu pred nogu al da stignem ne mogu
   Pijana je ulica sto vodi do Užica.. fucka

Kao što vidiš ima nas i novih,nažalost..
Samo da ti kažem svaka čast na optimizmu Smiley!
Evidentirano
leonardo
Senior

« Odgovor #234 : Veljača 07, 2010, 22:40 »

Dzonik,
drago mi je cuti da si " relativno" dobro i da si u optimizmu. Nada uvek postoji, i bice uskoro novih lekova. Samo si sebi dokazao koliko si jak i sta sve mozes da izdrzis.
Ja se blizim polumesecju (21 nedelja terapije), i osecam se odlicno, radim puno radno vreme - jedino mi snaga za fizicku aktivnost nedostaje, ali, da kucnem u drvo, nema glavobolje, depresije, nesanica, svrabeza, suvih ociju isto vise nema, NEMA GUBITKA KILOGRAMA i APETITA, kosa manje opada (cim sam nabavila periku, onda se opadanje smanjilo), dakle kod mene ako ovako nastavi do kraja i jos Kill Bill (virus) smatracu se presrecnom...
Budi mi dobro
Annamaria
Evidentirano
Gabol001
Senior

« Odgovor #235 : Veljača 07, 2010, 23:02 »

Hvala Džoniku, Unikatu, Ambu i ostalima na odgovorima. Znam i ja da se čeka na rezultate (i sam sam čekao skoro mesec dana na prvi PCR), ali sam pitao Džonika zato jer je on na istoj klinici gde sam i ja, pa rekoh da li ima neku novu informaciju u vezi toga.

Još jednom pozdrav svima, moram da čekam i dalje.
Inače pratim svu polemiku na svim postovima i pružam podršku svima i koji tek treba da počnu terapiju i onima na terapiji i onima koji su završili (bilo na jedan bilo na drugi način). Stvari se lagano vraćaju u normalu, pa čak i za one koji nisu uspeli, izgleda da se već u najskorije vreme priprema prelazak na trojnu terapiju (bar kod nas u Srbiji). To je informacija koju je izneo član jednog drugog sličnog foruma a koju je izgleda dobio na klinici gde se lečimo.
Evidentirano

Pozdrav, Gabol001
Ivana Gustav
PROFI

« Odgovor #236 : Veljača 08, 2010, 19:46 »

tickedoff tickedoff
Dzonik82 odusevilo me kako razmisljas i nadam se da se tako i osjecas. Ne mogu da se sjetim kakvi su ti nalazi biopsije ali i sam znas da hep c ne znaci karta za tesku cirozu... Moze da dodje do toga ali i nemora. Stim da si prosao terapiju puno su manje sanse. Zato samo pozativno naprijed da ne ostetis neki drugi organ od sikiracije....
Na kraju broj virusa ti je znatno manje sad samo nastaviti borbu tvojim imunim sistemom....  Wink

Evidentirano
zoran76
Učim pisati
*

« Odgovor #237 : Ožujak 09, 2010, 20:08 »

meni je stari ista situacija kao kod tebe nadan se da ce uskoro doci ova trojna terapija
a dotada pazi na jetru i bez depresije
Evidentirano
 Str: 1 ... 6 7 [8]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.119 sekundi uz 20 upita.