ABC Hepatitis Forum
Rujan 06, 2010, 15:48 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

ABC Hepatitis   Forum   Pomoć Traži Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Spolni odnos i rizik  (Posjeta: 2570 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
munimir
Učim pisati
*

« : Ožujak 20, 2008, 21:29 »

Čitam posvuda po internetu i nailazim na različite podatke, pa bih bio jako zahvalan ako mi možete pomoći.
Zanima me kolike su šanse zaraze virusom hepatitisa c spolnim putem? Kolike su šanse zaraze oralnim seksom?
Da li je istina da u oba slučaja treba postojati nekakav izravan kontakt krv-krv (npr. preko neke rane) ili se hepC prenosi i drugim tjelesnim tekucinama?

Da li bi se trebao brinuti ako sam imao zaštićeni spolni (vaginalni samo, oralni je bio nezaštićen) odnos s osobom koju slabo poznajem...bio je one night stand.

Unaprijed hvala na pomoći.
Evidentirano
Ivan
Senior

Spol: Muški

« Odgovor #1 : Ožujak 21, 2008, 10:55 »

E moj Munimire . Vidim da ti nitko ne odgovara pa ču ti ja pokušati napisati par smislenih . Šanse da se zaraziš postoje uvijek i na svakom mjestu . Naj veća je mogućnost zaraze , kao što si rekao , krv-krv ili ranica-ranica u bilo kojoj situaciji i na bilo kojem djelu tjela ( naravno , ako je u pitanju kontakt sa udomiteljem virusa ) . Iz osobnog iskustva , nosioc sam virusa od 1994 . Ne koristim zaštitu pri spolnim odnosima . Stvari za osobnu higijenu koristim isključivo svoje a ostali ukućani svoje ( što mi je nekako i logično u 21 stoljeću - predpostavka da su nam higijenske navike na vrlo visokoj razini ) . Nitko od osoba sa kojima sam u bilo kakvim kontaktima , uključujući i ukućane u tih 14 godina nije zaražen virusom . Provjereno ! Dakle , uz malo pažnje i normalnih higijenskih navika šansa da se zaraziš virusom po meni je vrlo mala . Ipak , ja nisam stručna osoba koja bi ti trebala puno o tome prićati . Obilje savjeta , točnih podataka iz stručne literature kao i savjeta liječnika možeš naći na forumu ako si daš malo truda . Toplo preporućujem i knjigu kojoj je suizdavač udruga ABC HEPATITIS . Izuzetno jednostavno i vrlo poučno štivo . Neće ti biti dosadna , vjeruj mi . Lijep pozdrav !
Evidentirano
munimir
Učim pisati
*

« Odgovor #2 : Ožujak 21, 2008, 12:42 »

Znači, ne bi se trebao brinuti previše o eventualnoj zarazi ?? Najbolje da to pustim i da se previše ne zamaram s tim te da u budućnosti pazim što radim (koristim kondom, pazim na higijenu i to...) ili....?

p.s. Hvala na odogovoru
« Zadnja izmjena: Ožujak 21, 2008, 12:44 munimir » Evidentirano
damir
Skoro profi

Spol: Muški

« Odgovor #3 : Ožujak 21, 2008, 14:36 »

Munimire, Ivan ti je prakticno sve rekao. Ja bih isto dodao da ne koristim zastitu a bio sam barem 10 godina pozitivan prije nego sam to i doznao. Naravno, da mi je poslije saznanja da sam zarazen, bila glavna preokupacija ispitati da li je zarazena moja zena i familija. Svi su bili i ostali cisti do danas. Pri tome ista prica sa higijenom, cetkicama za zube i slicnim stvarima vrijedila je i kod nas. Ako te to toliko opterecuje i brine, uvijek imas mogucnost dati krv na analizu pa da se utvrdi pravo stanje stvari. Medjutim, izuzetno je mala sansa da si se zarazio. Drzi se, zivi odgovorno i ne panicari!
Evidentirano
bluka
PROFI

Spol: Ženski

ko hoda ne trci!

« Odgovor #4 : Ožujak 21, 2008, 17:14 »

kao sto ti rekose ivan i damir, sanse uvijek postoje, ali ne bih se brinula da sam na tvom mjestu. ja sam bila u dvije veze sa HCV + osobe, nikad nismo koristili zastitu pri spolnim odnosima, zarazila se kasnije na totalno drugi nacin, lijecila se, i ponovo sam u vezi sa HCV + osobom, ne koristimo zastitu pri spolnim odnosima. sto ce reci-ne bojim se tog nacina prijenosa. zapravo, ne poznajem nikoga ko se na taj nacin zarazio. sretno!
Evidentirano
munimir
Učim pisati
*

« Odgovor #5 : Ožujak 21, 2008, 18:58 »

Ok...tako sam si ja i mislio....da to nije ništa strašno...ali mi to nekako lakše i bolje zvuči kada mi netko drugi to kaže. Bez obzira na sve, poći ću napravit analizu krvi da budem siguran.  Afro Afro

Hvala vam svima na pomoći i savjetima.  Wink Wink Smiley Smiley
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #6 : Ožujak 21, 2008, 19:35 »

tako i jeste najpametnije da se ne izludjujes bez veze. a sigurna sam da ce nalazi biti dobri. pozdrav!
Evidentirano
munimir
Učim pisati
*

« Odgovor #7 : Ožujak 25, 2008, 15:40 »

Evo išao sam se danas testirati "brzim testom" i bio je negativan... Afro Afro Zanima me da li trebam ići još jednom na testiranje, jer je od dana rizičnog odnosa (moguće zaraze) prošlo 3 mjeseca?
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #8 : Ožujak 26, 2008, 09:47 »

mislim da nije potrebno, ali ako te to opterecuje, otidiji i napravi normalan test da se rijesis nedoumica. ali ipak.... mislim da su sanse da si "pokupio" baju ravne nuli  Afro
Evidentirano
mirkovic
Gost
« Odgovor #9 : Listopad 19, 2008, 04:03 »

mene zanima posto sam zarazen HCV a nisam nikada koristio kondom kad budem sa devojkom.. pa me zanima kolike su sanse da ona dobije to od mene posto smo par puta bili i kad je ona imala menstruaciju i bilo je krvi u toku odnosa..... MOLIM ODGOVOR......
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #10 : Listopad 20, 2008, 12:11 »

moj bi savjet bio da svakako izbjegavas nezasticene spolne odnose sa djevojkom dok ona ima menstruaciju, a inace mislim da je sigurna.
Evidentirano
mirkovic
Gost
« Odgovor #11 : Listopad 22, 2008, 09:15 »

hvala bluka bar na recima.... ide za nekoliko dana cisto da se proveri pa mi je ono frka nemam pojma.............. mada i ja isto ne poznajem nikoga ko se na taj nacin zarazio al` opet dok ne bude rezultat uvek postoji da doza straha....

POZZ SVIMA
Evidentirano
mirkovic
Gost
« Odgovor #12 : Listopad 29, 2008, 19:17 »

Verujte da nema teoretske sanse da se prenese hepatitis C putem seksaaaa znaci PROVERENOOOOOOOOOOOOOOOO................tako da svi koji imaju partnera koji je HCV mogu da budu mirni da nece nikada dobiti ....... samo ako ste u nekim lepim godinama sa nekim
napravite malog beburajka da bude mawi sladak i zdrav.........

SVIMA PUNO SRECE>>>>>    Afro
Evidentirano
bluka
PROFI

ko hoda ne trci!

« Odgovor #13 : Listopad 30, 2008, 09:49 »

eto!  laugh
Evidentirano
mirkovic
Gost
« Odgovor #14 : Listopad 30, 2008, 19:14 »

Koliko god bila nekom frka za rezultate ako zeli da sakrije to sveje da ima hepatit C, moze slobodno da je laze dok je ne ozeni... pa onda da kaze.....
Ja sam uradio na ne znam kojem testu i vurusa nije bilo u krvi.. sto ne znaci da ga nema ali moze skzoz da se izbaci... cime to vec nisam strucan.....
Ali posto moji matorci znaju pola sveta NIKADA NIJE UTVRDJENO da je hepatit C prenesen putem seksa... cak i te gluposti,,, ne koristiti cetikicu i to nema Sanse

SVI KOJI IMATE NEKU PLASHLJIVOST U VEZI TOGA OBRATITE SE MENI NA PVT.. JA CU VAM RECI DR. KOJEG DA KONSULTUJETE.........

TAKO DA NEMOJTE DA SE PREDAJETE, JER OSOBU KOJU VOLITE SIGURNO NE ZELITE A I NECETE DA ZARAZITE BILO CIME..........

PONEKAD KORISTITE KONDOM, MADA JA PONAVLJAM DA SAM BIO SA DEVOJKOM IMAO SAM RANICU NA SVOM ORGANU I NARAVNO DA JE BILO AJAAAAAAJAJAJAJAJJ GDE SAD STA SAD.............. CAK JOJ JE REKAO ZA NEKU NOVU KLINIKU TJ FAZON LIK RADI U SVOM STANU JER NE ZELI GUZVU... JESTE DA CE TE DATI ZA NEKE ANALIZE STO SE TICE I VAS A NAJVAZNIJE LEPSE POLOVINE........BITI MALO SKUPLJE ALI VREDI SKLONITI TAJ BOL IZ GRUDI KAD OVAKO NESTO PROCITATE....

TAKO DA SVE TE GLUPOSTI IMAO SAM ORALNI SA BEZ KONDOMA
I SVE DA TE JE IZGRIZLA NEMA OD TOG NISTA..................................................... AKO NEKOM TREBA POMOC UTEHA OBRATITE MI SE NA PVT SLOBODNO...
GORI JE TAJ STRAH CEKANJA REZULTATA OD SVEGA
ALI JOS JEDNOM PONAVLJAM DA OD TOGA NEMA APSOLUTNO ALI APSOLUTNO NISTA!!!!!!!!!!!!!!

SVIMA VAM ZELIM SRECU U ZIVOTU I VELIKI POZZ DO SKOROG VIDJENJA  angel
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ABC Hepatitis Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 1.579 sekundi uz 19 upita.